Satisfyyourcravings

7

Bucataras
Top-Chef

@Utrecht

Bucataras din 29.10.2012

RETETE950
PRIETENI223
Retete / Mancaruri de post

Biscuiti sarati (crackers) cu seminte

In Mancaruri de post la 18 Aug 2019

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Intr-un bol, se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga uleiul si apa si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si usor lipicios.  Se presara suprafata de lucru cu putina faina si se intinde 1/2 din cantitatea de aluat,...

Mancare de legume la tigaie

In Mancaruri de post la 4 Oct 2017

Se spala cartofii foarte bine si nu se curata de coaja. Se taie longitudinal in sferturi, apoi in felii.  Se taie varza julienne. Se curata ceapa si morcovii de coaja. Ceapa se taie julienne, iar morcovii rondele. Paksoi se toaca marunt.  Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare,...

Fasolakia (Tocanita greceasca de fasole verde)

In Mancaruri de post la 24 Noi 2016

Se spala fasolea. Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza ceapa, la foc mediu spre mic, cateva minute. Se adauga fasolea si usturoiul si se soteaza 1 minut.  Se adauga rosiile, apa, sare si piper, apoi se acopera tigaia cu un capac si se fierb la foc mic 1 ora si 20 de...

Tocanita siciliana de vinete

In Mancaruri de post la 28 Iul 2016

Se taie vinetele cuburi mari.  Se toaca ceapa si patrunjelul fin. Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie mai mare, la foc mediu spre mare. Se adauga vinetele, oregano, sare si piper si se scutura tigaia pana cand vinetele sunt acoperite de ulei pe toate partile. Se gatesc la foc...

Hummus

In Mancaruri de post la 1 Iul 2016

Se decojesc boabele de naut, optional, pentru o textura mai cremoasa.  Se adauga in vasul unui blender impreuna cu Ras el Hanout, tahini, usturoiul decojit, sucul de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Se transforma in pasta omogena, adaugand apa (in care a fost conservat...

Pita din faina integrala

In Mancaruri de post la 26 Apr 2016

Se amesteca 1 cana de apa calda cu drojdia si se lasa 5-10 minute, pana se dizolva si devine spumoasa.  Se adauga 2 1/2 cani faina, sare si uleiul de masline si se amesteca pana se obtine un aluat care se transfera apoi pe o suprafata presarata cu faina. Se framanata 5-7 minute, pana...

Hummus picant cu miere

In Mancaruri de post la 10 Ian 2016

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se transforma toate ingredientele pana se obtine o pasta omogena. Se mai adauga din apa in care a fost conservat nautul, daca pasta este prea groasa. Se serveste cu batoane din legume sau pita.  

Cartofi noi in sos curry

In Mancaruri de post la 15 Iul 2015

Cartofii se fierb in apa cu sare 2-3 minute, in functie de marime.  Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei la foc mic si se prajeste mixul de condimente pana incepe sa elibereze aromele. Se adauga rosiile in bulion si se amesteca. Se da focul la mediu si se adauga cartofii. Se acopera si...

Pilaf din bulgur cu legume si menta

In Mancaruri de post la 15 Mar 2015

Se calesc ceapa, rosiile si morcovii in putin ulei de masline, cateva minute. Se adauga mazarea si bulgurul si se mai lasa 1 minut. Se adauga 500 grame de apa fierbinte, se amesteca, se acopera si se lasa la gatit, la fic mic, 10 minute.  Se ia de pe foc, se lasa 5 minute la racit, apoi...

Taitei Soba cu Ponzu (sos traditional japonez)

In Mancaruri de post la 13 Dec 2014

Se amesteca toate ingredientele pentru Ponzu si se toarna sosul obtinut in 2 boluri. Taiteii Soba se aseaza pe farfurii. Cu betisoare, se iau taitei si se inmoaie in sos. Nu se amesteca sosul cu taiteii.

Ochazuke (Orez cu ceai)

In Mancaruri de post la 13 Dec 2014

Se aseaza orezul intr-un bol, se presara fasii de alge nori, rondele de ceapa verde, se aseaza pruna in mijlocul bolului, apoi se toarna ceaiul fierbinte. Se consuma imediat.

Tocăniță de legume

In Mancaruri de post la 6 Apr 2014

Se sotează ceapa împreună cu usturoiul într-o lingură de  ulei  și se presară sare și piper. Se amestecă cu sosul de roșii și se lasă deoparte. Într-o tavă termorezistentă, se asează uniform amestecul de sos de roșii, iar peste, legumele...

Legume la cuptor cu sos Romesco

In Mancaruri de post la 7 Mai 2013

Legumele, mai puțin ciupercile, se așează într-o tavă și se presară cu sare, piper, ierburi și ulei de măsline. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute, întorcându-le o singură dată. Ciupercile se călesc la foc iute,...

Orez picant cu trei tipuri de curry și mix de legume cu mentă

In Mancaruri de post la 11 Feb 2013

2 căței de usturoi se sotează în puțin ulei. Se adaugă piperul cayenne și se infuzează 1 minut. Se adaugă orezul, amestecând frecvent. Orezul va începe să aibă un aspect sticlos. Se adaugă tipurile de curry, sare și piper, se amestecă pentru omogenizare, se scoate...

Cartofi wages

In Mancaruri de post la 8 Feb 2013

Catofii se fierb în apă cu sare 10 minute. Ar trebui să fie încă fermi.  Se scurg de apă și se amestecă cu celelalte ingrediente.  Se introduc la cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 30-35 de minute, amestecând din când în...

Orez asiatic

In Mancaruri de post la 5 Feb 2013

Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline. Se adaugă ustuoiul, prazul și ceapa. Se sotează 2 minute. Se adaugă ardeiul, fasolea, ciupercile și porumbul. Se sotează 5-6 minute. Apoi, se adaugă 20 ml de apă. Se gătesc până când toată apa s-a evaporat....

Fasole verde în sos de usturoi şi roşii

In Mancaruri de post la 18 Dec 2012

Într-o tigaie se încălzește uleiul și se sotează usturoiul 3 minute. Se adaugă roșiile, pasta de roșii și 100 de ml de apă și se fierb la foc mic 10 minute, până se îngroașă. Fasolea se fierbe 4 minute în apă cu sare, apoi se spală sub jet de apă...

Conopidă cu Masala

In Mancaruri de post la 13 Dec 2012

Conopida se fierbe 5 minute în apă cu sare.  Se amestecă uleiul cu Garam Masala. Se scoate conopida și se acoperă cu Garam Masala și ulei.  Se introduce la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade sau până se rumenește. 

Wonton vegan/ de post

In Mancaruri de post la 22 Noi 2012

Cipercile, usturoiul și țelina se taie mărunt, iar morcovii se dau pe răzătoare. Într-un wok, la foc mediu, se încălzește 1/2 lingură de ulei și se infuzează cu fulgii de chilli și usturoiul pentru jumătate de minut, maxim 1 minut. După infuzare, se adaugă morcovii și...

Afisate 1 - 19 din 19 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]