Ieri m-am apucat si am facut dulceata capsunelele ramase in frigider si azi am mancat-o cu cheesecake, miam!
Dulceata am facut-o foarte usor, am pus capsunile la fiert, la foc mic, cu zahar si zeama de lamaie, am amestecat din cand in cand si am luat spuma de deasupra. Cand a inceput sa se ingroase am oprit focul si am transferat-o intr-un bol si am lasat-o la racit. Optional, se poate mixa cu un blender vertical si se poate transforma intr-un sos delicios!
Pentru blatul de cheesecake, am sfaramat biscuitii digestivi cu un minirobot. Optional, se poate adauga o lingura de zahar si o lingura de cacao si am turnat deasupra untul topit. Am pus apoi si scortisoara, pentru o aroma deosebita. Am amestecat totul si am pus in fiecare forma de ceramica cate doua linguri de compozie si le-am presat bine cu lingura.
Compozitia de branza se prepara foarte usor, am amestecat toate ingredientele la mixer, apoi am pus in fiecare forma cate 3 linguri.
Am pus formele in cuptorul incalzit la 180 de grade, iar cand s-au rumenit frumos deasupra le-am scos. Compozitia se va umfla si se va crapa usor, iar cand sunt scoase din cuptor se va lasa, dar va fi inchegata bine.
Am pus deasupra dulceata de capsuni, o minunatie!