Se fac mai întâi gofrele: se amestecă ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se încorporează ouăle și la urmă se adaugă treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai densă decât aceea pentru clătite)...
Chiflele se taie pe orizontală și partea inferioară se unge cu unt.
Se curăță ceapa, se spală și se feliază.
Se fac două ouă ochiuri.
Peste jumătățile de chifle unse cu unt se pun feliile de cașcaval, apoi cele de mușchiuleț (șuncă, sau pastramă) și la urmă, oăle...
Chiflele se taie orizontal în două.
Se curăță, se spală și se taie cepele. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc.
Se ung cele două jumătăți de chifle cu cremă de brânză, peste care se pun (sau nu!) feliile de șuncă și apoi mini mozzarella,...
Se pune oul la fiert, cu apă rece și sare, ca să preveniți spargerea cojii.
Se spală și se zvântă frunzele de salată, iar roșia se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se feliază.
Se feliază brânzeturile, dacă nu sunt deja gata feliate.
Când...
Mai întâi se spală și se zvântă salata verde și varza, iar roșia, ardeiul capia și castravetele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se feliază.
Se taie varza roșie fideluță, se presară cu sare și se frământă câteva...
Se spală și se zvântă frunzele de salată, iar roșia se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se feliază.
Se pun feliile de pâine toast la prăjitor și se pregătesc celelalte ingrediente.
Se unge cu unt o felie de pâine, peste care se suprapun: o...
Mai întâi se spală salata și se zvântă, iar roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se feliază.
Se feliază celelalte ingrediente (mușchiul file, salamul și cașcavalul) dacă nu sunt gata feliate.
Se taie chifla în două părți egale...
Pentru un sandviș rece, cele două felii de pâine toast se vor prăji, după care se vor unge, calde fiind, cu unt.
Pe o felie de pâine prăjită și unsă cu unt se pun feliile de roșie, apoi cele de mozzarella și frunzele de busuioc, spălate și zvântate în...
Se spală frunzele de salată și se scurg de apă. Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie felii cu grosimea de 7-8 mm.
Se face o maioneză ușoară dintr-un gălbenuș de ou, fiert tare, 1-2 lingurițe de muștar clasic și 2-3 linguri de ulei de floarea...
Se răzuie fin parmezanul.
Se bat ouăle, cu sare și piper.
Se înmoaie feliile de pâine pe ambele fețe, în ouăle bătute și apoi se prăjesc ușor, nu definitiv, la foc mic, în tigaia cu ulei încins.
Se pune câte o felie de cașcaval pe două...
Se răzuie fin cașcavalul.
Se unge o felie de pâine toast cu unt, scos din timp din frigider, ca să fie ușor tartinabil și se pune deasupra felia de șuncă și apoi cașcavalul răzuit.
Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine toast și se pune la prăjit în...
Se unge o felie de pâine cu unt moale, se suprapune peste ea felia de cașcaval și apoi felia de șuncă.
Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine (care poate fi unsă și ea cu unt, dacă vă place ca sandvișul să fie mai onctuos).
Se preîncălzește grill-ul sau...
Se rumenesc feliile de pâine în prăjitor, se ung cu unt, când sunt calde încă, după care se așază feliile de cașcaval, pentru crearea cadrului...Apoi, se ornează feliile de pâine cu ingredientele de mai sus, pentru a realiza un omuleț, cu fața din șuncă...
Gofre sandvis
Se fac mai întâi gofrele: se amestecă ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se încorporează ouăle și la urmă se adaugă treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai densă decât aceea pentru clătite)...
Sandvis cu ou, sunca si cascaval
Chiflele se taie pe orizontală și partea inferioară se unge cu unt. Se curăță ceapa, se spală și se feliază. Se fac două ouă ochiuri. Peste jumătățile de chifle unse cu unt se pun feliile de cașcaval, apoi cele de mușchiuleț (șuncă, sau pastramă) și la urmă, oăle...
Sandvis Mozzarella
Chiflele se taie orizontal în două. Se curăță, se spală și se taie cepele. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Se ung cele două jumătăți de chifle cu cremă de brânză, peste care se pun (sau nu!) feliile de șuncă și apoi mini mozzarella,...
Sandvis ovo-lacto-vegetarian
Se pune oul la fiert, cu apă rece și sare, ca să preveniți spargerea cojii. Se spală și se zvântă frunzele de salată, iar roșia se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se feliază. Se feliază brânzeturile, dacă nu sunt deja gata feliate. Când...
Vegan Club Sandwich
Mai întâi se spală și se zvântă salata verde și varza, iar roșia, ardeiul capia și castravetele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se feliază. Se taie varza roșie fideluță, se presară cu sare și se frământă câteva...
Cheese Club Sandwich
Se spală și se zvântă frunzele de salată, iar roșia se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se feliază. Se pun feliile de pâine toast la prăjitor și se pregătesc celelalte ingrediente. Se unge cu unt o felie de pâine, peste care se suprapun: o...
Sandwich Club Gourmet
Mai întâi se spală salata și se zvântă, iar roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se feliază. Se feliază celelalte ingrediente (mușchiul file, salamul și cașcavalul) dacă nu sunt gata feliate. Se taie chifla în două părți egale...
Sandvis Caprese
Pentru un sandviș rece, cele două felii de pâine toast se vor prăji, după care se vor unge, calde fiind, cu unt. Pe o felie de pâine prăjită și unsă cu unt se pun feliile de roșie, apoi cele de mozzarella și frunzele de busuioc, spălate și zvântate în...
Club sandwich cu ou
Se spală frunzele de salată și se scurg de apă. Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie felii cu grosimea de 7-8 mm. Se face o maioneză ușoară dintr-un gălbenuș de ou, fiert tare, 1-2 lingurițe de muștar clasic și 2-3 linguri de ulei de floarea...
Aperitiv friganele cu cascaval
Se răzuie fin parmezanul. Se bat ouăle, cu sare și piper. Se înmoaie feliile de pâine pe ambele fețe, în ouăle bătute și apoi se prăjesc ușor, nu definitiv, la foc mic, în tigaia cu ulei încins. Se pune câte o felie de cașcaval pe două...
Sandvis Croque-madame
Se răzuie fin cașcavalul. Se unge o felie de pâine toast cu unt, scos din timp din frigider, ca să fie ușor tartinabil și se pune deasupra felia de șuncă și apoi cașcavalul răzuit. Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine toast și se pune la prăjit în...
Sandvis Croque-monsieur
Se unge o felie de pâine cu unt moale, se suprapune peste ea felia de cașcaval și apoi felia de șuncă. Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine (care poate fi unsă și ea cu unt, dacă vă place ca sandvișul să fie mai onctuos). Se preîncălzește grill-ul sau...
Sandwich amuzant
Se rumenesc feliile de pâine în prăjitor, se ung cu unt, când sunt calde încă, după care se așază feliile de cașcaval, pentru crearea cadrului...Apoi, se ornează feliile de pâine cu ingredientele de mai sus, pentru a realiza un omuleț, cu fața din șuncă...