m-am inspirat de aici http://www.delicatesa.ro/retete/prajitura-cu-ness-2258, dar am facut cateva modificari.
Nucile caramelizate: se pune zaharul la topit, cand se topeste se adauga nucile intregi. Se amesteca si se ia vasul de pe foc. Am pus nucile in folie de aluminiu si le-am sfaramat cu sucitorul.
Blat: Glbenusurile se mixeaza cu 130 g zahar ~30 de minute. Se adauga apoi 4 linguri de apa rece la interval de 5 minute si praful de copt stins cu zeama de lamiae. Separat se bat albusurile cu apa si un praf de sare pana devin spuma, apoi se adauga zaharul ramas si se mixeaza in continuare. In compozitia de albusuri se adauga faina, cernuta, cacaoa si nuca macinata. Se amesteca cu compozitia de galbenusuri. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu 30 de minute, verificam cu scobitoarea.
Crema: fierbem laptele cu zaharul, faina, oul si esenta de vailie. Cand se raceste incorporam treptat untul moale si nessul, amestecam bine. In crema se adauga si nuci caramelizate(o parte din nuci le pastram pentrua le presara pe ultimul strat de crema).
Taiem blatul pe jumatate, peste primul blat punem jumatate din crema, peste al 2-lea restul de crema si presaram restul de nuci caramelizate.
1
eu am uitat sa pun apa cand am mixat albusurile
2
nu am mixat asa mult galbenusurile
3
cantitatea de zahar era mai mare in reteta dar eu am redus-o