Fasolea după ce a fost aleasă şi spalată se pune la înmuiat in apă fierbinte. Dupa ce capătă volum se aruncă apa şi se pune la fiert în prima apă. Am adaugat bicarbonat alimentar pentru a ajuta la fierbere.
Prima apa, dupa ce a clocotit bine, se arunca si se pune o alta apa peste fasole si se pune la fiert. Se pun sarea, foile de dafin, cimbru, un praf de piper, ca toate aromele sa se combine.
Ceapa se curata, se taie marunt. La fel si celelalte legume( eu am folosit congelate, deci erau tocate si mi-a fost mai usor).
Cand fasolea a terminat de fiert, se trece printr-o strecuratoare. Se pastreaza apa de la fasolea deoarece va completa mancarea.
Intr-o cratita, in 40 g ulei se pun jumarile, ceapa, ardeiul , morcovul, mararul la sotat. Cand legumele s-au mai inmuiat se adauga fasolea peste care se adauga apa in care aceasta a fiert. Se mai potriveste cu cele necesare, daca este nevoie.La final se pune boia de ardei dulce si cele 50 g de suc de rosii.
Pofta buna!
1
legume congelate