Drob de miel din Bihor

de Sidy in Oaie, 30 Aug 2010 | 13611 vizualizari

 

Stiu ca in fiecare zona a tarii drobul se face altfel...De aceea m-am hotarat sa va scriu cum se face la noi in Bihor, reteta de drob de miel pentru Pasti. Va astept sa scrieti si voi cum se face drobul in zona voastra...

 

INGREDIENTE

  • Maruntaie de miel
  • 5-6 oua
  • o felie de paine
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • ceapa verde
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • pasta de ardei( boia)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel din Bihor:

Reteta de drob de miel preparata de Pasti in zona Bihorului ...

Maruntaiele se spala bine, se scurg de apa si se taie bucatele. 3-4 oua le punem la fiert. Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Patrunjelul si mararul se toaca marunt iar felia de paine se pune la inmuiat in putin lapte.
Ceapa o punem la calit in putin ulei. Adaugam plamanul prima data, ca sa iasa aerul din el apoi celelalte organe taiate mai putin ficatul.Adaugam sare piper si pasta de ardei si lasam sa se caleasca toate. Daca este nevoie se poate adauga 1/2 canita cu apa.
Dupa ce sunt gata preparate le lasam putin sa se raceasca , apoi le dam prin masina de tocat carne, impreuna cu ficatul crud, felia de paine stoarsa bine, patrunjelul si mararul verde si usturoiul.
Le amestecam bine pe toate cu doua oua crude. Se potriveste de sare si piper.
Intr-o forma rotunda sau de chec se pune praporul de la miel( pe care l-am tinut pina acum in apa rece) pe peretii laterali ,adaugam 1/2 din compozitie, punem ouale fierte si decojite apoi cealalta 1/2 de compozitie . Partile ramase ale praporului le punem peste compozitia drobului si dam la cuptor pina se face o crusta deasupra.
Lasam sa se raceasca si apoi putem felia drobul care se poate servi cald sau rece ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel din Bihor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel