ala_oancea

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 07.04.2009

RETETE181
PRIETENI44
Retete

Orez cu legume

In Pui la 6 Iul 2009

Se fierbe orezul dupa instructiunile de pe ambalaj. Se toaca ceapa, ceapa verde si ardeiul si se calesc in unt. Se adauga carnea de pui, apoi dovlecelul, ciupercile, iar spre final mazarea, rosia, gogosarul murat si porumbul. Se condimenteaza, iar cand legumele sunt gata se amesteca cu orezul.

Chec cu albusuri

In Prajituri la 6 Iul 2009

Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina si praful de copt, apoi coaja de portocala confiata. Se torna in forma unsa si tapetata cu faina si se coace 30 de minute la 180C.

Ciambella cu crema de lamaie

In Prajituri la 6 Iul 2009

Se amesteca frisca lichida cu laptele si zaharul si se pun la fiert. Intr-un bol se amesteca faina cu budinca. Se torna putin din amestecul de lapte cald si se mixeaza. Se adauga apoi galbenusurile, coaja si zeama de lamaie si se amesteca bine. Se adauga si restul de lapte si se pune din nou pe...

Friptura mixta de porc la cuptor

In Porc la 6 Iul 2009

Carnea de porc am luat-o de la Kaufland gata marinata. Imi place tare mult gustul. Se aseaza carnea pe grilajul de la coptor. Se aseaza in tava cartofii si ceapa taiata rondele. Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza. Se baga la cuptor, carnea sus, tava cu cartofii jos. Cand...

Inghetata Mars

In Dulciuri la 16 Iun 2009

Se amesteca frisca lichida cu laptele, se adauga batoanele Mars taiate in bucati si se pun pe foc pana cand ciocolata se topeste. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga din compozitia de lapte putin cate putin amestecand. Se lasa sa se raceasca si se da la congelator. Pur si simplu...

Parfe de capsuni

In Dulciuri la 16 Iun 2009

Se bate frisca lichida. Se iau cateva linguri din ea si se amesteca cu ness, cacao si zahar pudra. Frisca alba se amesteca cu gem de capsuni. Intr-o caserola am asezat hartie de copt pe care am udat-o in prealabil ca sa pot sa o aranjez ca lumea. Am turnat 3/4 din frisca cu capsuni, peste ea am...

Semlor

In Prajituri la 16 Iun 2009

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Puteti pune si un ou in aluat, in reteta originala era, dar eu am uitat sa cumpar :) Se imparte apoi aluatul in opt bucati carora li se da o forma rotunda. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se ung cu ou batut (eu cu ulei). Se coc 10-15 minute pana se...

Supa de pastai

In Supe la 16 Iun 2009

Se toaca ceapa si se caleste putin. Se adauga morcovul dat prin razatoare, apoi pastaii, apa si delikat. Se lasa sa fiarba pana cand pastaii sunt aproape gata. Se adauga smantana, otetul, leusteanul tocat si se condimenteaza dupa gust. Se mai lasa 2-3 minute pe foc. Se serveste atat calda cat si...

Pui la cuptor

In Pui la 16 Iun 2009

Se curata bine puiul (si de piele in cazul meu) si se unge cu uleiul de masline frecat bine cu usturoiul pisat si condimentele. Se pune intr-un vas acoperit si se lasa la frigider de pe o zi pe alta. Se aseaza apoi in tava in care se toarna o cana de apa si se lasa la cuptor pana cand se...

Sufle de fasole verde

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2009

Fasolea se pune la fiert in apa cu sare, apoi se lasa la scurs. Se mixeaza ouale, se adauga smantana, apoi pesmetul, condimentele, cimbru uscat si mararul tocat. Se unge o tava de chec cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se formeaza straturi de fasole peste care se toarna din compozitia de oua. Se...

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 16 Iun 2009

Capsunile se spala, se scot coditele si se taie bucatele. Se pun intr-o cratita, se scurge zeama de la o lamaie si se amesteca bine cu zaharul gelifiant. Se pun la fiert pana se obtine o pasta, aproximativ 15-20 de minute. Gemul fierbinte se toarna in borcane.

Salata de paste cu oua

In Paste la 12 Iun 2009

Se fierb pastele si se lasa la scurs. Se amesteca apoi intr-un bol cu porumbul, ardeiul si salamul victoria taiat cubulete, mararul tocat si sare. Ouale se fierb si se taie in patru. Se pun peste salata din farfurie si se toarna peste ele maioneza. Cand sa fac maioneza am descoperit ca nu mai...

Tartine cu jambon

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2009

Am asezat feliile de paine in tava si le-am dat putin la cuptor. Intre timp am preparat sosul, maruntind bine la robot rosiile decojite, usturoiul si ardeiul taiate bucati si restul ingredientelor. Am uns fiecare felie cu o lingura din sos si am asezat peste ea cate o felie de jambon taiata in...

Briose cu capsuni

In Dulciuri la 4 Iun 2009

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga uleiul, apoi faina si praful de copt. Se mixeaza bine si se pune aluatul in formele de briose. Se presara deasupra bucatele de capsuni si se coc aprox 30 de minute.

Mancarica picanta cu carnati

In Mancaruri cu carne la 4 Iun 2009

Se taie carnatul feliute si se pune la prajit. Dupa ce lasa untura, se adauga ceapa si ardeiul taiate in bucati mai mari. Se lasa putin la calit, dupa care se adauga varza tocata, cartofii taiati in bucati mai mari si orezul. Se adauga apa cat sa acopere si sare si se lasa la fiert. Cand orezul...

Mamaliga la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2009

Am pregatit o mamaliga mai tare pe care am amestecat-o cu branza telemea si ceapa verde tocata si calita putin. Am turnat mamaliga in forma de chec ondulata si am lasat-o sa se raceasca. Am rasturnat-o apoi din forma, am taiat-o felii. Am asezat feliile de mamaliga in tava unsa cu unt, alternativ...

Foi cu branza si capsuni

In Prajituri la 2 Iun 2009

Pentru blat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, zeama si coaja de lamaie, apoi faina. Se framanta bine si se intind 2 foi. Se coc pana incep sa se rumeneasca. Intre timp se prepara umplutura. Branza se freaca bine cu zaharul si apoi se incorporeaza frisca lichida batuta. Se...

Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor

In Pui la 1 Iun 2009

Se prepara o marinata din iaurt, usturoi dat prin presa, marar si sare. Se ung bine pulpele (am avut pulpe intregi si superioare), de pe care am dat in prealabil pielea jos, si se lasa vreo 2-3 ore. Am asezat apoi pulpele pe gratarul de la cuptor si le-am mai condimentat cu piper si boia....

Inghetata de capsuni / banane

In Dulciuri la 1 Iun 2009

Se bate frisca lichida si se adauga capsunii mixati bine, bine cu iaurtul. Se adauga si zahar praf dupa gust. Delicios ! O parte din spuma am papat-o asa, n-am mai pus-o la congelator. Se mixeaza bine bananele cu laptele pana obtinem un piure si se amesteca apoi cu frisca lichida batuta....

Cookies cu cereale si miere

In Dulciuri la 1 Iun 2009

Se topeste untul cu mierea, dupa care se amesteca toate ingredientele. Cu o lingura se pune din aluat in tava, pe hartie de copt. Se coc aproximativ 20-25 de minute. O reteta improvizata , ca m-am trezit doar cu 100 gr de faina in casa. Dar au iesit foarte bune cookiurile :)

Mini-tarte cu crema de branza si pastrama de pui

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2009

Se amesteca ingrendientele pentru aluat pana se omogenizeaza si se pune la rece o ora. Apoi se rup bucatele cu care se captusesc formele. Se coc la 180C pentru 20-25 de minute pana se rumenesc putin pe margini. Intre timp se amesteca pastrama de pui maruntita la robot cu crema de branza...

Treccia ripiena sarata

In Pizza la 27 Mai 2009

Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta. Varsam drojdia peste faina, adaugam untul la temperatura camerei, restul de zaharul, sarea si restul de apa. Dupa 5 minute de framantat punem aluatul intr-un bol acoperit si il punem pentru o ora intr-un loc caldut...

Turta dulce

In Dulciuri la 27 Mai 2009

Se face o compozitie amestecand toate ingredientele. Se lasa sa stea o ora, dupa care se intinde o foaie nu prea subtire si se decupeaza dupa preferinta. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se introduc in cuptorul incins. Se coc 10-15 minute. Se pot orna deasupra cu glazura din albus de ou si...

Chiftele la cuptor cu legume si sos marinat

In Vita la 27 Mai 2009

Se pune carnea tocata intr-un bol. Se adauga cartoful, morcovul si o ceapa date prin razatoare, ustoroiul dat prin presa, oul si condimentele. Se amesteca bine si se adauga pesmet si patrunjel tocat. Se formeaza chiftelele care se pun in tava, pe hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit...

Cotlet de porc la cuptor pe pat de legume

In Porc la 27 Mai 2009

Se toarna putin ulei in tava si se aseaza cartofii taiati rondele, morcovii si ceapa taiata in bucati mari. Se presara cu frunze de patrunjel. Cotletele se condimenteaza cu sare, piper si boia si se aseaza peste legume. Se stopesc legumele si canea cu ulei si se dau la cuptor pentru o ora la foc...

Cotlet de rechin la cuptor cu cartofi natur

In Peste la 27 Mai 2009

Se unge tava cu unt. Se aseaza bucatile de cotlet. Eu le-am spalat si le-am uscat cu prosoape de hartie. Se stoarce lamaia peste cotlete, apoi se presara ceapa si usturoiul tocate marunt. Se condimenteaza si se toarna peste ulei de masline. Se baga la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu, apoi...

Ciorba cu conopida si mazare

In Ciorbe la 27 Mai 2009

Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga morcovii taiati rondele si apa. Buchetelele de conopida se desfac marunt si se adauga la ciorba. Se adauga delikat si se lasa la fiert. Cand conopida este fiarta se adauga mazarea si condimentele. Se mai lasa putin la fiert si...

Mancare verde

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2009

Se toaca ceapa verde si leura si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga spanacul tocat si o ceasca de apa si se lasa acoperit sa fiarba. Cand verdeturile sunt fierte se condimenteaza. Se adauga lingura de faina, se amesteca bine si se adauga laptele. Se mai lasa sa fiarba pana se ingroasa....

Salata cu fasole

In Salate la 27 Mai 2009

Se amesteca toate ... si gata-i salata :)

Tort cu capsuni si iaurt

In Torturi la 27 Mai 2009

Se bate untul cu 150 gr zahar, se adauga ouale, faina, praful de copt si laptele. Se aseaza aluatul intr-o forma si se coace pentru 35 de minute. Intre timp se bate frisca lichida, se adauga iaurtul si restul de zahar. Se aseaza blatul pe un platou si se pune in jur inelul formei. Capsunii se...

Afisate 121 - 150 din 181 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]