Spalam si curatam de coaja morcovii, telina si marul.
Dam totul pe razatoarea cu gauri mici si le amestecam intr-un castron. Presaram zeama de lamaie, uleiul, potrivim de sare, piper si servim.
Spalam carna si o punem la fiert in apa cu putina sare, foile de dafin si cateii de usturoi curatati de coaja si taiati in jumatate. O lasam sa fiarba aproximativ 40-45 minute.
Curatam legumele (cartoful, morcovii) si ii punem la fiert in apa cu sare, timp de 20-25 minute.
Fierbem si...
Curatam dovleceii de coaja si ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Eu i-am pus la robot, tot pe razatoarea mare, ca sa imi usurez munca.
Punem intr-un ceaun uleiul si il lasam sa se incinga.
Adaugam dovleceii rasi (cu tot cu zeama care si-o lasa). Adaugam putina sare, amestecam si acoperim...
Tocam cat putem de marunt, foile de varza. Adaugam chimenul, boiaua, piperul, uleiul de masline.
Amestecam totul foarte bine, lasam aproximativ 30 minute ca sa se "patrunda" aromele si servim.
Indepartam frunzele vestede si spalam varza.
O taiem in 4, apoi fiecare sfert il tocam marunt, incepand din partea ascutita (opusa cotorului). Procedam la fel cu restul bucatilor ramase.
Presaram sare, cimbru, amestecam usor cu o lingura si lasam asa, minim 30 min.
Ne spalam pe maini si...
Daca vinetele nu le avem din congelator gata coapte si curatate de coaja, le coacem pana devin moi la apasarea cu degetul, le curatam de coaja si miezul obtinut il lasam la scurs intr-o sita.
Intr-un vas mic amestecam usturoiul pisat cu sare, piper, ulei de masline, sucul de lamaie si...
Spalam toate fructele.
Pepenele (cu tot cu coaja) il taiem pe jumatate cu ajutorul unui cutit special (in forma de triunghi). Taiem apoi capatul cu codita astfel incat sa putem avea stabilitate (asemenea unei farfurii).
Cu ajutorul unei linguri, scoatem cu grija miezul pepenelui,...
Se pune la fiert orezul urmand instructiunile de pe ambalaj.
In acelasi timp se pune o oala cu apa si sare sa clocoteasca si se pun legumele congelate. Se lasa timpul indicat pe ambalaj.
Orezul se lasa la scurs. Se procedeaza la fel si cu legumele fierte.
Se pune totul intr-un...
Fierbi cartofii si morcovii (in coaja) aproximativ 35-40 minute. Mazarea o fierbi 10-15 minute.
Strecori de apa legumele si le lasi sa se raceasca.
Le cureti de coaja si le toci in cubulete mici. Castravetii murati si gogosarii se taie, de asemenea.
Amesteci toate legumele intr-un...
Spalam cartofii de pamant ii punem cu tot cu coaja in oala, adaugam apa cat sa-i acopere si ii punem la fiert. Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa, ii lasam la fiert 30 minute.
Ouale le punem si pe ele la fiert, din momentul in care apa clocoteste, 8-10 minute. Ceapa o taiem julien,...
Salata de cruditati
Spalam si curatam de coaja morcovii, telina si marul. Dam totul pe razatoarea cu gauri mici si le amestecam intr-un castron. Presaram zeama de lamaie, uleiul, potrivim de sare, piper si servim.
Salata Boeuf
Spalam carna si o punem la fiert in apa cu putina sare, foile de dafin si cateii de usturoi curatati de coaja si taiati in jumatate. O lasam sa fiarba aproximativ 40-45 minute. Curatam legumele (cartoful, morcovii) si ii punem la fiert in apa cu sare, timp de 20-25 minute. Fierbem si...
Salata de dovlecei cu usturoi
Curatam dovleceii de coaja si ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Eu i-am pus la robot, tot pe razatoarea mare, ca sa imi usurez munca. Punem intr-un ceaun uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam dovleceii rasi (cu tot cu zeama care si-o lasa). Adaugam putina sare, amestecam si acoperim...
Salata de varza murata
Tocam cat putem de marunt, foile de varza. Adaugam chimenul, boiaua, piperul, uleiul de masline. Amestecam totul foarte bine, lasam aproximativ 30 minute ca sa se "patrunda" aromele si servim.
Salata de varza alba, cu cimbru
Indepartam frunzele vestede si spalam varza. O taiem in 4, apoi fiecare sfert il tocam marunt, incepand din partea ascutita (opusa cotorului). Procedam la fel cu restul bucatilor ramase. Presaram sare, cimbru, amestecam usor cu o lingura si lasam asa, minim 30 min. Ne spalam pe maini si...
Salata de vinete cu usturoi
Daca vinetele nu le avem din congelator gata coapte si curatate de coaja, le coacem pana devin moi la apasarea cu degetul, le curatam de coaja si miezul obtinut il lasam la scurs intr-o sita. Intr-un vas mic amestecam usturoiul pisat cu sare, piper, ulei de masline, sucul de lamaie si...
Fructe facute salata
Spalam toate fructele. Pepenele (cu tot cu coaja) il taiem pe jumatate cu ajutorul unui cutit special (in forma de triunghi). Taiem apoi capatul cu codita astfel incat sa putem avea stabilitate (asemenea unei farfurii). Cu ajutorul unei linguri, scoatem cu grija miezul pepenelui,...
Salata de orez si legume (de post)
Se pune la fiert orezul urmand instructiunile de pe ambalaj. In acelasi timp se pune o oala cu apa si sare sa clocoteasca si se pun legumele congelate. Se lasa timpul indicat pe ambalaj. Orezul se lasa la scurs. Se procedeaza la fel si cu legumele fierte. Se pune totul intr-un...
Salata de legume cu maioneza
Fierbi cartofii si morcovii (in coaja) aproximativ 35-40 minute. Mazarea o fierbi 10-15 minute. Strecori de apa legumele si le lasi sa se raceasca. Le cureti de coaja si le toci in cubulete mici. Castravetii murati si gogosarii se taie, de asemenea. Amesteci toate legumele intr-un...
Salata orientala
Spalam cartofii de pamant ii punem cu tot cu coaja in oala, adaugam apa cat sa-i acopere si ii punem la fiert. Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa, ii lasam la fiert 30 minute. Ouale le punem si pe ele la fiert, din momentul in care apa clocoteste, 8-10 minute. Ceapa o taiem julien,...