Toamna07

1

Bucataras
incepator

Oltenita

Bucataras din 27.04.2012

RETETE203
PRIETENI113
Retete

Lipii - surpriza

In Mancaruri cu carne la 14 Feb 2013

Carnea o spalam bine,o stergem si o asezonam cu sare,piper si cimbru.Apoi o taiem in felii groase si o punem la rumenit, in unt,la foc mediu,intr-o tigaie antiaderenta acoperita cu capac.Se intoarce din cand in cand pana este gata. O scoatem pe un tocator si o feliem subtire. Peste ardeiul copt...

Aripi de curcan lipicioase cu sos de ceapa verde

In Curcan la 12 Feb 2013

Se incinge cuptorul la 160 de grade si se pun aripile spalate intr-o tava si turnam peste ele cutia de cola si putina apa, cat sa fie aproape acoperite.Se acopera tava cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 90 de minute pana cand devin moi, dar nu se desprinde carnea de pe os.Intre timp,se pun...

Salata mexicana cu avocado si ton

In Salate la 9 Feb 2013

Intr-un bol mare adaugam rosiile,ardeiul spalate si taiate cuburi. Avocado se curata, se taie fasii lungi si se stropeste cu zeama de lamaie;se adauga in bol. Amestecam ingredientele din bol cu fasolea.porumbul,patrunjel tocat marunt si tonul scurs de zeama. Asezonam cu sare, piper si...

Desert prajitura cu ciocolata si nuca

In Prajituri la 1 Feb 2013

Foi:  Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. Adaugam zaharul in ploaie dupa ce albusurile s-au intarit putin. Faina se amesteca cu nuca macinata, cacaua si praful de copt. Cand albusurile au devenit bezea, adaugam incet cate o lingura din amestecul de faina, nuca, praf de copt si...

Sos de fasole si porumb

In Mancaruri de post la 29 Ian 2013

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb,pana se formeaza o pasta.Apoi se rastoarna totul intr-un bol,se adauga restul ingredientelor,se asezoneaza si se amesteca. Serviti acest dip cu chips tortilla sau bastonase de legume. Minunat!...

Pui cu vin

In Pui la 24 Ian 2013

Copanele de pui se spala bine,se scurg si apoi se trec prin 3-4 linguri de faina amestecata cu sare.Se prajesc in putin ulei pana capata o crusta crocanta. Intr-o cratita, calim ciupercile, spalate si taiate felii, in bacon taiat cuburi.Le"invartim" prin vas pana cand ciupercile isi...

Spaghete cu creveti

In Fructe de mare la 21 Ian 2013

Intr-o tigaie mare incing 4 linguri de ulei de masline si calesc usor usturoiul la foc mic .Adaug ardeiul kapia taiat cubulete,ardeiul iute(fara seminte),patrunjel tocat si amestec.Maresc flacara la aragaz si torn vinul alb; las sa dea 2-3 clocote dupa care pun crevetii curatati .Lasam sa se...

Dulceata de portocale

In Dulceata / Gem la 18 Ian 2013

Se aleg 3 portocale de dulceata,cu coaja groasa si mari.Se rad de coaja galbena,dar nu de tot,si se pun sa stea doua zile in apa rece la frigider. Se pun apoi la fiert in apa curata,pana ce pot fi usor strapunse cu furculita. Se dau deoparte si se pun in apa rece o ora.Se scot,se scurg de...

Paella

In Fructe de mare la 15 Ian 2013

Se pune la fiert o cratita cu 1,5 litri apa.Aceasta apa se va adauga ulterior in paella. Carnea de pui se taie bucati mici.Se incinge uleiul de masline intr-o cratita speciala pentru acest preparat sau o tigaie mai mare.Se adauga ceapa,ardeiul kapia,usturoiul,chilli si cimbrul si se calesc pe...

Prajitura cremoasa cu branza dulce

In Prajituri la 12 Ian 2013

Blat: Mixam margarina tinuta la temperatura camerei cu zaharul,vanilia si sarea pana devine pasta.Adaugam ouale pe rand, amestecand continuu.Turnam usor faina si praful de copt.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava de marimea 30/40 cm tapetata cu hartie de copt,la foc mediu pentru...

Prajitura de cofetarie

In Prajituri la 8 Ian 2013

Mod de preparare blaturi: Separam ouale.Albusurile le batem tare cu putina sare.Adaugam zaharul si continuam mixarea poana devine bezea. Galbenusurile le frecam cu uleiul,esenta si siropul de zahar.Adaugam aceasta compozitie peste "bezea" si amestecam usor cu o paleta .Urmeaza...

Cantuccini - fursecuri cu migdale

In Prajituri la 4 Ian 2013

Untul,zaharul,sarea si zaharul vanilat se mixeaza,pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale.Faina si praful de copt se amesteca si se framanta cu restul amestecului.Se amesteca migdalele,amestecand usor. Pe putina faina ,aluatul se imparte in doua rulouri de 3-4 cm grosime,se asaza...

Cornulete fragede cu iaurt de fructe si gem

In Dulciuri la 23 Dec 2012

Mod de preparare:  Pentru inceput topim untul la bain marie sau in cuptorul cu microunde si lasam sa se raceasca bine. Amestecam faina,untul rece,iaurtul,vaniliile,praful de copt si sarea. Rezulta un aluat parfumat,fin,usor de intins pe planseta de lucru presarata cu faina....

Ceafa la cuptor cu prune uscate

In Porc la 20 Dec 2012

Merele se curata si se taie cubulete. Prunele uscate se scot de pe samburi si se taie in doua. In bucata de ceafa, spalata si uscata,cu ajutorul unui cutit, realizam mici buzunare care se vor umple cu un amestec de mere si prune afumate(jumatate din cantitate). Condimentam ,iar cu ajutorul...

Tort de cappuccino

In Torturi la 18 Dec 2012

Mod de preparare blat: Incalzim cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt  o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Cu mixerul amestecam untul cu zaharul pana devin crema;adaugam faina cernuta,ouale si praful de copt.Rezulta o  compozitie moale si galbuie.Se adauga si nucile plus...

Sarmale muntenesti

In Mancaruri cu carne la 14 Dec 2012

Mod de preparare: Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim usor ceapa tocata marunt,adaugam orezul,cimbru,sare si piper.Amestecam pana cand bobul de orez incepe sa se umfle.Peste aceasta compozitie punem cele doua linguri de bulion diluate in 1/2 cana de apa.Mai invartim putin lingura de...

Farfale cu bacon

In Farfalle la 11 Dec 2012

Fierbem pastele al dente in apa cu sare. Intr-o tigaie mare incingem putin ulei de masline si adaugam baconul taiat fasii sau cuburi.Rumenim baconul la foc iute cateva minute dupa care turnam peste el vinul alb.Amestecam bine pana se evapora alcoolul din vin si se formeaza un sos subtire dar...

Carnati cu fasole rosie la cuptor

In Mancaruri cu carne la 9 Dec 2012

Mod de preparare: Prima data,taiem carnatii rondele si apoi Ii  frigem pentru cateva minute in tigaie antiaderenta.Dupa ce s-au fript se lasa deoparte. Adaugam, intr-o  tigaie mare sau cratita, cateva linguri de ulei in care vom cali ceapa, morcovul si ardeii pana...

Prajitura cu suc de rosii si crema de portocala

In Prajituri la 5 Dec 2012

Mod de preparare foi: Se amesteca ingredientele pentru foi si se incorporeaza faina treptat,pana ce aluatul se poate intinde. Se imparte in 4 bucati ,se intind din ele foi si se coc pe dosul tavii unsa cu unt. Crema de portocale: Se pun pe foc laptele,grisul si zaharul tos.Se...

Spaghete cu lamaie

In Spaghete la 3 Dec 2012

Pastele se fierb pana devin al dente. Frecam peretii unui bol mare cu un catel de usturoi proaspat si zemos. Pregatim un dressing : uleiul de masline se amesteca cu zeama de lamaie,patrunjel tocat,3 linguri de parmezan ras,ardei iute tocat,sare si piper.Toate adaugate dupa gust. Pastele...

