Sim0na

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 06.02.2012

RETETE373
PRIETENI238
Retete

Briose cu branza si spanac

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2015

Spanacul l-am decongelat si l-am lasat la scurs. Intr-o tigaie am calit usor ceapa verde tocata marunt, apoi am adaugat ardeiul congelat si l-am calit si pe el, iar la final am pus spanacul scurs. Am lasat pe foc cateva minute pana s-au calit toate legumele si s-a evaporat tot lichidul....

Prajitura tavalita

In Prajituri la 4 Mai 2015

Pentru blat am separat ouale, albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar le-am batut spuma. Peste galbenusuri am adaugat bicarbonatul stins, apoi am amestecat. Am incorporat galbenusurile putin cate putin la amestecul de albusurile, amestecand cu o lingura de jos in sus. In acelasi mod am...

Ciorba de miel reteta cu leurda si lapte batut

In Ciorbe la 4 Mai 2015

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am adaugat sare si piper boabe si am luat spuma de cate ori a fost cazul. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am pus ceapa, morcovul si telina, toate tocate marunt. Am lasat sa fiarba cca 20-30 minute,...

Drob de miel cu verdeata si leurda

In Oaie la 4 Mai 2015

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am pregatit ingredientele. Organele le-am curatat, le-am taiat in bucati mai mici   si le-am pus la fiert impreuna cu carnea. Am spumat de cate ori a fost cazul. Separat am pus la fiert cele 5...

Pasca cu branza, stafide si ananas

In Dulciuri la 4 Mai 2015

Toate ingredientele pentru aluat vor trebuie sa fie la temparatura camerei, asadar le-am scos cu cateva ore inainte. Laptele, zaharul, sarea si coaja de lamaie le-am pus intr-un vas si am incalzit laptele pana s-a topit zaharul. Am lasat sa se raceasca pana a ajuns la o temperatura...

Chec din albusuri cu agrise si ciocolata

In Dulciuri la 4 Mai 2015

Albusurile le-am mixat putin cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, mixand pana capata consistenta de bezea. Am adaugat untul topit si racit si laptele, continuand mixarea. Peste amestecul de albusuri am pus faina cernuta impreuna cu praful de copt, esenta de rom, agrisele si ciocolata data...

Pastrav pe pat de legume picante

In Pastrav la 29 Apr 2015

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5 minute pe fiecare parte. I-am scos, si i-am tinut intr-un vas la cald. In acelasi ulei am calit cateva minute ceapa verde taiata rondele, am adaugat rosiile, mazarea si brocolli si le-am lasat cateva...

Tocanita de porc cu cartofi

In Porc la 29 Apr 2015

Intr-un vas am pus putin ulei si bucatile de carne lasandu-le la calit cateva minute, pana si-au schimbat culoarea pe toate partile. Am scos carnea, si le-am dat deoparte, uleiul l-am aruncat. Ceapa, ardeiul si morcovul le-am taiat bucati potrivite si le-am pus la calit pana s-au inmuiat....

Tort amandina

In Torturi la 29 Apr 2015

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul. In albusurile mixate am pus galbenusurile unul cate unul, apoi treptat uleiul si apa. La final am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Am omogenizat totul cu o...

Placinta turnata cu branza

In Dulciuri la 29 Apr 2015

Stafidele le-am pus in putina apa calduta si esenta de rom. Am batut usor cele 3 oua, am adaugat zaharul si am mixat. Am pus uleiul si am continuat mixarea, apoi am pus alternand laptele si faina amestecata cu praful de copt. La final compozitia trebuie sa fie asemanatoare cu cea de...

Melci cu nuca si cacao

In Dulciuri la 29 Apr 2015

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de vanilie. Separat am amestecat faina cernuta cu drojdia. Peste faina am pus compozitia de lapte si am amestecat la inceput cu o lingura. Am adaugat untul moale si am amestecat. Am framantat cu mana...

Iepure la cuptor cu vin si legume

In Iepure la 6 Apr 2015

Carnea de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano.  Intr-o tava unsa cu ulei am pus carnea, morcovul taiat rondele, cateii de usturoi, vinul si apa, apoi am dat la cuptor pentru cca 1 ora. Am adaugat apoi cartofii taiati cuburi si am mai lasat ca 30...

Cozonac fara framantare sau cu framantare redusa

In Dulciuri la 6 Apr 2015

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de doua ori. Stafidele le-am pus in apa calduta cu esenta de rom. Intr-un bol am sfaramat drojdia, am amestecat-o cu zaharul, 4 linguri de lapte caldut si 2 linguri faina, si am lasat sa creasca vre-o 15...

Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente

In Conserve la 6 Apr 2015

Branzeturile le-am taiat cubulete de cca 1,5 -2 cm si le-am asezat intr-un borcat curat.  Ustroiul si ardeiul le-am taiat rondele, condimentele le-am amestecat si le-am pus printre bucatile de branza. Am adaugat uleiul de masline, am capsat borcanul si l-am lasat 7 zile intr-un loc...

Pulpa de porc la cuptor

In Porc la 4 Apr 2015

Pulpa de porc am taiat-o felii subtiri de cca 1,5 cm, am condimentat-o cu sare piper, boia, cimbru, apoi am pus-o intr-o tava cu putin ulei. Peste pulpa am pus cativa catei de usturoi taiati pe lung, si piper boabe.  Am dat tava la cuptorul preincazit pentru cca 1 ora, la foc mediu,...

Cozonac feliat cu scortisoara

In Dulciuri la 4 Apr 2015

Intr-un vas am cernut faina, in mijlocul caruia am facut o adancitura. Laptele l-am incalzit usor impreuna cu zaharul. Am pus drojdia in adancitura, am adaugat putin lapte caldut si am lasat sa creasca vre-o 15 minute. Am adaugat treptat si restul de lapte, ouale batute, putina sare, iar la final...

Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie

In Prajituri la 4 Apr 2015

Blat: Am amestecat faina cu nuca macinata si praful de copt. Albusurile impreuna cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat, si am mixat pana amestecul capata o nuanta lucioasa. Cu ajutorul unei spatule, am incorporat amestecul de faina si nuca, amestecand...

Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao

In Dulciuri la 4 Apr 2015

Aluatul l-am lasat sa se decongeleze.  Nucile macinate, cacaoa, zaharul si esenta de vanilie le-am amestecat. Am adaugat gemul, iar la final oul batut putin. A rezultat o crema legata. Aluatul decongelat l-am pus pe planseta de lucru infainta, l-am intins putin cu sucitorul...

Fursecuri simple cu vanilie

In Dulciuri la 4 Apr 2015

Untul l-am lasat la temperatura camerei, apoi l-am mixat usor. Am adaugat zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie, si am mixat pana s-a topit zaharul, iar crema a devenit spumoasa. Am adaugat oul, continuand mixarea, apoi faina in ploaie.  Pentru o mai buna omogenizare am scos...

Turte

In Piine la 1 Apr 2015

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut, amestecand continuu, si framantand un altuat elastic ca cel de paine. In functie de tipul de faina folosit, cantitatea de lapte batut poate varia, de aceea este bine sa fie pus treptat. Aluatul format l-am...

Saratele

In Dulciuri la 1 Apr 2015

Untul l-am lasat la temperatura camerei, apoi l-am amestecat cu branza de vaci data prin razatoare, un praf de sare si 140 g faina. In functie de tipul de faina, de gradul de umiditate al untului si al branzei, cantitatea de faina poate varia... eu am mai adaugat 25 g de faina. Am amestecat un...

Rondea de pulpa la cuptor

In Porc la 18 Mar 2015

Pulpa asta de porc ma pregatit-o initial atunci cand am taiat porcul. Am taiat rondele cu tot cu sorici o pulpa intreaga, apoi am pus-o in saramura ptr cca jumatate de ora. Rondelele le-am ambalat si depozitat in congelator. Si iata ca i-a venit randul primei rondele, pe care am decongelat-o,...

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

In Dulciuri la 18 Mar 2015

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand la dospit pentru vre-o 5 minute. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca. Intr-un bol am cernut faina, am adaugat zaharul pudra, sarea, ouale, amestecand cu o spatula. Am adaugat laptele,...

Salata de praz si morcov, cu maioneza

In Salate la 18 Mar 2015

Prazul l-am curatat, eliminand foile exterioare, apoi l-am tocat marunt. Morcovul l-am curatat, apoi l-am ras prin razatoarea mica. Am amestecat prazul cu morcovul stors de zeama, cu maioneza (dintr-un ou), mustarul, sare, piper. Salata obtinuta am servit-o cu paine proaspata. Simplu si...

Desert mucenici muntenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2015

Mucenicii i-am pregatit cu o zi inainte, astfel: faina am amestecat-o cu praful de sare, apoi am adaugat treptat apa calduta. Am framantat aluatul pana a devenit usor de manevrat, apoi l-am intins pe masa infainata. Cu o forma speciala am format mucenicii – mie mi-au iesit 200 bucati, pe...

Prajitura cu mere si nuca

In Prajituri la 27 Ian 2014

Untul moale l-am frecat cu zaharul. Am adaugat pe rand ouale, praful de sare, branza de vaci, faina cernuta si amestecata cu praful de copt , praful de budinca si smantana lichida.. Merele le-am spalat, curatat de coaja, si taiat cubulete mici, adaugandu-le in compozitie. Am pregatit o tava...

Cartofi cu smantana si carnat semiafumat

In Mancaruri cu carne la 27 Ian 2014

Cartofii i-am curatat si taiat rondele de cca 5 mm grosime. Intr-un vas am pus apa la fiert impreuna cu ½ lingurita sare, iar cand a fost clocotita am adaugat rondelele de cartofi si am lasat sa fiarba cca 10 minute. Am scos cartofii cu o paleta, si i-am pus intr-un castron. Peste cartofi...

Prajitura Eberswald

In Dulciuri la 27 Ian 2014

Am pus apa, uleiul, zaharul si sarea la fiert. In momentul in care a inceput sa clocoteasca, am adaugat toata faina deodata. Am amestecat energic si am lasat pe foc pana se desprinde aluatul de pa marginea cratitei. Am lasat la racit. Cand aluatul a devinit caldut, am adaugat cate un ou pe rand,...

Pui umplut cu carne tocata

In Pui la 14 Ian 2014

Am calit ceapa in putin ulei, apoi am lasat-o sa se raceasca. Am amestecat ceapa cu carnea tocata si orezul, am condimentat cu sare, piper si delikat. Cu amestecul rezultat, am umplut puiul spalat si curatat bine. Pentru ca umplutura sa nu iasa, am prin cu doua scobitori. Am pus uleiul si...

Ecler cu crema de vanilie si frisca

In Prajituri la 14 Ian 2014

Apa am pus-o la fiert impreuna cu uleiul, untul, zaharul si sarea. Cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat faina toata   odata. Am amestecat bine-bine cu o lingura de lemn, pana aluatul se desprindea de pe fundul vasului. Am lasat aluatul sa se racoreaca putin, apoi am adaugat ouale pe...

Afisate 31 - 60 din 373 retete    

Postari recente

publicat la 18.12.2015

Chiftelute de vita marinate

publicat la 18.12.2015

Salata de fasole verde cu usturoi

publicat la 18.12.2015

File de porc de casa

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]