Desert tarta cu branza si smochine

de Veronica22 in Prajituri, 4 Noi 2017 | 3401 vizualizari

 

"tarte si placinte rumenite si iscusite"

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • Umplutura:
  • 500 gr branza dulce
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar vanilinat sau esenta de vanilie
  • 5-6 smochine mai mari
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza si smochine:

Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga ouale si apoi se incorporeaza faina. Aluatul va fi destul de moale, dar il vom pune la frigider impachetat intr-o folie. Dupa cateva ore aluatul va fi perfect pentru a intinde o foaie de tarta.

Scoatem aluatul din folie si-l punem pe masa pe care inainte am presarat faina. Framantam putin aluatul si apoi intindem foaia pe care o asezam in tava de tarta.
Branza se amesteca cu zaharul, aroma de vanilie (zahar sau esenta) si ouale. Se pune peste aluatul de tarta si se uniformizeaza. Smochinele se taie in felii destul de subtirele pe care le aranjam in forma circulara.
Dam tava la cuptor pentru 30 min.
Eu am folosit la copt o forma de tarta din sticla termorezistenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel