publicat la 18.01.2020
publicat la 18.01.2020
publicat la 18.01.2020
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Somon cu spanac in crusta de foietaj
Fileurile de somon se curata de piele si apoi se portioneaza in 3 bucati fiecare. Se condimenteaza cu sare si piper. Spanacul se pune intr-o cratita in care am topit putin unt si se soteaza. Adaugam usturoiul pisat si condimentam cu sare si piper. Lasam pana cand scade tot lichidul si apoi...
Aperitiv tort cu crema de branza si somon
Galbenusurile se freaca cu smantana, uleiul, praful de copt, sare si apoi se adauga ingredientul colorant (maslinele, pasta de tomate sau spanacul). Fiecare blat se coace separat intr-o forma patrata de 25/25 cm. Crema: Branza si smantana se amesteca bine, adaugam somonul taiat...
Desert prajitura cu nuca si crema caramel
Foi: Se amesteca ouale cu laptele, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul si uleiul. Adaugam un praf de sare. Adaugam faina si nuca si framantam un aluat omogen, nelipicios. Se imparte aluatul in 4 parti egale din care se intind foi dreptunghiulare de 30/20 cm si se coc pe dosul tavii...
Prepelita cu unt aromatizat
Prepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se rupe usor. Pregatim untul aromatizat: Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru, rozmarin, coaja de la jumatate de lamaie, zeama de la jumatate de lamaie, frunzele de salvie taiate,...
Supa crema din legume (zarzavaturi)
Curatam zarzavaturile, le taiem rondele sau cuburi si le punem la fiert in supa de pui. Cand legumele sunt fierte, le punem in blender si le pasam bine.Daca mai este necesar, mai adaugam putina supa pentru a o obtine o consistenta cremoasa, dar fluida. Servim supa cu crutoane.
Supa crema de legume
Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in supa de pui mai putin conopida. Cand toate legumele sunt fierte aproape integral, adaugam si conopida care in cateva clocote va fi fiarta. Punem legumele in blender si pasam bine toate legumele. Adaugam piureul otinut peste restul de supa....
Supa crema de cartofi
Am curatat legumele, le-am spalat si le-am taiat cuburi. Carnea afumata si toate legumele le-am pus in oala, am adaugat apa,1 lingurita de vegeta si le-am pus la fiert. Cand legumele au fiert bine, am scos carnea deoparte, iar legumele le-am pus in blender, am adaugat zeama cate putin pana...
Supa crema de dovleac
Ceapa se taie in bucati marisoare, se caleste in ulei. Se taie in cuburi dovleacul, telina, patrunjelul si se pun peste ceapa. Se adauga supa si usturoiul, o lingurita de sare si putin piper. Se fierbe pana se inmoaie dovleacul bine de tot. Se pun legumele in blender si se fac piure....
Desert cozonac impletit cu nuca
Maia: 200 ml lapte se infierbanta pana aproape de fierbere, adaugam 100 gr faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase. Lasam apoi sa se racoresca putin. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar pentru a se lichefia si o adaugam in compozitia de lapte si faina care acum este doar...
Desert fursecuri nuci
Din ingrediente se framanta un aluat bine lucrat. Formam bilute de aluat pe masura formelor din presa. Coacem cojile de nuci, pe care apoi va trebui sa le curatam de plusul de aluat de pe margine. Nucile se umplu cu crema pe care o preferam la care ar ideal sa adaugam si miez de...
Desert fursecuri piersicute
Aluat: Se freaca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si se adauga uleiul alternativ cu faina in prealabil amestecata cu praful de copt. Se pot pune de la 600g faina pina la 700 g, deoarece depinde de marimea oualor. Se framanta un aluat din care se formeaza bilute cit o nuca...
Desert papanasi prajiti
Branza dulce trebuie sa fie foarte bine scursa. O amestecam cu zaharul, ouale, coaja de lamaie si semintele din pastaia de vanilie. Adaugam apoi si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine aluatul. Trebuie sa obtinem un aluat destul de moale, dar sa nu se lipeasca tare de maini....
Desert prajitura cu iaurt
Iaurtul se va pune intr-un vas, adaugam pe rand zaharul, uleiul, ouale, faina si praful de copt amestecand bine cu un tel. Vom pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si vom da la cuptor 45-50 min la foc mediu. Dupa ce s-a copt, scoatem hartia si glazuram cu ciocolata topita.
Desert baigli cu branza dulce
Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 1 lingura de faina si putin lapte cald si se lasa cateva min sa creasca. Faina se amesteca cu untul. Adaugam smantana, galbenusurile si restul ingredientelor si se framanta un aluat ca si la cozonac, ca doar asta este. Aluatul se...
Tort Red Velvet festiv
Blat: Untul se mixeaza bine cu zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou pe rand in timp ce continuam sa mixam. Amestecam colorantul rosu in laptele batut. Faina se amesteca cu cacaua iar bicarbonatul se stingein otet. Adaugam la compozitia de unt bicarbonatul apoi alternand din...
