Aluatul: margarina se amesteca cu faina, sarea si praful de copt. Se adauga apa si se omogenizeaza bine pana ce rezulta un aluat nelipicios care va fi dat la rece pentru o jumatate de ora.
Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Cand acesta este gata se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt....
Umplutura: legumele se curata, spala si se toaca. Ciupercile se curata, se spala si se toaca marunt cu cutitul. Orezul se spala putin si se pune la scurs. Cartofii sunt dati pe razatoarea cu ochiuri mici si se storc. Intr-o tigaie se pune la incins ulei. Cand acesta este pregatit se adauga...
Ardeii copti pe jar au fost curatati :), i-am spalat si i-am pus la scurs. Am folosit atat ardei intregi cat si fasii de ardei. Usturoiul l-am zdrobit cu ciocanul din dotare, am pus sare, am omogenizat. Am pus uleiul putin cate putin ( ca la maioneza), am amestecat intr-un singur sens pana ce...
Cartofii, ceapa, morcovul ( eu am avut pus de la congelator) de curata, spala si toaca. Patrunjelul si cimbrul se spala si se pun la scurs. Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste. Rosiile se spala, se curata de coaja si cotoare si se taie cubulete.
Ardeii au fost copti...
Cum se prepara Mancare de spanac - Reteta simpla si gustoasa de post
Zarzavatul de curata si se toaca dupa inspiratie. Spanacul se spala, se opareste, se pune la scurs dupa care se toaca.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Cand este gata infirbantat se adauga ceapa verde, alba,...
Ciupercile se curata, se spala, se scurg si se taie fasii. Ceapa se curata, se toaca marunt.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins, cand este gata adaugam ceapa, usturoiul. Lasam 2-3 minute sa se inmoaie, adaugam ciupercile, punem sare, piper si lasam la pregatit. Cand sunt patrunse pe...
Tagliatelle se pun la fiert conform instructiunilor. Pe urma le punem la scurs intr-o strecuratoare, dupa ce le-am trecut sub un jet de apa rece.
Uleiul se pune la incins, adaugam ceapa, sare, piper si usturoiul zdrobit. Cand ceapa s-a inmuiat putin, adaugam...
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, dupa care adaugam ceapa, morcovul, ardeiul ( spalate, tocate). Le lasam pret de 10 minute dupa care punem mazarea ( spalata si pusa la scurs inainte).
Adaugam sare, piper si o ceasca de apa. Lasam la fiert cu capacul pus pret de 20 minute.
Din 5...
M-am abatut putin de la pasii din cartea de retete care a sosit odata cu aparatul.
Astfel: in oala aparatului punem ulei si din Menu , selectam Fry pentru 10 minute. Cand uleiul s-a incins bine adaugam ceapa, morcovul, ardeiul spalate si portionate. Lasam atata timp cat ele se vor inmuia....
Legumele se spala si se toaca dupa cum credem ca se potrivesc preparatului respectiv. Ceapa marunt, ardeiul verde, rosia, vanata si morcovul cubulete, ardeiul capia rosu fasii mai lungi. Fasolea a fost taiata la capete si rupta pe jumatate.
In aparatul multicooker punem...
Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei.
Ciupercile au fost curatate, spalate si tocate marunti. Morcovul curatat si dat prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul curatate, spalate.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa verde, usturoiul, ceapa alba si...
Fasolea se alege, se pune la inmuiat in apa calda. Apoi ( cam dupa 30-40 min), am pus-o la fiert cu sare si o jumatate de linguritade bicarbonat de sodiu pret de 30 minute. Cand fasolea a fiert pe jumatate, am scurs apa, am trecut fasolea pe sub un jet de apa rece si am pus-o...
Lintea se spala si se pune la fiert cu sare. In cca 30-40 minute este fiarta. Am scurs zeama si am pasat-o putin cu batator de cartofi ( cel pentru pireu). Se lasa de-o parte. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si cand este gata se pune ceapa curatata, spalata, tocata si usturoiul...
