Spaghete cu lamaie

de Toamna07 in Spaghete, 3 Dec 2012 | 4126 vizualizari

 

Intotdeauna am lamai in bucatarie,deoarece sunt uimitor de versatile atat in feluri de mancare sarate cat si dulci.De aceasta data le-am folosit intr-o reteta italiana de paste si au fost minunate!:)

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghete de buna calitate
  • parmezan ras
  • 1 lamaie(coaja si zeama)
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 mana de patrunjel tocat
  • 1 ardei iute rosu(fara seminte)
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu lamaie:

Pastele se fierb pana devin al dente.

Frecam peretii unui bol mare cu un catel de usturoi proaspat si zemos.

Pregatim un dressing : uleiul de masline se amesteca cu zeama de lamaie,patrunjel tocat,3 linguri de parmezan ras,ardei iute tocat,sare si piper.Toate adaugate dupa gust.

Pastele fierbinti,neclatite, se pun in bolul uns cu usturoi si peste ele torn sosul preparat si celalalt catel de usturoi zdrobit cu lama la cutit. .Amestec usor si le las 2 minute acoperite.

Servim pastele cu parmezan ras si coaja de lamaie.

O nebunie de arome.:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ANNA_46 1

04.12.2012, 01:20

Super bune

Sim0na 1

04.12.2012, 08:45

Toamna07 1

04.12.2012, 16:20

Sunt foarte bune,nu sunt acre,sunt perfect aromate !

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare