Aceasta salata de legume cu maioneza pe care am facut-o in forma de inimioara deoarece am dus-o "cadou" nasilor :)
Fierbi cartofii si morcovii (in coaja) aproximativ 35-40 minute. Mazarea o fierbi 10-15 minute.
Strecori de apa legumele si le lasi sa se raceasca.
Le cureti de coaja si le toci in cubulete mici. Castravetii murati si gogosarii se taie, de asemenea.
Amesteci toate legumele intr-un castron, adaugi maioneza, sare si piper dupa gust.
Iei o forma - in cazul meu, o forma de inimioara - in care pui amestecul de legume cu maioneza, apoi acoperi totul cu un strat subtire de maioneza si decorezi pornind din marginea exterioara catre centru, astfel:
- pe primul rand pui masline negre, taiate pe jumatate;
- pe al 2-lea rand pui gogosar rosu in otet tocat marunt;
- pe al 3-lea rand pui jumatati de masline verzi;
- pe al 4-lea rand pui morcov fiert tocat marunt;
- pe al 5-lea rand pui iar jumatati de masline negre;
- in centrul inimioarei pui restul de gogosar ramas.