Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze

de Andra_Constantinescu in Torturi, 1 Apr 2015 | 9345 vizualizari

 

Am incercat acest tort, pe care nu l-am mai facut pana acum, de ziua tatalui meu. Nici nu stiu cum se numeste, dar a fost foarte bun. Reteta era cu dulceata de afine, dar nu am avut si am pus de coacaze. Eu am strecurat doua borcane de dulceata, dar a fost suficient unul pana la urma.
Reteta este pentru tava de 20x30 cm.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 oua;
  • un praf de sare;
  • 9 linguri zahar;
  • 9 linguri faina;
  • un praf de copt;
  • o lingura cu varf de cacao.
  • Sirop:
  • 300g zahar;
  • 600ml apa;
  • o lingura de esenta de rom;
  • Crema:
  • 5 oua;
  • 200g zahar;
  • 150ml lapte;
  • un praf de sare;
  • o lingura de esenta de vanilie;
  • 20g gelatina (doua plicuri) + 100ml apa rece pentru prepararea ei;
  • 450ml frisca lichida;
  • un borcan de dulceata de coacaze (sau altceva) de 400g.
  • Decor:
  • 550ml frisca lichida, doua linguri de cacao.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza si cu zaharul pana ce devin bezea. Se incorporeaza galbenusurile, apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn, de jos in sus. Se incorporeaza si cacaoa, dupa care se baga la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand trece de testul scobitorii.

Sirop:

Intr-un craticior se caramelizeaza zaharul, dupa care se adauga apa si se lasa la fiert pana cand se topeste tot zaharul. Se adauga esenta si se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile, laptele si 150g zahar se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa.

Peste gelatina se pun 100ml apa rece, iar dupa ce se ia crema de pe foc, se toarna peste aceasta, dupa ce a fost incalzita in baia de aburi. 

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se mixaza cu 50g zahar pana cand devin bezea.

Se mixeaza frisca lichida.

Peste crema racita se adauga bezeaua de albusuri si frisca si se omogenizeaza.

Dulceata se strecoara de fructe, pentru a ramane doar partea lichida.

Asamblare: 

blat insiropat + crema + dulceata + crema + blat insiropat + crema + dulceata + crema + blat insiropat + frisca

 

 

TIPS-URI

1

Pentru o asamblare mai usoara si reusita, data viitoare voi pune o hartie de copt in tava in care am facut blatul si il voi monta acolo, dupa care voi lasa sa se inchege crema bine, apoi voi decora cu frisca.

2

Dulceata se poate strecura intr-o punga pentru o manevrare mai usoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Mona