Aluat: 4 ouă- se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu patru linguri de zahăr pudră adăugate una câte una. După ce s-a creat bezeaua, se pun gălbenuşurile. Se omogenizează compoziţia. Se adaugă faina-6 linguri- pe rând până la încorporarea completa. Amestecul se face cu o lingură de jos în sus pentru a nu se lăsa aluatul. Se mai pun: praful de copt, aromele, laptele( 7 linguri) şi cele 30 de grame de ulei. Pe de-asupra se pun mure din dulceaţa( dar se pot pune şi congelate sau în alte moduri). Aluatul se aşează într-o tavă si se introduce în cuptorul încins. ( eu am folosit tavă de yena de 30cm pe 20 cm).
Se face testul scobitorii pentru a vedea cat este de copt.
Crema: într-un bol se bat două ouă cu 4 linguri de zahăr până se fac spumă. Peste ele se adaugă 200 ml lapte si o lingură de făină. Se mixează până la omogenizare. Compoziţia se pune pe foc la bain- marie până se face ca o ciulama. După ce s-a legat compozitia, peste ea, se pune untul frecat spumă. Se da la rece.
Asamblarea: blatul cu mure se însiropează cu sirop de mure ( 10 g sirop. 50 g apa). Peste blat se pune crema, peste care se răzuie ciocolată.
Pofta mare!
Este o prăjitură realizată mai mult cu ce am avut prin casa ........mai mult o improvizatie :D >:D<
1
mure din dulceaţă