Cum o portie dulce e mereu bine-venita,va ies in intampinarea noului an cu o prajitura super cremoasa,vanilata si usor acrisoara.
Ingrediente blat:
Crema de branza:
Decor:
Blat:
Mixam margarina tinuta la temperatura camerei cu zaharul,vanilia si sarea pana devine pasta.Adaugam ouale pe rand, amestecand continuu.Turnam usor faina si praful de copt.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava de marimea 30/40 cm tapetata cu hartie de copt,la foc mediu pentru 20-25 de minute.Dupa acest timp, scoatem blatul si turnam peste el crema de branza .Dam din nou la cuptor pentru 40 de minute,tot la foc mediu.
Crema:
Separam galbenusurile de albusuri.
Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul.Adaugam praful de budinca,branza si smantana.
Albusurile batute tare le incorporez in compozitia de branza cu ajutorul unei palete,cu miscari de sus in jos.Crema trebuie sa aiba volum,sa fie pufoasa
Decor:
Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca si apoi o decoram cu fructe din compot scurse foarte bine.
Cu sucul de la compot facem gelul care se toarna peste fructe.
Pofta buna!