publicat la 13.10.2024
publicat la 14.11.2021
publicat la 16.07.2021
Cauţi o idee de cadou pentru apropiata aniversare a soacrei tale. Te-ai gândit că un aruncător de flăcări poate fi o jucărie cu adevărat memorabilă? Mai ales dacă-i inversezi un pic două piese…
Bucataras.ro
[email protected]
Desert cu biscuiti, nuca si rahat
Se rup biscuitii, iar rahatul se taie bucatele. Se pun intr-un castron. Formele de silicon se umezesc cu apa rece, apoi se lipesc de peretii lor pungute sau folie pentru a scoate desertul mai usor. Se aseaza in ele nuca macinata, iar restul de nuca se pune peste biscuiti si rahat. Intr-un...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbenusurile si uleiul si se omogenizeaza. Se adauga putin...
Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Se taie carnea de iepure, se spala si se fac mici crestaturi in muschi, prin care se introduce cate un catel de usturoi curatat. Se da carnea cu sare, boia de ardei dulce si cimbru si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se adauga apa si vinul...
Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat
Aluat: Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca moale. Se pune faina pe masa de lucru si se framanta coca pana cand este suficient de tare cat sa se poata forma bilute din ea. Bilutele se pun in forma incinsa si unsa cu ulei si se coc la flacara pe ambele...
Reteta de rulouri delicioase umplute cu crema de vanilie
Cum se prepara Reteta de rulouri delicioase umplute cu crema de vanilie Mai intai, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Aluat: Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca un pic moale. Pe masa de lucru se presara faina si se mai framanta coca pana...
Placinta cu ton si porumb dulce
Intr-un bol se sparge un ou, iar la celalalt se separa galbenusul de albus. Se pastreaza jumatate din galbenus pentru uns aluatul, iar restul de ou se pune peste cel din bol. Se presara putina sare peste ele si se amesteca bine, apoi se adauga smantana si faina amestecata cu praful de copt. Se...
Mancare de bob
Bobul se pune in apa rece la inmuiat cu o zi inainte de preparare. A doua zi, se ia fiecare bob si se curata de piele, eventual de gargarite. Se fierbe in oala sub presiune cu o ceapa tocata si 2-3 linguri de ulei cu apa cat sa il acopere circa o ora. Dupa aceea se pune intr-o cratita si se...
Ciorba de stevie de post
Se curata ceapa, morcovul si ardeiul, se spala, se toaca si se pun la fiert in putina apa, cat sa le acopere, impreuna cu uleiul. Dupa ce s-au fiert putin legumele, se adauga stevia, spalata si tocata. Se fierbe 2-3 minute, dupa care se completeaza oala cu apa. Cand stevia este fiarta de tot,...
Suc natural de mere
Se curata merele de coaja si seminte si se spala. Se pun in storcatorul de fructe si se da drumul la acesta. Se serveste sucul imediat. Se poate pastra si la frigider, dar pentru putin timp.
Pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi si sos dulce
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Pulpe: Pulpele se spala si se presara peste ele sare, boia de ardei dulce, oregano si cimbru. Se unge o tava cu ulei, in care se aseaza pulpele si circa 100ml apa, si se baga la cuptor. Pana cand sunt gata, acestea se mai intorc si li...
Salata orientala (varianta a II-a)
Cartofii fierti se curata de coaja, se spala si se taie bucati mari, intr-un castron. Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori si se adauga peste cartofi impreuna cu maslinele. Se taie gogosarul in felii subtiri, la fel si castravetii, si se adauga in castron. Se adauga...
Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza si cu zaharul pana ce devin bezea. Se incorporeaza galbenusurile, apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn,...
Tarta cu mere
Se curata merele de coaja si seminte, se spala si se taie feliute. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. In forma de tarta se pune margarina taiata bucatele impreuna cu 4 linguri zahar si se baga la cuptor 5-10 minute, pana cand se topesc. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se...
