Legume la cuptor cu sos Romesco

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 7 Mai 2013 | 6040 vizualizari

 

Sosul Romesco este originar din Tarragona, din nordul Spaniei şi conţine 4 ingrediente principale: ardei copţi, migdale, ulei extravirgin de măsline şi oţet. Este foarte potrivit mai ales pentru peşte, însă cu legume are un gust minunat şi un conţinut de calorii mic.

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei roşu. tăiat bucăți mari
  • 1/2 ardei galben, tăiat bucăți mari
  • 1/2 ardei verde, tăiat bucăți mari
  • 8 roșii cherry
  • 1 dovlecel, tăiat batoane
  • 5 ciuperci mici, întregi
  • 4 căței de usturoi
  • 2 morcovi tineri, tăiați longitudinal în 2
  • sare/piper
  • 1 linguriță ierburi provencale
  • 20 grame migdale nesărate
  • ulei de măsline
  • oțet balsamic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor cu sos Romesco:

Legumele, mai puțin ciupercile, se așează într-o tavă și se presară cu sare, piper, ierburi și ulei de măsline. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute, întorcându-le o singură dată.

Ciupercile se călesc la foc iute, cu sare și piper în puțin ulei, 3-4 minute.

Se aleg câteva felii (4) de ardei și câteva roșii (4-5 în funcție de mărime) și se așează într-un blender. Se adaugă migdalele, oțetul, 2 căței de usturoi și 2 lingurițe de ulei de măsline. Se amestecă până la omogenizare.

Restul legumelor se așează pe un platou și se toarnă sosul deasupra. 

Se consumă imediat.

TIPS-URI

1

Nu umpleți tava cu prea multe legume pentru că atunci nu se vor mai coace, ci mai degrabă se vor fierbe în suc propriu.

2

Puteți folosi orice legume, după preferințe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu sos Romesco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor(de post sau nu)