Salata de varza alba, cu cimbru

de Patricia Iordache in Salate, 26 Iun 2013 | 4542 vizualizari

 

Cu siguranta nu vi se va parea nimic iesit din comun la acest preparat insa, m-am gandit sa va arat si varianta mea de salata de varza. Mie imi place foarte mult, iar cei care au gustat au spus ca-i tare buna. Iata despre ce este vorba...

 

INGREDIENTE

  • o varza alba, potrivita (a mea a avut 500 gr.);
  • 1 lingura cu cimbru uscat;
  • sare;
  • piper negru sau alb;
  • 2 linguri cu otet din vin alb;
  • 4-5 linguri cu ulei de masline extravirgin.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de varza alba, cu cimbru:

Indepartam frunzele vestede si spalam varza.

O taiem in 4, apoi fiecare sfert il tocam marunt, incepand din partea ascutita (opusa cotorului). Procedam la fel cu restul bucatilor ramase.

Presaram sare, cimbru, amestecam usor cu o lingura si lasam asa, minim 30 min.

Ne spalam pe maini si incepem sa strangem varza in palme pana isi schimba textura (devine mai moale). 

Adaugam piperul, potrivim de sare, turnam otetul si uleiul si amestecam foarte bine.

Presaram putin cimbru deasupra, pentru decor si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de varza alba, cu cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de varza dulce cu ton