Aperitiv oua vopsite pentru Paste
Ouale trebuie spalate foarte bine cu detergent si apoi clatite. Punem apoi oulale la fiert in apa cu sare si otet, la foc foarte mic, pentru a fierbe incet. In acest mod coaja oualor nu va crapa. Pentru a vopsi ouale, am ales vopsea de ou de la Dr Oetker. Vopseaua (pliculete) se pune...
Drob din ficatei si ciuperci cu oua de prepelita
Ciupercile se pun la fiert in apa cu sare. Ficateii se fierb si ei in apa cu sare. Verdeata se toaca marunt. Ouale de prepelita se fierb. Ciupercile fierte si racite se taie nu foarte marunt. Ficateii se taie si ei in bucati mari. Ouale de prepelita fierte si curatate se lasa intregi....
Drob de pui cu ciuperci si leurda
Ficateii se prajesc impreuna cu o ceapa tocata marunt in putin ulei. Pipotele si inimile de pui se fierb in apa cu un cub de maggi de gaina. Ciupercile se fierb in apa cu un cub de maggi de legume. Dupa ce s-au racit, taiem in bucati nu foarte marunte pipotele si inimile. Ficateii...
Drob de ied
Organele de ied se fierb in apa cu sare dupa gust. Cand sunt fierte, se scot din zeama si se lasa sa se raceasca. Eu am tocat foarte marunt toate organele. Ceapa,usturoiul si restul verdeturilor se toaca marunt si se adauga peste organele taiate. Condimentam si adaugam ouale crude pe care le...
Piept de pui cu sos de sampanie
Pieptul de pui se taie in fasii. Se condimenteaza cu sare si piper. Prazul se taie rondele fine. Ciupercile se feliaza. In untul topit se pune prazul si se caleste. Se adauga ciupercile si apoi mararul tocat. Punem supa de pui si lasam sa fiaba legumele. Separat...
Cocktail Vis de primavara
In fiecare pahar vom pune cuburile de gheata peste care turnam romul, sucul de lamaie, siropul de menta si completam cu sampanie. Decoram cu frunzulite de menta.
Deliciu de ciocolata
Toate ingredientele se pun in blender si se amesteca foarte bine. Turnam compozitia in pahare si decoram cu frisca, frunze de menta si zmeura.
Salata de naut cu piept de pui
Pieptul de pui se taie cubulete si se prajeste in putin ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Cand este gata, se scoate pe servetel de hartie. Frunzele de salata se taie, de asemeni ceapa se taie si la fel si ardeiul. Amestecam nautul scurs cu carnea si legumele taiate. Adaugam...
Piept de gasca cu sos de portocale
Prima data tocam julien prazul pe care-l punem la calit in putin ulei. Adaugam varza taiata si ea fideluta. Daca dorim putem pune peste varza 1 pahar de vin, sare si piper si lasam sa se gateasca. Intre timp va scadea aproape tot lichidul. Pieptul de gasca se fasoneaza daca mai este necesar,...
Aperitiv placintele fragede cu branza
Aluatul pentru foietaj se intinde pe planseta presarata cu faina. Impartim apoi foaia de aluat in trei parti si pe verticala si pe orizontala, pentru a obtine 9 patrate. Din fiecare patrat, decupam un cerc. In fiecare cerc, punem o lingura de crema de branza si apoi adunam marginile catre...
Desert tarta cu branza si smochine
Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga ouale si apoi se incorporeaza faina. Aluatul va fi destul de moale, dar il vom pune la frigider impachetat intr-o folie. Dupa cateva ore aluatul va fi perfect pentru a intinde o foaie de tarta. Scoatem aluatul din folie si-l punem pe masa pe...
Aperitiv tartelete cu ciuperci
Faina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Impachetam aluatul in folie si lasam la rece 30 min. Dupa acest timp, intindem o foaie subtire si apoi imbracam formele mici de tarte dupa ce le-am uns cu putin ulei sau unt. Dam la cuptor...
Desert prajitura cu zmeura si crema mascarpone
Foi: Ouale se mixeaza bine cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea. Incorporam apoi si faina cu praful de copt. Lasam aluatul impachetat in folie alimentara pentru o ora, la frigider. Impartim apoi aluatul in trei parti egale. Intindem trei foi egale pe care le punem pe hartie de copt pe...
Placinte cu varza calita
Faina cernuta se amesteca cu sarea. Drojdia se amesteca intr-un bol, cu zaharul, pana devine lichida.Turnam drojdia peste faina, adaugam si uleiul si apa. Se framanata bine aluatul pe care apoi, il lasam sa creasca 45 minute, acoperit cu un servet. Dupa ce aluatul a crescut, il framantam din...
Ciuperci pe pat de mamaliga
Am calit ceapa si apoi am adaugat ciupercile taiate felii. Le-am calit bine, pana cand a scazut toata zeama lasata. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Preparam o mamaliga moale la care adaugam si margarina. Ungem o tava de chec cu margarina, punem jumatate din mamaliga, asezam...