Tocanita de porc cu cartofi

de Sim0na in Porc, 29 Apr 2015 | 4110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 800 g pulpa porc cu grasime
  • 6 fire ceapa verde
  • ½ ardei capia
  • 2 bucati morcov
  • 5 catei usturoi
  • 1 fir rozmarin
  • cimbru
  • boia dulce
  • piper boabe
  • suc de rosii
  • sare
  • ulei
  • 6 cartofi
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu cartofi:

Intr-un vas am pus putin ulei si bucatile de carne lasandu-le la calit cateva minute, pana si-au schimbat culoarea pe toate partile. Am scos carnea, si le-am dat deoparte, uleiul l-am aruncat.

Ceapa, ardeiul si morcovul le-am taiat bucati potrivite si le-am pus la calit pana s-au inmuiat. Am adaugat bucatile de carne, cateii de usturoi taiati pe lung si am completat cu apa calda cat sa acopere bucatile de carne. La primele clocote am pus crenguta de rozmarin, cimbru si o lingurita rasa de sare. Am lasat sa fiarba cca jumatate de ora, completand cu apa de cate ori este cazul, apoi am pus 2 lingurite de boia dulce si cca 150 ml suc de rosii si am mai lasat sa fiarba vre-o 5 minute.

Intre timp am pregatit cartofii, curatandu-i si taindu-i cubulete, apoi i-am pus in tocanita, lasandu-i pana ce sunt fierti, iar sosul a scazut putin. La final am pus patrunjelul tocat maunt.

Va invit la masa!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana cu pulpa de porc si ciuperci