Ciorba de cocos cu taitei de casa

In Ciorbe la 1 Dec 2012

Dupa ce am spalat pasarea  foarte bine, am bucatit-o si am pus-o la fiert in 6 litri de apa. Cand cocosul a fost aproape fiert  am adaugat peste el ceapa si radacinoasele curatate,spalate si taiate cubulete.Dupa 10 minute am pus ardeiul taiat si rosiile .Le-am lasat sa dea in cateva...

Salata mediteraneeana cu sardine

In Salate la 28 Noi 2012

Se impart frunzele de salata in 4 farfurii,apoi se adauga maslinele si caperele.Se rup in bucati mai mari sardinele si se pun in salata. Se amesteca sosul de tomate cu uleiul si otetul,apoi se presara peste salata. Pentru mai multa culoare si gust imprastiati samburi de rodie! Puteti sa...

Tartine cu macrou afumat si sfecla

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2012

Se scoate pielea de pe macrou si se arunca. Pestele se rupe fasii. Intr-un bol mic,se amesteca bucatile de castravete cu o lingurita zahar,otet,marar tocat,capere,sare si piper. Painea prajita se unge cu mustar de Dijon peste care se aseaza fasii de peste,felie de sfecla si salata de...

Guacamole

In Mancaruri de post la 25 Noi 2012

Mod de preparare Scoatem miezul de la avocado cu ajutorul unei linguri. Spalam legumele. Tocam toate ingredientele marunt, amestecam cu 2-3 linguri ulei de masline,asezonam cu sare,piper,boia si zeama de lamaie,dupa gust . Servim cu chips tortillas . Deliciu garantat. Pofta...

Reteta de faguri moi umpluti cu crema de cacao

In Prajituri la 23 Noi 2012

Iata cum se prepara  Reteta de faguri moi umpluti cu crema de cacao Aluat : Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit se adauga praful de copt si vanila. Rezulta o compozitie cremoasa. Incingem forma...

Sprot pane cu parmezan

In Peste la 21 Noi 2012

Curatati pestele,spalati-l,scurgeti-l bine de apa si presarati-l cu sare si piper. Treceti pestii prin faina,apoi prin ouale batute si la final prin pesmetul amestecat cu parmezan si boia de ardei iute sau dulce,depinde de gusturi. Incingeti intr-o tigaie mare muuult ulei de floarea soarelui si...

Fursecuri fragede

In Prajituri la 20 Noi 2012

Nu folosim mixerul pentru ca intarim aluatul si fursecurile se vor transforma in biscuiti; untul trebuie sa fie rece si sa lucram cat mai repede cu ingredientele !!! Untul rece se taie cubulete si se freaca intre degete impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie nisipoasa. Adaugam...

Foietaj cu mar,nuca si miere

In Prajituri la 16 Noi 2012

Impartim foaia de foietaj in dreptunghiuri egale. Merele curatate de cotor le taiem in cubulete mici si presaram peste ele zahar si scortisoara. Peste jumatate din dreptunghiurile de foaie asezam parti din merele aromate.Cu degetul inmuiat in apa facem o rama ca sa putem sa lipim o alta...

Bomboane din biscuiti cu caise confiate

In Dulciuri la 12 Noi 2012

Caisele se taie cubulete mici. Nucile se usuca in cuptorul incins,10-15 minute,apoi se curata de coaja si se maruntesc. Biscuitii se zdrobesc si ei. Se amesteca intr-un castron nucile,biscuitii,romul,zaharul pudra,cacao cernuta si gemul de caise adaugat treptat.Compozitia obtinuta trebuie...

Orez cu pui si lamaie

In Pui la 11 Noi 2012

Mod de preparare: Se toaca ceapa marunt si se caleste in unt.Adaugam orezul spalat in prealabil ,turnam vinul si zeama de lamaie.Amestecam si lasam sa fiarba pana se absoarbe lichidul . Asezonam cu sare si piper.Acum este momentul sa acoperim orezul cu apa si fierbem pana cand bobul de...

Afisate 91 - 120 din 203 retete    

Postari recente

publicat la 13.06.2015

Briose cu iaurt si nectarine

publicat la 03.06.2015

Inghetata de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Nu e niciodată prea târziu pentru a te apuca de sport. Deci mai poţi aştepta.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]