Salata de orez si legume (de post)

de Patricia Iordache in Salate, 29 Apr 2013 | 5761 vizualizari

 

Am numit acest preparat "Salata" insa cred ca se poate numi si "Garnitura". Eu am papat simpla si e foarte buna. Sper sa va placa, daca o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr. orez prefiert (o punguta Scotti Bob cu bob);
  • sare;
  • piper;
  • 400 gr. amestec de legume congelate;
  • o mana de alune nesarate;
  • ulei de masline extravirgin;
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de orez si legume (de post):

Se pune la fiert orezul urmand instructiunile de pe ambalaj. 

In acelasi timp se pune o oala cu apa si sare sa clocoteasca si se pun legumele congelate. Se lasa timpul indicat pe ambalaj.

Orezul se lasa la scurs. Se procedeaza la fel si cu legumele fierte.

Se pune totul intr-un castron incapator, se adauga alunele intregi, sare, piper, 2-3 linguri ulei de masline. Se amesteca si  se serveste.

TIPS-URI

1

Folositi un amestec de legume cat mai "bogat" pentru a obtine o aroma si o culoare frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de orez si legume (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata orientala Panacris