Aluatul: din faina, sare, drojdie impreuna cu apa calduta se framanta un aluat ca de paine. Se adauga la final uleiul, se omogenizeaza. Se pune la loc cald, la dospit.
Ceapa verde, prazul si ceapa rosie se curata si se taie. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Peste acesta se pune...
Lintea se spala si se fierbe in apa cu sare. Am aruncat prima apa cum a dat in clocot si am pus alta apa. Am lasat-o la fiert cca 30 minute, dupa care se pune la scurs intr-o strecuroare. Intr-o oala am pus la calit ceapa, morcovul, telina ( spalate si tocate/date prin razatoare) . Cand...
Salata se spala, se pune la scurs. Avocado se curata si se taie felii pe lung. Salata se rupe se pune intr-un bol, peste care se dauga feliile de avocado. Se face un dresing din ullei, otet si sare. Se pune peste cele de mai sus. Simplu si gustos.
Prazul se curata, se spala, se portioneaza. Morcovul se curata, spala si se da pe razatoarea mare. Se pune uleiul la incins. Se pune morcovul ras, cand se mai inmoaie se adauga si prazul si se lasa impreuna cca 5 minute. Paralel maslinele se pun la fiert 3 minute in apa clocotita. Cand...
Din ingredientele de mai sus se face un alut potrivit de tare, nelipicios. Adica punem faina cu praful de copt. In interior facem un caus in care punem apa. Amestecam pana la omogenizare. In timpul framantarii incorporam uleiul. Se portioneaza ( ies cam 8 lipii) , intindem fiecare lipie cu...
Perele au fost spalate, curatate si taiate cubulete. Eu le-am lasat si coaja. Intr-o cratita am pus untul. Peste unt, perele, le-am calit pret de 5 minute. Am adaugat siropul de zahar, vanilia si alcoolul. Le-am lasat sa fiarba pana ce perele s-au inmuiat ( perele mele au fost mai tari si...
Zaharul, murele, apa, vanilia se pun pe foc pana se face un pireu. Se da la rece. Cand este inca putin calda se adauga margarina ( moale) si se amesteca.Peste aceasta compozitie se adauga faina, fulgii de ovaz si cacaoa si un praf de sare. Compozitia rezultata se intinde intr-o tava...
Pepenele se decupeaza de coaja, se taie cubulete si se pune intr-un bol. Peste acesta se aseaza branza brie taiata bucatele. Se adauga miere ( dupa preferinta), zeama de lamaie si menta uscata. Se amesteca usor fara a zobi pepenele
Fasolea se alege, se spala, se pune la inmuiat cateva ore. Eu am pus-o sa fiarba in prima apa cu un varf ligurita bicarbonat. Lasam sa clocoteasca cu prima apa si
aruncam. Punem la fiert din nou fasolea, intr-o alta apa de aceasta data cu sare, piper, cimbru, foi dafin, ceapa si un varf...
Ceapa se curata, se spala, se toaca.
Fasolea pastai se curata, se spala, se toaca.
Rosiile se spala, se toaca cubulete.
Intr-un vas se pune ulei la incins. Cand este gata, se pun cepele. Cand acestea se inmoaie putin se pun pastaile de fasole. Se amesteca. Cand pastaile...
Lintea de pune la fiert cu sare. Dupa ce a fiert (nu mai mult de juma de ora), se pune intr-o strecuratoare, se da sub jet de apa.
Ceapa si usturoiul verde se toaca marunt. Se pun impreuna in blender si se maruntesc vartos. Se adauga ulei si sare dupa gust.
Gogoselele: cu un...
Spanacul, l-am curatat, spalat pus la scurs. Intr-o cratita am pus apa la fiert cu sare si cand aceasta a dat in clocot am adaugat pentru 3-4 minute spanacul. L-am scos si l-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Dupa care, dupa ce s-a mai racit, l-am tocat marunt. Ceapa, usturoiul se curata,...
Cartofii se curata, se spala, se portioneaza. Se face un amestec din sare, piper, boia de ardei dulce, maghiran, ulei. Se ung cartofii. Usturoiul se curata si se toaca marunt.
Se aseaza pe o hartie de copt cartofii, usturoiul. Se face un pachet si se pune la cuptor pentru 30 minute. ...
Avocado se scoate din coaja, se toaca cubulete. Ceapa se curata, spala, toaca cubulete. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare.
Peste toate acestea se pune un dresing din ulei, zeama de lamaie, sare. Se amesteca. Se aseaza pe cele doua felii de paine se secara, se asezoneaza...
Legumele (cartofi, ceapa, morcov, pastranac, ardei, telina) au fost curatate, spalate si tocate.
Intr-o cratita am pus 30 ml ulei, am lasat la incins. Am adaugat ceapa, morcovul, pastranacul, ardeiul, telina tocate marunt si le-am lasat pret de 5 minute cat sa se inmoaie. Am adaugat...
Am curatat legumele (ceapa, morcov, telina, pastarnac) , spalat si tocat marunt. Intr-o cratita cu 30 ml ulei le-am sotat pret de 3-4 minute. Am adaugat fasolea verde. Am pus apa cam 300 ml. Daca mai este nevoie mai putem completa pe parcurs.Am pus sare. Cand toate au fost aproape gata ca...
Ciupercile, ceapa, morcovul si ardeiul le-am spalat bine, le-am tocat marunt. Morcovul l-am dat pe razatoarea mica.
Am pus o tigaie pe foc cu 30 ml ulei. Cand s-a incins bine am adaugat ceapa, morcovul, ardeiul, mararul si condimentele. Cand s-au calit la jumatate am adaugat...
Placinta cu ciuperci (de post)
Aluatul: margarina se amesteca cu faina, sarea si praful de copt. Se adauga apa si se omogenizeaza bine pana ce rezulta un aluat nelipicios care va fi dat la rece pentru o jumatate de ora. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Cand acesta este gata se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt....
Sarmale cu ciuperci (de post)
Umplutura: legumele se curata, spala si se toaca. Ciupercile se curata, se spala si se toaca marunt cu cutitul. Orezul se spala putin si se pune la scurs. Cartofii sunt dati pe razatoarea cu ochiuri mici si se storc. Intr-o tigaie se pune la incins ulei. Cand acesta este pregatit se adauga...
Salata de ardei copti cu usturoi
Ardeii copti pe jar au fost curatati :), i-am spalat si i-am pus la scurs. Am folosit atat ardei intregi cat si fasii de ardei. Usturoiul l-am zdrobit cu ciocanul din dotare, am pus sare, am omogenizat. Am pus uleiul putin cate putin ( ca la maioneza), am amestecat intr-un singur sens pana ce...
Mancare de post - tocanita de cartofi cu ardei copt
Cartofii, ceapa, morcovul ( eu am avut pus de la congelator) de curata, spala si toaca. Patrunjelul si cimbrul se spala si se pun la scurs. Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste. Rosiile se spala, se curata de coaja si cotoare si se taie cubulete. Ardeii au fost copti...
Mancare de spanac - Reteta simpla si gustoasa de post
Cum se prepara Mancare de spanac - Reteta simpla si gustoasa de post Zarzavatul de curata si se toaca dupa inspiratie. Spanacul se spala, se opareste, se pune la scurs dupa care se toaca. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Cand este gata infirbantat se adauga ceapa verde, alba,...
Ciulama de ciuperci ( de post)
Ciupercile se curata, se spala, se scurg si se taie fasii. Ceapa se curata, se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, cand este gata adaugam ceapa, usturoiul. Lasam 2-3 minute sa se inmoaie, adaugam ciupercile, punem sare, piper si lasam la pregatit. Cand sunt patrunse pe...
Tagliatelle cu dovlecel
Tagliatelle se pun la fiert conform instructiunilor. Pe urma le punem la scurs intr-o strecuratoare, dupa ce le-am trecut sub un jet de apa rece. Uleiul se pune la incins, adaugam ceapa, sare, piper si usturoiul zdrobit. Cand ceapa s-a inmuiat putin, adaugam...
Mancare de mazare ( de post)
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, dupa care adaugam ceapa, morcovul, ardeiul ( spalate, tocate). Le lasam pret de 10 minute dupa care punem mazarea ( spalata si pusa la scurs inainte). Adaugam sare, piper si o ceasca de apa. Lasam la fiert cu capacul pus pret de 20 minute. Din 5...
Pilaf cu ciuperci la Multicooker ( de post)
M-am abatut putin de la pasii din cartea de retete care a sosit odata cu aparatul. Astfel: in oala aparatului punem ulei si din Menu , selectam Fry pentru 10 minute. Cand uleiul s-a incins bine adaugam ceapa, morcovul, ardeiul spalate si portionate. Lasam atata timp cat ele se vor inmuia....
Ghiveci de vara la Multicooker
Legumele se spala si se toaca dupa cum credem ca se potrivesc preparatului respectiv. Ceapa marunt, ardeiul verde, rosia, vanata si morcovul cubulete, ardeiul capia rosu fasii mai lungi. Fasolea a fost taiata la capete si rupta pe jumatate. In aparatul multicooker punem...
Aperitive din foietaj cu ciuperci.
Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Ciupercile au fost curatate, spalate si tocate marunti. Morcovul curatat si dat prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul curatate, spalate. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa verde, usturoiul, ceapa alba si...
Tartine cu fasole crema
Fasolea se alege, se pune la inmuiat in apa calda. Apoi ( cam dupa 30-40 min), am pus-o la fiert cu sare si o jumatate de linguritade bicarbonat de sodiu pret de 30 minute. Cand fasolea a fiert pe jumatate, am scurs apa, am trecut fasolea pe sub un jet de apa rece si am pus-o...
Mancare de linte rosie
Lintea se spala si se pune la fiert cu sare. In cca 30-40 minute este fiarta. Am scurs zeama si am pasat-o putin cu batator de cartofi ( cel pentru pireu). Se lasa de-o parte. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si cand este gata se pune ceapa curatata, spalata, tocata si usturoiul...
Gustare cu praz si masline
Aluatul: din faina, sare, drojdie impreuna cu apa calduta se framanta un aluat ca de paine. Se adauga la final uleiul, se omogenizeaza. Se pune la loc cald, la dospit. Ceapa verde, prazul si ceapa rosie se curata si se taie. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Peste acesta se pune...
Supa de linte rosie
Lintea se spala si se fierbe in apa cu sare. Am aruncat prima apa cum a dat in clocot si am pus alta apa. Am lasat-o la fiert cca 30 minute, dupa care se pune la scurs intr-o strecuroare. Intr-o oala am pus la calit ceapa, morcovul, telina ( spalate si tocate/date prin razatoare) . Cand...
Salata verde cu avocado
Salata se spala, se pune la scurs. Avocado se curata si se taie felii pe lung. Salata se rupe se pune intr-un bol, peste care se dauga feliile de avocado. Se face un dresing din ullei, otet si sare. Se pune peste cele de mai sus. Simplu si gustos.
Praz cu masline
Prazul se curata, se spala, se portioneaza. Morcovul se curata, spala si se da pe razatoarea mare. Se pune uleiul la incins. Se pune morcovul ras, cand se mai inmoaie se adauga si prazul si se lasa impreuna cca 5 minute. Paralel maslinele se pun la fiert 3 minute in apa clocotita. Cand...
Lipii ( de post)
Din ingredientele de mai sus se face un alut potrivit de tare, nelipicios. Adica punem faina cu praful de copt. In interior facem un caus in care punem apa. Amestecam pana la omogenizare. In timpul framantarii incorporam uleiul. Se portioneaza ( ies cam 8 lipii) , intindem fiecare lipie cu...
Pere in aspic
Perele au fost spalate, curatate si taiate cubulete. Eu le-am lasat si coaja. Intr-o cratita am pus untul. Peste unt, perele, le-am calit pret de 5 minute. Am adaugat siropul de zahar, vanilia si alcoolul. Le-am lasat sa fiarba pana ce perele s-au inmuiat ( perele mele au fost mai tari si...
