Gustare cu praz si masline

de alilianaa in Mancaruri de post, 7 Mar 2014 | 4102 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina,
  • 20 g drojdie pulbere,
  • un praf cu sare,
  • 200 ml apa,
  • 70 ml ulei plus alte 30 ml ulei
  • 6 fire praz
  • o cepa rosie
  • piper, cimbru dupa gust
  • 7 linguri pasta de rosii
  • o legatura ceapa verde
  • masline 7-8
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gustare cu praz si masline:

Aluatul: din faina, sare, drojdie impreuna cu apa calduta se framanta un aluat ca de paine. Se adauga la final uleiul, se omogenizeaza. Se pune la loc cald, la dospit. 

Ceapa verde, prazul si ceapa rosie se curata si se taie. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Peste acesta se pune ceapa verde, ceapa rosie si prazul. Se lasa pret de 4-5 minute sa se caleasca. Cand sunt aproape gata se adauga pasta de rosii si maslinele curatate  de samburi si tocate marunt. Se potriveste de sare, piper, cimbru Se lasa la fiert pana ce va scade bine.

Se da la racit. 

Aluatul se pune intr-o tava de yenna pe hartie de copt, se intinde bine. Se da la cuptor pret de 4-5 minute. Se scoate si peste alut se pune prazul cu maslinele.Se introduce la cuptor pentru 15 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustare cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata