Iepure la cuptor cu vin si legume

de Sim0na in Iepure, 6 Apr 2015 | 7017 vizualizari

 

Un pranz minunat!

 

INGREDIENTE

  • pulpele si jumatate de spate de la un iepure (1,8 kg intreg)
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper
  • 3 morcovi
  • 10 catei usturoi
  • 1 cescuta vin roze
  • 1 cana apa
  • 4 cartofi potriviti
  • 100 ml suc rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu vin si legume:

Carnea de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano.  Intr-o tava unsa cu ulei am pus carnea, morcovul taiat rondele, cateii de usturoi, vinul si apa, apoi am dat la cuptor pentru cca 1 ora. Am adaugat apoi cartofii taiati cuburi si am mai lasat ca 30 minute. In aceasta perioada am intors carnea de cateva ori, si am completat cu apa de cate ori a fost cazul. Cu jumatate de ora inainte de final, am pus sucul de rosii. O bunatate a fost!!! Desi nu-s prietena cu carnea facuta in vin, de data asta nu m-a deranjat deloc, poate si pentru faptul ca nu am pus foarte mult.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu vin si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure la cuptor cu vin