Prajitura cu mure si fulgi de ovaz ( de post)
Zaharul, murele, apa, vanilia se pun pe foc pana se face un pireu. Se da la rece. Cand este inca putin calda se adauga margarina ( moale) si se amesteca.Peste aceasta compozitie se adauga faina, fulgii de ovaz si cacaoa si un praf de sare. Compozitia rezultata se intinde intr-o tava...
Gustare cu pepene galben
Pepenele se decupeaza de coaja, se taie cubulete si se pune intr-un bol. Peste acesta se aseaza branza brie taiata bucatele. Se adauga miere ( dupa preferinta), zeama de lamaie si menta uscata. Se amesteca usor fara a zobi pepenele
Fasole frecata
Fasolea se alege, se spala, se pune la inmuiat cateva ore. Eu am pus-o sa fiarba in prima apa cu un varf ligurita bicarbonat. Lasam sa clocoteasca cu prima apa si aruncam. Punem la fiert din nou fasolea, intr-o alta apa de aceasta data cu sare, piper, cimbru, foi dafin, ceapa si un varf...
Fasole pastai cu rosii si cimbru
Ceapa se curata, se spala, se toaca. Fasolea pastai se curata, se spala, se toaca. Rosiile se spala, se toaca cubulete. Intr-un vas se pune ulei la incins. Cand este gata, se pun cepele. Cand acestea se inmoaie putin se pun pastaile de fasole. Se amesteca. Cand pastaile...
Gogosi umplute cu pateu de linte
Lintea de pune la fiert cu sare. Dupa ce a fiert (nu mai mult de juma de ora), se pune intr-o strecuratoare, se da sub jet de apa. Ceapa si usturoiul verde se toaca marunt. Se pun impreuna in blender si se maruntesc vartos. Se adauga ulei si sare dupa gust. Gogoselele: cu un...
Placinta cu spanac
Spanacul, l-am curatat, spalat pus la scurs. Intr-o cratita am pus apa la fiert cu sare si cand aceasta a dat in clocot am adaugat pentru 3-4 minute spanacul. L-am scos si l-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Dupa care, dupa ce s-a mai racit, l-am tocat marunt. Ceapa, usturoiul se curata,...
Cartofi copti cu branza tofu
Cartofii se curata, se spala, se portioneaza. Se face un amestec din sare, piper, boia de ardei dulce, maghiran, ulei. Se ung cartofii. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Se aseaza pe o hartie de copt cartofii, usturoiul. Se face un pachet si se pune la cuptor pentru 30 minute. ...
Aperitiv de post
Avocado se scoate din coaja, se toaca cubulete. Ceapa se curata, spala, toaca cubulete. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. Peste toate acestea se pune un dresing din ulei, zeama de lamaie, sare. Se amesteca. Se aseaza pe cele doua felii de paine se secara, se asezoneaza...
Supa de cartofi
Legumele (cartofi, ceapa, morcov, pastranac, ardei, telina) au fost curatate, spalate si tocate. Intr-o cratita am pus 30 ml ulei, am lasat la incins. Am adaugat ceapa, morcovul, pastranacul, ardeiul, telina tocate marunt si le-am lasat pret de 5 minute cat sa se inmoaie. Am adaugat...
Mancare de fasole verde
Am curatat legumele (ceapa, morcov, telina, pastarnac) , spalat si tocat marunt. Intr-o cratita cu 30 ml ulei le-am sotat pret de 3-4 minute. Am adaugat fasolea verde. Am pus apa cam 300 ml. Daca mai este nevoie mai putem completa pe parcurs.Am pus sare. Cand toate au fost aproape gata ca...
Clatite cu ciuperci
Ciupercile, ceapa, morcovul si ardeiul le-am spalat bine, le-am tocat marunt. Morcovul l-am dat pe razatoarea mica. Am pus o tigaie pe foc cu 30 ml ulei. Cand s-a incins bine am adaugat ceapa, morcovul, ardeiul, mararul si condimentele. Cand s-au calit la jumatate am adaugat...