publicat la 23.06.2015
publicat la 13.06.2015
publicat la 03.06.2015
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa Minestrone
Spalam legumele.Punem apa la fiert cu sare, morcovii,telina,pastarnacul si cartofii taiati.Lasam 10 minute. Adaugam rosiile si pastele. Separat,am spalat ciupercile ,le-am taiat felii si le-am inabusit in unt cu putina sare si piper. Cand legumele au fost aproape fierte am adaugat...
Pate alcoolizat
Spala ficateii,curata-i si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare.Separat,taie ceapa si caleste-o usor cu usturoiul.Adauga ficateii scursi. Toarna vinul,presara un praf de piper si nucsoara si lasa vreo 10 minute pe foc,pana scade sosul format. Dupa ce s-a racorit,zdrobeste totul cu...
Trottole cu ton
Mod de preparare: Fierbe pastele carliontate in apa clocotita cu sare si un strop de ulei,sa nu se lipeasca,pana devin al dente.Le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece. Curata ceapa ,tai-o marunt si caleste-o in putin ulei de masline.Stinge ceapa cu rosiile cuburi si pasata...
Desert prajitura Amandina
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare. Cand spuma e gata, adaugam zaharul, apoi apa, galbenusurile si amestecam cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Punem apoi, in ploaie, faina...
Ochelari aromati din foietaj
Spalam si stergem portocala dupa care o razuim.Coaja o amestecam cu zahar si scortisoara,dupa gust, si presaram o parte din acest amestec aromat pe planseta de lucru. Peste ea punem foaia de foietaj si trecem usor cu sucitorul ca sa se lipeasca zaharul aromat de ea. Presaram si deasupra...
Ciorba de afumatura cu smantana si tarhon
Mod de preparare: Am spalat scaricica sub jet de apa calduta si apoi am taiat-o bucati. Am pus afumatura la fiert in 4 litri de apa si cand am vazut ca incepe sa se inmmoaie am aruncat peste ea radacinoasele taiate marunt.Dupa cateva clocote s-au pus la fiert si restul de legume. Borsul...
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta
Spala ciupercile si taie-le felii.Incinge ulei intr-o cratita si adauga ceapa,las-o pana devine translucida;pune ciupercile, un praf de sare si piper.Caleste-le pana se rumenesc . Spala rosiile si taie-le in sferturi .Adauga in cratita rosiile proaspete,pe cele uscate,pasta de ardei,usturoiul...
Tiramisu reteta reinterpretata
Tiramisu reteta reinterpretata Am pus piscoturile in robotul de bucatarie si le-am macinat fin. Intr-un castron mare am rasturnat piscoturile macinate si peste ele am pus ceasca de cafea calda,am amestecat si pentru 10 minute le-am abandonat. Cu mixerul am batut mascarpone,esenta...
Reteta gustoasa de Desert prajitura Greta Garbo, prajitura minunata a copilariei noastre
Cum se prepara Reteta gustoasa de Desert prajitura Greta Garbo, prajitura minunata a copilariei noastre: Foi: Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei,cele doua oua, pe rand, si am amestecat bine cu mixerul. Am turnat apoi si smantana, coaja...
Ciulama de ciuperci
Se spala ciupercile si se taie in felii subtiri.Se calesc intr-un vas cu 100 g ulei(sau unt) aprox. 5 minute,dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit,adaugand din cand in cand apa,pana se fierb ciupercile,cam 20 de min. Cand sunt fierte,se adauga faina,un pahar mare cu...
Aripioare marinate in stil thailandez cu garnituri
Amestecam bine sosul de chilli,pasta de ardei iute,usturoiul zdrobit coaja si zeama de portocala,curry(praf sau pasta) si sarea. Cu acest amestec frecam aripioarele de pui spalate bine si curatate.Acoperim si dam la rece. Marinam puiul si lasam o noapte;aromele vor fi mult mai intense. A doua...
Desert rulada de biscuiti cu crema de cocos
Foi: Se fierbe laptele cu cacao si zahar. Se zdrobesc cat mai fin biscuitii (se pot macina la robot) si peste ei adaugam lichidul, aproape rece. Framantam foarte bine compozitia si o impartim in doua. Intindem aluatul cu sucitorul intre doua folii alimentare. Crema: Batem untul...
Buseuri cu carne
Calim ceapa in putin ulei,adaugam carnea si amestecam bine pana este patrunsa .Nu mai adaugati ulei pentru ca o sa-si lase carnea grasime. Asezonam cu sare si piper.Mararul il tocati marunt si-l adaugati peste compozitia de carne. Dam la o parte de pe foc si lasam sa se racoreasca dupa care...
Conopida pane cu sos de branza
Mod de preparare conopida pane: Se desface o conopida in buchetele mici.Se spala,se fierbe in apa clocotita cu sare si se lasa la scurs. Separam ouale pentru pane.Amestecam cu o lingura de lemn galbenusurile cu sare si piper.Adaugam berea si faina ; forman un aluat cleios.Albusurile le...
Minitarte cu caramel
Mod de preparare: Maruntiti biscuitii digestivi pentru a obtine un pesmet uniform si amestecati-l cu untul topit.Tapetati formele de tarta cu folie alimentara(eu prima data nu am tapetat cu folie si am patit-o) si incepeti sa construiti tarta cu amestecul de biscuiti si unt.Puneti formele la...
Friptura aromata de pui
Cum procedam: Spalam carnea,o ungem bine cu mustar si o lasam la rece timp de 2 ore. O asezam apoi intr-o tava,turnam uleiul si vinul,presaram condimentele dupa gust si dam totul la cuptor pentru 40-45 de minute. Dupa ce carnea s-a rumenit frumos,scoatem bucatile pe un platou si servim...
Salata Coleslaw
Intr-un castron mare punem toate legumele taiate dupa cum am scris. Pregatim un dressing din: maioneza pregatita in casa, iaurt, zeama de lamaie, sare si piper. Turnam sosul peste legume si amestecam foarte bine. Putem adauga, dupa gust, ulei de masline. Gustul trebuie sa-l descoperiti...
Gem de prune
Am pus prunele intr-o cratita mare,intinsa,de tuci(in astfel de cratita pregatesc eu gemul de prune pentru ca nu lipeste si are un altfel de gust;zic eu) si am adaugat zaharul.Le-am pus la foc mare cam 10 minute, dupa care am dat la foc mic si am urmarit pana s-a format spuma pe care am adunat-o...
Supa crema de dovleac
Taiati dovleacul,cartofii si ceapa in bucati,adaugati apa si condimentele(lasati deoparte2-3 varfuri de cutit pentru decor),sarea si fierbeti intr-o oala cu capac timp de 10 minute, pana se inmoaie. Amestecati totul, cu ajutorul unui blender,cu jumatate din cantitatea de smantana pana se...
Gogosele pufoase umplute cu gem
Untul se topeste in laptele cald. Adaugam drojdia, vanilia si ouale amestecand cu telul. Aceasta compozitie o turnam peste toata cantitatea de faina si amestecam sa se omogenizeze bine. Lasam o ora la dospit . Din aceasta coca moale formam bulgarasi, cu mainile unse de ulei si prajim...
Pulpe de gaina in stil toscan
Mod de preparare: Pulpele de gaina spalate si parlite putin la flacara de la aragaz pentru a elimina perisorii, le punem la fiert pana in momentul in care carnea este aproape fiarta.Spre sfarsitul acestui proces de fierbere adaugam sare. Incingem cuptorul. Pregatim un...
Salata de paste cu piept de pui si mango
Pieptul de pui spalat,uscat si asezonat cu sare si piper mix se pune la fript(prajit) intr-o tigaie de teflon in cateva linguri de ulei de masline,la foc mediu.Se frige pe ambele parti cateva minute. Pastele se fierb al dente in apa cu sare si un strop de ulei.Se scurg si se trec prin jet de...
Pogacele cu unt vanilate
Amestecul din oua,zahar vanilat si unt se amesteca pana devine spuma.Se adauga amestecul de praf de copt cu faina si smantana ;compozitia bine omogenizata se intinde pe planseta,iar din foaia groasa de un deget se decupeaza pogacele cu diametrul de 3 cm. Obtinem un aluat suficient de dens cat...
Tarta cu smochine si crema frangipane
Prepara mai intai crema frangipane.Intr-un castron,freaca untul cu zaharul pudra pana se face crema,apoi adauga incet galbenusul batut,amestecand pana se incorporeaza perfect.Adauga migdalele macinate si faina si amesteca pana se omogeniozeaza compozitia. Acopera castronul si lasa crema...
Piept de pui cu sos racoritor si cus-cus
Pieptul de pui ,se spala foarte bine,se usuca,se taie in doua si se pune la marinat timp de 2 ore cu sare,piper,2 linguri de ulei de masline,coaja si zeama de lamaie. Intre timp pregatim sosul racoritor: Peste iaurtul grecesc punem 3 catei de usturoi zdrobiti, ardeiul iute fara...
Spaghete tricolore cu ciuperci fripte
Prima data, incingem o tigaie si aruncam pe fundul ei un praf de sare de mare.Punem ciupercile spalate si uscate peste sare si lasam sa se friga la foc mic.Pentru un aspect mai placut lasam piciorusul ciupercii atasat. Ciupercile fripte le feliem,usturoiul se zdrobeste,ardeiul se taie...
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi .Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:) Se spala in exterior cat si in interior cu apa rece. Pestele uscat se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins. Scoatem macroul, prajit pe ambele parti ,pe servetele...
Creveti cu usturoi
Mod de preparare: Spalam foarte bine crevetii,le indepartam capul printr-o simpla rasucire si apoi tragem. Rupem piciorusele,cochilia o desfacem usor de pe corp lasand coada intacta pentru aspect si le scoatem intestinul cu ajutorul unui cutit cu care facem o crestatura longitudinala, pe...
Mousse de banane cu unde de caramel
Pune zaharul brun,untul si 150 ml din smantana intr-o cratita,la foc mediu,si amesteca mereu pana ce zaharul se dizolva si untul se topeste. Lasa compozitia sa clocoteasca un minut sau doua,amestecand mereu,apoi ia cratita de pe foc si lasa sosul sa se raceasca. Caramelul rezultat este...
Fasole rosie cu afumatura si ardei copt
Fasolea se spala foarte bine in mai multe ape si o lasam, peste noapte, la inmuiat in apa . Scurgem apa si o punem la fiert in apa curata pana da cateva clocote peste ea.Aruncam apa si o punem ,din nou, la fiert in oala sub presiune impreuna cu costitele afumate taiate in bucati...