Chiftele marinate
Se fierb toate ingredientele in afara de chiftele si de usturoi. Dupa ce s-a fiert sosul se adauga chiftelele si se mai tin la foc cateva minute, amestecand cu grija ca sa nu se zobeasca. Se ia de pe foc si dupa ce s-au racorit se adauga usturoiul presat.
Chiftele din carne de porc si legume
Cartoful si morcovul se curata, se spala si se dau pe razatoare. Cepele se curata, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele, dupa care se formeaza chiftelele si se pun la prajit in ulei sau untura. Cand sunt...
Fursecuri
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat sfaramicios. Se framanta aluatul, apoi se infasoara in hartie de copt presarata cu faina, lasandu-l apoi sa se odihneasca 20 de minute la frigider. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se intinde...
Carne de curcan cu ierburi aromatice, legume si ciuperci la cuptor
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se spala carnea, se taie in bucati mari, se adauga sarea, o lingurita de boia de ardei dulce si ierburile aromatice. Se pune intr-un vas de yena impreuna cu 200ml apa, se acopera cu capacul si se baga la cuptor pana cand carnea este facuta pe...
Salata de cruditati
Se spala legumele si se taie bucatele, in afara de sfecla si de gulie, care se dau pe razatoare. Se adauga sarea, otetul si uleiul si se amesteca salata.
Salata orientala
Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati mari (in 4 sau in 6), punandu-se intr-un castron mare. Se curata ceapa si se taie fideluta, adaugandu-se peste cartofi. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca totul.
Litere cu lapte
Se pune laptele la fiert impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Cand da in clocote, se adauga pastele si se mai fierb la foc mic circa 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga esenta de rom si se ia de pe foc, acoperindu-se vasul cu un capac.
Pui pe sticla
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se spala puiul si se da cu sare, dupa care se aseaza pe o sticla plina cu apa. Sticla cu puiul se pune intr-o cratita umpluta cu apa pe sfert si se baga la cuptor pana se rumeneste carnea.
Biscuiti economici
Intr-un castron se amesteca uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Se framanta aluatul, dupa care se baga la frigider 20-30 de minute. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Apoi, se indinde cu...
Mucenici
Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, iar dupa ce clocotesc se adauga nucile, esenta si scortisoara. Se mai fierb circa 10 minute, dupa care se iau de pe foc, se adauga covrigii si se acopera cu un capac.
Strudele cu mere
Se spala merele, se decojesc si se dau pe razatoare. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se tin la foc, amestecand din cand in cand. Merele sunt gata atunci cand se evapora sucul pe care l-au lasat in cratita. Se lasa la racit. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se iau...
Bezele
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si se mai mixeaza pana cand se intaresc. Jumatate din compozitie se pune intr-un posh pentru ornat si se formeaza bezelele pe o tava tapetata cu hartie de copt. In cealalta...
Briose cu capsuni
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se spala capsunile si, daca este necesar, se taie in jumatati si se pun doua linguri de zahar peste ele pentru a se indulci. Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Se adauga zaharul si esenta si se...
Pariziene cu dulceata
Se pune faina cernuta intr-un castron si se amesteca cu garantul pentru aluaturi dospite. Intr-un alt castron se freaca oul intreg si albusul (galbenusul va fi folosit la ungerea parizienelor) impreuna cu zaharul, sarea si esenta, dupa care se adauga untul putin moale, tinut la...
Salata verde cu ceapa si castravete
Se spala salata si se taie. Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata castravetele de coaja, se spala si se taie in patru, apoi se feliaza. Se adauga otetul, uleiul si sarea si se amesteca.
Spaghete Bolognese
Intr-o cratita se pune apa la fiert cu o lingurita de sare. Cand da in clocote, se pun spaghetele si se mai fierb putin la foc mic, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa aceea se ia cratita de pe foc si se acopera cu un capac si se lasa spagetele sa se umfle. Apoi, se clatesc in apa rece...
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Reteta este pentru tava de 20x30 cm. Se incepe cu prepararea umpluturii, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Pentru blat, ingredientele se pun in ordinea scrisa intr-un alt castron si se amesteca pana cand se obtine o coca buna...