Carnea de pui se fierbe.prima apa se arunca. Se pune la fiert intr-o alta apa, cu un praf de sare pentru gust.
Separat se curata legumele si se toaca marunt( eu iarasi m-am folosit de multe legume congelate).
Cand carnea a fiert de desface dupa oase se toaca cubulete mici....
Fasolea după ce a fost aleasă şi spalată se pune la înmuiat in apă fierbinte. Dupa ce capătă volum se aruncă apa şi se pune la fiert în prima apă. Am adaugat bicarbonat alimentar pentru a ajuta la fierbere.
Prima apa, dupa ce a clocotit bine, se arunca si se pune o...
Aluat: 4 ouă- se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu patru linguri de zahăr pudră adăugate una câte una. După ce s-a creat bezeaua, se pun gălbenuşurile. Se omogenizează compoziţia. Se adaugă faina-6 linguri- pe rând până la...
Blatul pizza: este un aluat clasic de pâine. Într-un bol se pune făina drojdia şi sarea. se amestecă în uscat. Peste acestea se pune apa încălzită. Se frământă un aluat omogen peste care se adauga şi ulei puţin câte puţin. Se pune la dospit. ...
Laptele se fierbe intr-o cratita cu un praf de sare.
Separat intr-o alta cratita se pun in 300 grame de apa impreuna cu un parf de sare, pastele la fiert. Dupa ce s-au fiert ( faza al dente), se adauga laptele si se lasa impreuna la fiert. Se pune, in timpul fierberii, zahar dupa gust, zaharul...
Friptura se porţionează, se condimenteză cu condimente pentru porc Kotanyi. Se pun într-o tava,se adaugă 2 căni apă ( sau vin, după preferinţe) se da la cuptor pentru 40 minute.
La jumătatea timpului se întorc fripturile în tavă pentru a se putea rumeni...
Varza se scoate de la butoi, se curăţă şi se toacă mărunt. Se spală în două trei ape pentru a se mai atenua gustul de sarat şi acru.
Jumările şi şoricul de pun într-o tigaie la încălzit după care se scot pe o farfurie.
Intr-o cratiţă se...
Carnea se scoate de la untura si se incalzeste . Se scot pe o farfurie cu servetele.
Intr-o cratita, ceapa se pune la prajit impreuna cu legumele si se lasa la sotat. Cand s-au inmuiat se pun tecile impreuna cu carnea peste care se adauga apa cat sa le acopere. Se potriveste mancarea cu...
Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Legumele de curata, spala, toaca marunt. ( eu am folosit morcovi, pastarnac, ardei, verdeturi congelate).
Carnea se soteaza in cca 7-8 minute cat sa capete culoare aramie. Se scoate pe un servetel.
Intr-o cratita punem uleiul...
Merele se dau pe razatoare( daca merele sunt frumoase le dau cu coaja cu tot), se pun in cratita la calit cu o cana de zahar, un praf de scortisoara si 2 linguri de gris.
Cat merele stau la racit, ne ocupam pandispan. Albusurile se bat spuma cu 8 linguri de zahar puse pe rand pana...
Modul de preparare pentru supa de galuste este extrem de simplu.
Supa de galuste se prepara cu supa de pasare provenita de la ciorba de pasare din reteta anterioara, se pune intr-o cratita cu putina sare si cand va da in clocot se vor adauga galustile.
Galustile se prepara dupa...
Cum se prepara Ciorba de gaina de curte, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat:
Legumele se curata si se toaca marunt. Carnea portionata si spalata foarte bine se pune intr-un vas cu apa cat sa o acopere pentru a fi data intr-un clocot. Prima apa se arunca, dupa care se adauga...
Se scot ardeii şi roşiile din congelator. Până se dezgheaţă, se curăţă morcovul şi se dă pe răzătoarea mică. Se curăţă ceapa şi se toacă, inclusiv ceapa verde. Se călesc în ulei încins ceapa, morcovul, mărarul şi orezul, peste care se pune o cană cu apă....
Fiind prima reţetă de pe site, am zis să încep cu pâinea, căci este folosită de toată lumea. Iar pâinea de casă este la mare căutare în multe case.
Făina cernută se pune într-un vas peste care se pune drojdia şi sarea. În etape se adaugă apa...
Pilaf cu pui si legume
Carnea de pui se fierbe.prima apa se arunca. Se pune la fiert intr-o alta apa, cu un praf de sare pentru gust. Separat se curata legumele si se toaca marunt( eu iarasi m-am folosit de multe legume congelate). Cand carnea a fiert de desface dupa oase se toaca cubulete mici....
