Ciorba de porc a la grec

de alinutzika in Ciorbe, 6 Ian 2012 | 16857 vizualizari

 

Pt ca intotdeauna cand servesc la masa ciorba primesc multe laude, m-am gandit sa prepar mai des ciorba si sa incerc toate genurile..:)))
A iesit excelenta!

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne porc
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 telina medie
  • 1 cana orez
  • 400 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare, piper, vegeta
  • putin tarhon uscat
  • 2-3 dopuri de otet (asa masor eu otetul, ca sa nu uit...:)))))
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc a la grec:

Se toaca marunt toate legumele si se pun la calit in putin ulei, la foc mic.

Cand sunt calite, se adauga carnea taiata bucatele mai mici, apoi se condimenteaza.Cand carnea prinde a se rumeni, se umple oala cu apa, dar nu chiar pana sus. Se adauga otetul. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga orezul. Se amesteca smantana cu galbenusurile, intr-un vas adanc. Daca, carnea si orezul sunt fierte, se opreste focul si se ia cu polonicul zeama din oala si se pune in vasul cu smantana, treptat, amestecand continuu. Dupa ce se pun asa vreo 3 polonice, se adauga toata compozitia in oala de supa, treptat,  amestecand usor pana e incorporata toata in supa.

Se serveste fierbinte cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc a la grec" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc a la grec