Prajitura cu mere

de Alexandra Elena in Prajituri, 18 Ian 2014 | 3710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • nuci tocate
  • 3 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

   Spalam merele, le decojim si le taiem cubulete. Tava se unge cu ulei si se intinde zaharul, uniform, pe toata suprafata, punem cateva nuci tocate, in tava, adaugam merele si le punem in cuptorul incalzit, 15 minute.

   Separam ouale, galebusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei, iar albusurile le batem cu un praf de sare, esenta de vanilie (dupa gust) si zahar pana cand devin lucioase si se intaresc. Turnam albusurile peste galbenusuri, adaugam faina, in ploaie, si omogenizam compozitia.

   Merele se scot din cuptor, dupa ce se racesc putin, le pudram  cu scortisoara si turnam compozitia pentru blat peste mere. Se lasa in cuptor 30 de minute la foc mediu.

   Punem frisca lichida intr-un vas, de sticla, si mixam pana cand se intareste.

   Se lasa  sa se raceasca, se  poate servi cu zahar pura sau cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (de post)