Fasole iahnie cu jumări de porc
Fasolea după ce a fost aleasă şi spalată se pune la înmuiat in apă fierbinte. Dupa ce capătă volum se aruncă apa şi se pune la fiert în prima apă. Am adaugat bicarbonat alimentar pentru a ajuta la fierbere. Prima apa, dupa ce a clocotit bine, se arunca si se pune o...
Prajitură cu mure şi cremă de vanilie
Aluat: 4 ouă- se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu patru linguri de zahăr pudră adăugate una câte una. După ce s-a creat bezeaua, se pun gălbenuşurile. Se omogenizează compoziţia. Se adaugă faina-6 linguri- pe rând până la...
Pizza
Blatul pizza: este un aluat clasic de pâine. Într-un bol se pune făina drojdia şi sarea. se amestecă în uscat. Peste acestea se pune apa încălzită. Se frământă un aluat omogen peste care se adauga şi ulei puţin câte puţin. Se pune la dospit. ...
Paste cu lapte si scortisoara
Laptele se fierbe intr-o cratita cu un praf de sare. Separat intr-o alta cratita se pun in 300 grame de apa impreuna cu un parf de sare, pastele la fiert. Dupa ce s-au fiert ( faza al dente), se adauga laptele si se lasa impreuna la fiert. Se pune, in timpul fierberii, zahar dupa gust, zaharul...
Friptura de porc cu sos de smântâna şi mentă
Friptura se porţionează, se condimenteză cu condimente pentru porc Kotanyi. Se pun într-o tava,se adaugă 2 căni apă ( sau vin, după preferinţe) se da la cuptor pentru 40 minute. La jumătatea timpului se întorc fripturile în tavă pentru a se putea rumeni...
Varză călita cu jumări de porc şi şorici
Varza se scoate de la butoi, se curăţă şi se toacă mărunt. Se spală în două trei ape pentru a se mai atenua gustul de sarat şi acru. Jumările şi şoricul de pun într-o tigaie la încălzit după care se scot pe o farfurie. Intr-o cratiţă se...
Mancare de fasole teci cu carne de porc
Carnea se scoate de la untura si se incalzeste . Se scot pe o farfurie cu servetele. Intr-o cratita, ceapa se pune la prajit impreuna cu legumele si se lasa la sotat. Cand s-au inmuiat se pun tecile impreuna cu carnea peste care se adauga apa cat sa le acopere. Se potriveste mancarea cu...
Mancare de mazare cu coaste de porc
Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Legumele de curata, spala, toaca marunt. ( eu am folosit morcovi, pastarnac, ardei, verdeturi congelate). Carnea se soteaza in cca 7-8 minute cat sa capete culoare aramie. Se scoate pe un servetel. Intr-o cratita punem uleiul...
Prajitura cu mere
Merele se dau pe razatoare( daca merele sunt frumoase le dau cu coaja cu tot), se pun in cratita la calit cu o cana de zahar, un praf de scortisoara si 2 linguri de gris. Cat merele stau la racit, ne ocupam pandispan. Albusurile se bat spuma cu 8 linguri de zahar puse pe rand pana...
Supa de galuste
Modul de preparare pentru supa de galuste este extrem de simplu. Supa de galuste se prepara cu supa de pasare provenita de la ciorba de pasare din reteta anterioara, se pune intr-o cratita cu putina sare si cand va da in clocot se vor adauga galustile. Galustile se prepara dupa...
Ciorba de gaina de curte, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat
Cum se prepara Ciorba de gaina de curte, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Legumele se curata si se toaca marunt. Carnea portionata si spalata foarte bine se pune intr-un vas cu apa cat sa o acopere pentru a fi data intr-un clocot. Prima apa se arunca, dupa care se adauga...
Ardei umpluţi - de post
Se scot ardeii şi roşiile din congelator. Până se dezgheaţă, se curăţă morcovul şi se dă pe răzătoarea mică. Se curăţă ceapa şi se toacă, inclusiv ceapa verde. Se călesc în ulei încins ceapa, morcovul, mărarul şi orezul, peste care se pune o cană cu apă....
Pâine neagră de casă
Fiind prima reţetă de pe site, am zis să încep cu pâinea, căci este folosită de toată lumea. Iar pâinea de casă este la mare căutare în multe case. Făina cernută se pune într-un vas peste care se pune drojdia şi sarea. În etape se adaugă apa...