O prajitura buna si aromata care poate fi de ajutor in preajma sarbatorilor
Lasam ingredientele la temperatura camerei.
Pregatim aluatul pentru foi.
Intr-un castron, punem bicarbonatul de sodiu si adaugam laptele dulce. Amestecam, adaugam zaharul, un praf de sare. Amestecam pana se topeste zaharul, adaugam uleiul.
Cacaoa o amestecam cu faina. Peste ingredientele umede adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Daca e cazul,mai adaugati un pic de faina, desi tinut la frigider aluatul capata consistenta ideala.
Dupa ce am terminat de facut aluatul, ambalam in folie alimentara si il tinem 1 ora la frigider.
Dupa ce a stat la frigider, scoatem aluatul, il impartim in 4 portii egale, din care intindem 4 foi dreptunghiulare. Intepam fiecare foaie cu o furculita, inainte de a o baga la copt.
Lasam foile la racit dupa ce s-au copt.
Intr-un castron, mixam cele 3 galbenusuri cu zaharul si cateva linguri de lapte. Adaugam restul de lapte si punem pe foc la fiert. Adaugam cele 3 linguri de gris si lasam sa fiarba pana capata consistenta crema. Intre timp, spalam bine portocalele. Radem coaja si stoarcem sucul.
Luam de pe foc crema si adaugam sucul si coaja de portocale. Lasam la racit.
Untul moale il mixam adaugam treptat din crema de gris pana o incorporam pe toata.
Alternam foile cu crema, incheiem cu ultima foaie peste care presaram un strat generos de nuca de cocos. Asezam o hartie de copt peste prajitura, punem o greutate peste ea si o dam la rece. Trebuie lasata cel putin o zi la fragezit.
Ornam cu bombonele colorate sau cu ce doreste fiecare.
Este extrem de buna si aromata.
1
din compozitia de mai sus au rezultat 4 foi cu dimensiunea de aprox. 35 x 25 cm