Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI312
Retete

Mic dejun copios

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2010

Baconul il taiem felii si il punem la prajit in putin ulei .Dupa ce l-am prajit pe ambele parti il scoatem pe un servetel absorbant sa se scurga grasimea. Ouale le prajim ochiuri sau romanesti( dupa preferinta) Mamaliga racita se taie in forme diferite dupa imaginatie. Se poate folosi si...

Pasta de gogosari( ardei kapia)

In Conserve la 5 Sep 2010

Gogosarii spalati ii curatam de cotor si ii taiem felii pe care le dam prin masina de tocat. Punem uleiul la incalzit si rasturnam peste el ardeiul macinat, invirtind mereu sa nu se prinda de fundul cratitei. Cind pasta este bine fiarta, adaugam sare putin mai multa decit necesar. Compozitia...

Zacusca

In Zacusca la 5 Sep 2010

Se coc vinetele apoi se curata. Rosiile se spala ,se taie si se fierb obtinandu-se 2,5 l bulion.Gogosarii si ardeii se spala , se scot cotoarele apoi se taie felii.Ceapa se curata si se taie in 6 apoi se macina cu masina. Se macina si ardeii si gogosarii iar la sfarsit macinam vinetele care...

Clatite umplute cu carne

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2010

Din 2 oua , faina , lapte si putina sare se face un aluat de clatite care sa fie ca o smantana mai groasa. Se lasa sa se odihneasca 15 minute in care macinam carnea si tocam ceapa. Ceapa si carnea o punem la calit in 2 linguri de ulei, adaugam ardeiul gras taiat cubulete , o lingura de pasta...

Sarmale in vas roman

In Vita la 2 Sep 2010

Se amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.Se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper si sare daca este cazul. Varza cruda se opareste si i se taie nervurile prea groase.Se aseaza o foaie de varza...

Ciulama de pui cu mamaliguta

In Pui la 1 Sep 2010

Ceapa curatata se taie marunt si se caleste. Adaugam pasta de ardei si carnea tocata marunt apoi potrivim gustul de sare si piper. Adaugam o cana mare cu apa , punem capacul si lasam sa fiarba. Curatam usturoiul si il dam prin presa.Patrunjelul il tocam marunt. Ambele le adaugam cind carnea...

Budinca de taitei cu branza sarata

In Paste la 31 Aug 2010

Se fierb pastele conform retetei de pe punga . Branza se rade, sunca se taie cubulete. Ouale se bat bine de tot, rosia si ardeiul se taie si ele cubulete. O tava se captuseste cu hartie de copt si se unge cu putin ulei.Se adauga pastele fierte, apoi branza, sunca, rosia si ardeiul,...

Drob de miel din Bihor

In Oaie la 30 Aug 2010

Reteta de drob de miel preparata de Pasti in zona Bihorului ... Maruntaiele se spala bine, se scurg de apa si se taie bucatele. 3-4 oua le punem la fiert. Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Patrunjelul si mararul se toaca marunt iar felia de paine se pune la inmuiat in putin...

Pulpe in vas roman, cu cimbru si cu vin

In Pui la 29 Aug 2010

Pulpele se spala se sterg bine de apa apoi se cresteaza cu un cutit. Se condimenteaza bine cu sare, piper, boia sau alte condimente pentru friptura si se dau apoi la rece pina ne facem noi celelalte operatiuni. Cartofii noi se curata bine apoi se taie fiecare in patru.Ceapa rosie se taie...

Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

In Prajituri la 28 Aug 2010

Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut in oala de lapte cu pereti dubli)pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit. Dupa ce e rece se amesteca cu untul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza. Crema 2 se face astfel:...

Chec aperitiv Gustos

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2010

Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare. Mezelurile si telemeua se taie cubulete si de pune la prajit baconul. Dupa ce au fiert cartofii se scurge apa de pe ei si se lasa la racit.Cind sunt reci se sfarma si se amesteca mine cu mixerul impreuna cu doua oua, sare,...

Visine pentru prajituri -la borcan

In Sirop / Compot la 27 Aug 2010

Visinele se spala , li se rup coditele si se lasa apoi la scurs. Se scot samburii cu dispozitivul special. Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si se invarte bine sa se topeasca zaharul. Se lasa asa de azi pe maine , invartindu-se din cand in cand. A doua zi se adauga la...

Pulpe marinate cu cartofi la cuptor si legume la gratar cu mujdei

In Pui la 26 Aug 2010

Pulpele spalate si curatate se taie in doua si se pun intr-un vas peste care rasturnam marinata facuta din paharul cu vin si toate condimentele macinate si 2 linguri sos de soia.Taiem si citiva catei de usturoi in marinata .Acoperim carnea si o lasam in marinata ,la frigider macar 2 ore....

Cartofi cu ciuperci la cuptor

In Mancaruri de post la 25 Aug 2010

Se curata cartofii si se taie rondele subtiri. Ciupercile se taie feliute. Ceapa verde se taie oblic. Intr-un vas Yena , uns cu ulei de masline se pune un rand de cartofi unul de ciuperci si altul de ceapa verde. Se presara vegeta si marar verde tocat.Se repeta inca o data cu cartofi,...

Bulion preparat in casa

In Bulion la 24 Aug 2010

Rosiile se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de lemn ca sa nu se prinda de fund. Cind s-au zdrobit si sunt fierte rosiile le dam prin masina de stors rosii avind grija ca sunt fierbinti. Sucul obtinut se pune din nou la fiert si se fierbe...

