Prajitura Tosca

de alinutzika in Prajituri, 28 Dec 2011 | 10966 vizualizari

 

O prajitura foarte buna! In poza apare alaturi de prajitura indragostita.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 8 albusuri
  • - 200 g zahar
  • - 50 g nuca de cocos
  • - 100 g mac
  • - 4 linguri faina
  • - 2 pliculete praf de copt
  • Pentru crema:
  • - 8 galbenusuri
  • - 8 linguri zahar
  • - 1 plic praf budinca de vanilie
  • - 300 ml lapte
  • - 300 g unt
  • Pt ornat:
  • - biscuiti simpli
  • - ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Batem albusurile spuma ,adaugand pe rand zaharul. Adaugam apoi  nuca de cocos si macul. La urma punem si praful de copt si faina, amestecand usor. Se da la copt la 180 grade, pt aproximativ 20-25 de minute.

Pana se coace blatul, pregatim crema: punem laptele la fiert. Amestecam galbenusurile cu budinca si zaharul, apoi adaugam peste laptele fiert si amestecam pana se ingroasa. Cand crema e rece complet, se adauga untul, apoi se intinde peste blat.

Deasupra, asezam biscuitii, unul langa altul. Topim ciocolata cu lapte impreuna cu 3 linguri de lapte si un cubulet mic de unt la microunde, apoi o turnam peste prajitura dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

30.12.2011, 12:43

Buna de tot!

Lau 1

06.01.2012, 15:53

trebuie so incerc si eu

alinutzika 1

08.01.2012, 00:13

incearc-o sufletista! Pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca