publicat la 10.05.2014
publicat la 10.05.2014
publicat la 09.05.2014
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Paste cu broccoli
Pastele se gatesc dupa instructiunile de pe pachet. Se spala broccoli-ul, se rupe bucatele si se pune la fiert 4-5 minute. Intr-o tigaie calim usturoiul in putin ulei, pana devine moale. Scurgem pastele si le adaugam peste usturoi si amestecam bine. Adaugam broccoli, parmezan, sare si...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Curatam capsunele, le spalam, daca sunt mari le taiem in doua, daca sunt mai micute le putem lasa intregi. Intr-o cratita se pune un strat de zahar, unul de capsune, dupa e se zdrobesc putin se adauga alt strat, procedam asa pana cand terminam capsunele. Se fierbe la...
Spanac cu oua ochiuri - Reteta gustoasa si simpla
Cum se prepara Spanac cu oua ochiuri - Reteta gustoasa si simpla Intr-o cratita se pune putin ulei la incins in care se caleste usturoiul tocat, marunt. Se adauga faina si se amesteca bine, sa nu faca cocoloase, se adauga spanacul, cand incepe sa se dezghete, se adauga lapte, pana cand devine...
Baigli cu mac si nuca
Mai intai preparam maiaua, se pune drojdia si zaharul intr-un vas si se amesteca pana cand se lichefiaza, se adauga laptele caldut si faina, acoperim vasul si se lasa la crescut 10-15 minute. Pentru aluat: punem intr-un bol faina cu zaharul, praful de sare, maiaua, smantana, adaugam...
Pulpa de curcan in stil italian
Se taie pulpele in felii de 2-3 cm cu os, se spala, le uscam, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se dau prin faina. Se pune uleiul intr-o tigaie larga, cat sa acopere fundul, se lasa sa se incinga si se pun feliile de carne cateva minute, pana ce prind o crusta. Scoatem carnea pe o farfurie....
Guacamole
Se spala fructul de avocado, se taie in doua, scoatem samburele, cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul, pe care il stropim cu zeama de lamaie. Taiem cubulete rosia si ceapa, zdrobim usturoiul, amestecam toate ingredientele si asezonam cu sare si piper. Se serveste cu paine prajita.
Prajitura cu mere
Spalam merele, le decojim si le taiem cubulete. Tava se unge cu ulei si se intinde zaharul, uniform, pe toata suprafata, punem cateva nuci tocate, in tava, adaugam merele si le punem in cuptorul incalzit, 15 minute. Separam ouale, galebusurile se freaca cu cele 6...
Pasta de ton
Se pune tonul , scurs de ulei, intr-un bol si se freaca cu margarina pana ce devine o pasta. Se adauga ceapa tocata marunt, condimentele, dupa gust, zeama de lamaie. Se serveste cu paine prajita.
Biscuiti spritati
Amestecam faina cu praful de corp si zaharul, adaugam untura, ouale, aromele si framantam aluatul, trebuie sa fie moale , dar nelipicios. Fixam formele speciale pentru biscuiti pe masina de tocat si facem biscuitii, de diferite forme si marimi. Asezam biscuitii pe hartie de copt si...
Batoane BOUNTY
Batem albusurile ,cu un praf de sare, pana devin o spuma tare, adaugam zaharul si mixam pana cand se dizolva, adaugam nuca de cocos si omogenizam compozitia. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute. Se taie...
Orez cu lapte
Mai intai punem laptele la fiert, intretimp spalam orezul. Cand incepe sa fiarba laptele adaugam orezul si zaharul vanilat, lasam pe foc pana cand e fiert orezul. Adaugam zaharul inainte sa luam de pe foc orezul. Se serveste cu dulceata.
Spaghete carbonara, reţetă italiana
Spaghete carbonara, reţetă italiana Taiem pancetta fasii si o calim, bine, in putin ulei incins. Punem apa la fiert, cand fierbe adaugam spaghetele si sare, le fierbem cat timp scrie pe ambalaj. Dupa ce au fiert pastele, le scurgem de apa, peste ele se pune pancetta, le punem la foc...
Gogosi cu iaurt
Batem ouale, intregi, cu zaharul si praful de sare. Dizolvam praful de copt in iaurt si amestecam cu ouale, adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de vanile si faina, putin cate putin, pana obtinem o compozitie mai groasa. Punem uleiul sau untura la incins, cu o lingura luam aluat si il punem in...
Tort cu frisca si piscoturi
Punem apa la fiert, adaugam zahar( dupa gust) si lasam pe foc sa dea cateva clocote, la final adaugam esenta. Pregatim frisca dupa instructiunile de pe ambalaj. Punem intr-o tava un rand de piscoturi, le insiropam bine, peste ele punem frisca si deasupra fructe, mai punem un strat de...
Șnițele vieneze cu susan
Mai intai feliem carnea, apoi o condimentam cu sare si piper si o batem cu ciocanul special. Dupa ce am batut toate snitelele le dam prin faina, presam faina pentru a cadea in farfurie surplusul de faina. Apoi le dam prin ouale batute bine (in care adaugam putina sare si piper), apoi prin pesmet...
Piersici cu dulceata
Frecam zaharul cu ouale, punem uleiul, cate putin, aduaugam esenta de vanile, coaja de lamaie si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Framantam si facem bilute pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, bagam tava in cuptorul incalzit, 20-25 min la foc mediu. Dupa...
Fusilli cu soia
Preparam soia dupa instructiunile de pe ambalaj. Punem apa la fiert, adaugam sare, cand clocoteste adaugam pastele, le lasam sa fiarba 10 minute. Punem uleiul la incins, prajim cubuletele de...
Piadina
Feliem pieptul de pui, il condimentam si il prajim pe gratar (eu l-am facut pe un grill cu abur). Intre timp curatam cartofii, ii spalam, ii taiem felii si ii prajim in baie de ulei, incins, pana cande se rumenesc. Spalam legumele si le taiem felii. Pisam 4-5 catei de usturoi si turnam...
Piept de pui cu cartofi prajiti
Taiem pieptul de pui felii, se condimenteaza si il prajim. Eu l-am gatit pe o oala cu grill la aburi. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii, ii punem la zvantat pe un servet de bucatarie. Apoi ii gatim in uleiul incins pana cand se rumenesc. Se condimenteaza. Se poate servi cu...
Tocanita de linte cu soia
Lintea trebuie sa stea la inmuiat 2 ore. Punem soia la fiert 15 minute. Intre timp curatam legumele si le taiem cubulete. Punem uleiul la incins, calim ceapa, apoi adaugam morcovul, ardeiul. Adaugam lintea, punem apa in care a stat la inmuiat si lasam sa fiarba. Dupa 15-20 de minute putem...
Prajitura cu nuci caramelizate
Nucile caramelizate : se pune zaharul la topit, cand se topeste se adauga nucile intregi. Se amesteca si se ia vasul de pe foc. Am pus nucile in folie de aluminiu si le-am sfaramat cu sucitorul. Blat: Glbenusurile se mixeaza cu 130 g zahar ~30 de minute. Se adauga apoi 4 linguri de apa...
Briose
Galbenusurile se freaca spuma cu o cana de zahar, 100 ml de ulei si 100 ml de apa. Se adauga o cana si jumatate de faina in care am amestecat praful de copt. Separat se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga albusurile batute spuma tare peste compozitia de galbenusuri, se amesteca de...
Tort cu frisca si zmeura
Pentru blat , albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intareste spuma. Dupa aceea se adauga galbenusurile, batem de 4-5 ori, se adauga faina amestecata cu cacaoa cernuta si se amesteca cu telul usor, numai prin rasturnare, de jos in sus de...
Prajitura "Ninsa"
Blat: Se freaca zaharul cu oul si untul, se adauga mierea, faina, stingem bicarbonatul in lapte si il adaugam compozitiei. Amestecam pana cand se omogenizeaza, daca e prea tare se mai poate adauga lapte, daca e prea moale se poate adauga putina faina. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie...
Pizza cu ton si ceapa
Blat: Se pune faina intr-un bol, se face un cuib in mijloc si punem drojdia dizolvata in lapte caldut, amestecam cu o lingura, in mijloc, acoperim bolul si lasam sa creasca maiaua 15 minute. Dupa ce a crescut maiaua adaugam ouale, uleiul, sarea,zaharul si framantam pana cand...
Amandina
Blat : Mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa, pana isi deschid culoarea si isi dubleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, apoi o incorporam in compozitia cu galbenusuri. Mixam albusurile pana devin lucioase si pufoase, le amestecam cu galbenusurile, de jos in sus. Se...
Cartofi frantuzesti
Spalam cartofii si ii fierbem pe jumatate. II curatam si ii taiem felii subtiri. Ungem un vas termorezistent cu unt, punem un strat de cartofi,ii condimentam cu sare, piper, rozmarin... unul de oua si sunca, smantana, apoi cascaval si branza. Procedam tot asa pana la epuizarea...
Ciuperci umplute
Se curata ciupercile, se spala, si se pun la scurs. Tocam coditele de la ciuperci, curatam ceapa si morcovul si le tocam marunt. Calim ceapa, adaugam morcovul, coditele de la ciuperci, carnea, adaugam putin vin alb, compozitia trebuie tinuta pe foc pana cand e semi-preparata. La final punem...
Mancare de mazare
Se curata ceapa si morcovul si se taie cubulete mici. Ceapa se pune la calit in ulei incins, se adauga morcovul. Se pune mazarea la fiert, sosul de rosii,si se completeaza cu apa.Se condimenteaza. Dupa ce e fiarta mazarea se pune mararul tocat.
Ciorba de pui
Punem apa la fiert. Spalam carnea , eu aveam si cosul de la piept cu spatele si grasimea, le punem la fiert. Curatam legumele si le taiem cubulete mici, le punem la fiert impreuna cu, carnea. Spre sfarsitul prepararii adaugam 2-3 linguri de sos de rosii, 2...