Garnitura de cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2010

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o alta cratita se pun ouale la fiert tot in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ouale se pun in apa rece. Cartofii se curata de coaja dupa ce s-au racit putin. Se curata de coaja si ouale. Intr-un vas rezistent la caldura, uns cu unt, punem un strat...

Tournedos de vitel cu ceapa

In Vita la 22 Aug 2010

Muschiul de vitel il taiem in felii cam de 1 cm grosime. Ceapa si ardeiul le taiem marunt de tot si le sotam in uleiul de masline. Taiem marunt si rosia si o adaugam langa ceapa. In cratita adaugam o cana cu apa peste legumele sotate si adaugam muschiul , foile de dafin, usturoiul taiat...

Torta tramezzino

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2010

Conservele de ton se desfac si se pun intr-o strecuratoare la scurs. Se taie marunt maslinele si se amesteca cu tonul si celelalte ingrediente. Se ung feliile de paine si se cladesc una peste alta, in forma de tort.Se ung cu crema si in exterior. Se orneaza si se tine la rece macar o ora,...

Pinguini

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2010

Painea se taie in patratele mici si se ung cite doua cu branza. Jumatate din masline se taie pe o parte de jos in sus si se umplu cu branza. Apoi se umplu si celelalte masline tot cu branza( am ales un alt fel de branza Philadelphia) Morcovul se taie feliute si se cresteaza cu varful unui...

Oua umplute, cu sos

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2010

Se pun ouale la fiert ( mai putin unul) in apa cu sare si putin otet sa nu se sparga. Se fierb 5-10 minute.Apoi se goleste apa fierbinte, de pe ele si se tin 5 minute in apa rece ca sa se poata coji usor. Dupa ce se curata, se taie ouale in doua punind separat galbenusurile de albusuri. Se...

Piept de porc cu ciuperci si cascaval

In Porc la 11 Aug 2010

Pieptul de porc se taie felii de un deget grosime si se pun la prajit intr-o cratita in care am topit untura de porc.Prajim bine pe ambele parti apoi asezonam pieptul de porc. Ceapa si usturoiul le curatam si apoi le dam prin presa de usturoi, apoi le calim un minut in putin ulei, adaugam...

Poienita cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2010

Morcovii, pieptul si cartofii se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert si s-au racit se dau pe razatoarea cu gauri mari, punandu-se in castronase separate, fiecare.Se rade si cascavalul si ouale si se pun fiecare separat. Pieptul se taie cubulete. Intr-o oala se pune folie peste care...

Prajitura Kinder pingui

In Prajituri la 5 Aug 2010

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si grisul. Mixam sa se amestece bine toate, apoi adaugam laptele, uleiul si mierea.Amestecam usor. Albusurile le...

Papricas de pui cu galuste

In Pui la 5 Aug 2010

Ceapa se taie splzisori si se caleste in putin ulei.Se adauga fasiile ( pasta) de ardei, piperul, bucatile mici de carne si sare.Se pune o cana cu apa si se acopera cu un capac sa fiarba. Intre timp de fac galustele din doua oua batute bine faina , 2 linguri ulei si apa cit cuprinde ca sa iasa...

Snitel umplut

In Porc la 4 Aug 2010

Snitelele se bat bine, se fac cu sare si piper si apoi se ung cu mustar. Se aseaza felia de muschi apoi cea de cascaval si se ruleaza snitelul ca la sarmale.Se fixeaza cu scobitoarea. Se bat bine aouale. Snitelele umplute se trec prin faina , ou si pesmet. Se prajesc in uleiul incins ....

Salata Quatro Formaggi

In Salate la 4 Aug 2010

1.Primul strat aproximativ 300 gr de branza de vaci amestecata cu 5 linguri de smantana si daca vrei pui si niste marar proaspat tocat ca arata mai fain cind portionezi... 2.Al doilea start,o ceapa taiata(se poate folosi ceapa rosie sau verde,dar si cea obisnuita)solzisori frecata cu sare ....

Strudel oriental Lucica

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2010

Caisele taiate cubulete se amesteca, intr-un bol,cu sucul de portocale(eu am stors o portocala) Carnea se prajeste in ulei,pana se faramiteaza,apoi se adauga prazul si se caleste . Se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu chili,scortisoara,curry,sare si piper Se ia de pe foc si...

Rulada de spanac cu branza si ardei

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2010

Spanacul se mixeaza la robot pina se marunteste bine, se adauga ouale, sare si piper dupa gust. Faina se amesteca cu praful de coptsi se adauga la spanac , amestecindu-se pina se omogenizeaza. Intr-o tava cu hirtie de copt se rastoarna spanacul si se da la cuptor pina se coace. Cind e gata...

Friptura de pui cu gomboti ( galuste) si sos vanatoresc

In Pui la 3 Aug 2010

Dupa ce s-a racit zarzavatul din supa , se da pe razatoarea mare. Supa se da in clocot cu foaia de dafin si cu cuisoarele. Faina se amesteca cu putin ulei, intr-o tigaie pusa pe foc si se adauga cana de supa pina se face un sos bun.Se adauga zarzavatul razuit si se amesteca pina da un...

Melci cu kaizer, cascaval si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2010

Se desface foaia de aluat peste care se presara kaizerul taiat si prajit, ciupercile, cascavalul ras sau taiat cubulete, maslinele taiate si ketchup-ul. Se ruleaza aluatul, se taie felii de cite doua degete grosime se pun in tava tapetata cu foaie de copt . Se ung deasupra cu ou batut si...

Afisate 601 - 630 din 684 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 20

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]