Foarte mult mi-au plăcut acesti gogoșari în sos de muștar, de la prima degustare, așa ca nu am stat pe gânduri, am cerut rețeta persoanei care m-a servit cu așa ceva, adică o fostă colegă de serviciu, pe la care am fost de curând în vizită.
Rețeta este foarte simplă, proporția ingredientelor fiind de 1:1, însă eu am modificat pe alocuri această proporție, pentru că sosul mi s-a părut mult prea dulce pentru gustul meu.
Spălăm gogoșarii, îi tăiem în patru sau șase, în funcție de mărimea lor și îi curățăm de cotoare, semințe și nervuri.
Într-un vas, pe foc, amestecăm restul ingredientelor specificate în listă, până când se topește zahărul și sarea, iar compoziția începe să fiarbă.
Scufundăm gogoșarii în sosul format, atât cât încap, așa încât să fie acoperiți de sos și să se poată pătrunde fiecare în parte.
Îi amestecăm ușor cu o spatulă, să se umezească uniform și ii lăsăm aproximativ 5 minute în vas, pe foc, după care îi transferăm cu o spumieră, într-un alt vas.
Adăugăm a doua serie de gogoșari în sos și procedăm la fel și tot așa, până când undim toate feliile de gogoșari.
Spălăm borcanele, le scurgem și le sterilizăm, apoi le umplem cu feliile de gogoșari, pe care le îndesăm bine, nu de alta, dar să ne ajungă sosul pentru toate borcanele.
Turnăm sosul în borcanele umplute cu gogoșari, agităm bine borcanele, învârtindu-le între palme, ca sosul să pătrundă printre toate feliile de gogoșari, apoi înfiletăm capacele și lăsăm borcanele să se răcească bine, la temperatura camerei, după care le trecem în cămară.
Eu am pus gogoșarii ușor calzi în borcane și am turnat peste ei sosul tot ușor cald, dar se pot pune si reci.
Borcanele nu mai necesita sterilizare dupa umplere.
Pentru data viitoare, am să adaug și niște muștar cu hrean, sigur le va schimba gustul.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de gogoșari în sos de muștar!
1
Dacă vă plac gogoșarii în sos de muștar, foarte dulci, respectați proporția ingredientelor de 1:1.