Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune
Cartofii se fierb in coaja.
Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.
Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare.
Se lasa apoi sa se raceasca.
Zaharul se...
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.
Gutuile se curata de seminte si coaja si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.
Nu se pune apa.
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.
Camd zeama...
Zmeura se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama.
Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul.
Se adauga uleiul, iaurtul mixand in continuare.
Faina se amesteca cu praful de copt si se...
Prunele se aleg si se spala.
Se rup in jumatate si se sct samburii.
Intr-o oala de inox cu fund dublu se pune otetul si se intinde si pe peretii oalei.
Se pun prunele in oala.
Se introduce in cuptor la foc potrivit.
Nu se amesteca deloc.
Se lasa prunele la foc potrivit 3...
Se taie foile de napolitana la dimensiunea tavii de aluminiu si una se pune pe fundul tavii.
Laptele praf se amesteca cu stafidele intr-un castron.
Zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si apa se pun la fiert sa dea 2-3 clocote.
Se traga de pe foc, se pune untul si se amesteca pana se...
Intr-un castron se mixeaza albusurile de la oua 2-3 minute.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul.
Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza in continuare.
Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt, se adauga in castron si se...
Se poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa.
Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.
Se adauga uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt.
Se adauga stafidele si se...
Zmeura se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama.
Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul.
Se adauga uleiul, laptele mixand in continuare.
Faina se amesteca cu praful de copt si se...
Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, doua linguri de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros.
Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut.
Se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja...
Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa.
Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute.
Se da la o parte si se lasa la racit .
Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru...
Stafidele se pun in rom pentru cel putin 1 ora.
Orezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute.
Dupa, se pune in vasul slow cooker-ului.
Se pune zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.
Se toarna laptele si se amesteca.
Se pune capacul si se seteaza pe...
Ciocolata cu 50ml lapte se topeste si se lasa la racit.
Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine.
Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in castron si se mixeaza bine.
Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza....
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.
Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.
Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se...
Prunele se spala dupa care se scot samburii si se taie in sferturi.
Prunele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si amidonul.
Se ung formele cu unt (eu am folosit 4).
Se imparte amestecul de prune in cele patru forme uniform.
Se amesteca intr-un...
Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou.
Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite.
Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult...
Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou.
Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite.
Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult...
Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa.
Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute.
Se da la o parte si se lasa la racit .
Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru...
Cartofii se fierb in coaja.
Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.
Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare.
Se lasa apoi sa se raceasca.
Zaharul se amesteca cu scortisoara.
Prunele se aleg micute,...
Se fierbe apa cu zaharul si cacao 5 minute si se adauga si ciocolata.
Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.
Se amesteca pana la topirea untului.
Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare.
Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se...
Albusurile se lasa la dezghetat.
Ciresele se spala, se scot samburii si se lasa la scurs.
Albusurile se bat tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pantru bezele.
Se adauga uleiul si se omogenizeaza.
Se adauga faina...
Merele se curata de coaja si se taie cuburi potrivite.
Se pun intr-o cratita cu zaharul si se calesc 5 minute, amestecand.
Se pune scortisoara si condimentul pentru placinta si se mai caleste 5 minute, amestecand.
Se pune amidonul diluat in 2 linguri de apa, se lasa 1 minut amestecand si...
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.
Se adauga uleiul si se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.
Se pune intr-un castron jumatate din compozitiesi se...
Faina se amesteca cu praful de copt.
Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu mixerul.
Se tapeteaza o tava (22 x 28 cm) cu hartie de copt si se toarna compozitia.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 de...
Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute.
Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.
Se amesteca pana la topirea untului.
Se maruntesc biscuitii la robot si se pun intr-un castron mai mare.
Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in...
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.
Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.
Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.
Nu se pune apa.
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.
Camd zeama...
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.
Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.
Rahatul se taie bucati mai mici....
Visinile se pun la decongelat intr-o strecuratoare.
Intr-un castron se amesteca cu mixerul ingredientele pentru prima compozitie.
In alt castron se amesteca ingredientele pentru a doua compozitie.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. (22 x 32 cm)
Se toarna prima compozitie in tava....
Albusurile se bat spuma.
Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul.
Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza.
Se adauga faina si zaharul vanilat si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza.
Se tapeteaza o tava cu foloi de...
Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros.
Intr-un castron se pune restul de lapte, zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale, iaurtul si se omogenizeaza.
Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc...
Intr-un castron, se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga laptele fierbinte amestecat cu drojdia.
Se adauga faina si se omogeniseaza cu telul.
Se lasa 25-30 minute la crescut pana face basici.
Se pune uleiul la incins, intr-o cratita, cam de 4-5 cm ca...
Reteta de gomboti cu prune
Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare. Se lasa apoi sa se raceasca. Zaharul se...
Desert rulada cu gutui
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Gutuile se curata de seminte si coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Camd zeama...
Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Zmeura se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama. Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, iaurtul mixand in continuare. Faina se amesteca cu praful de copt si se...
Silvoita - magiun de prune
Prunele se aleg si se spala. Se rup in jumatate si se sct samburii. Intr-o oala de inox cu fund dublu se pune otetul si se intinde si pe peretii oalei. Se pun prunele in oala. Se introduce in cuptor la foc potrivit. Nu se amesteca deloc. Se lasa prunele la foc potrivit 3...
Desert ciocolata de casa cu stafide
Se taie foile de napolitana la dimensiunea tavii de aluminiu si una se pune pe fundul tavii. Laptele praf se amesteca cu stafidele intr-un castron. Zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si apa se pun la fiert sa dea 2-3 clocote. Se traga de pe foc, se pune untul si se amesteca pana se...
Desert negresa cu stafide si nuca
Intr-un castron se mixeaza albusurile de la oua 2-3 minute. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza in continuare. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt, se adauga in castron si se...
Desert chec cu stafide si ciocolata
Se poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa. Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se adauga stafidele si se...
Desert prajitura cu zmeura
Zmeura se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama. Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele mixand in continuare. Faina se amesteca cu praful de copt si se...
Desert gogosi pufoase
Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, doua linguri de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros. Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut. Se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja...
Desert rulada cu mere si ciocolata - 950
Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute. Se da la o parte si se lasa la racit . Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru...
Desert orez cu lapte, rom si stafide
Stafidele se pun in rom pentru cel putin 1 ora. Orezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute. Dupa, se pune in vasul slow cooker-ului. Se pune zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se toarna laptele si se amesteca. Se pune capacul si se seteaza pe...
Desert chec cu ciocolata
Ciocolata cu 50ml lapte se topeste si se lasa la racit. Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine. Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in castron si se mixeaza bine. Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza....
Desert tort 10 ani
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se...
Desert crumble cu prune
Prunele se spala dupa care se scot samburii si se taie in sferturi. Prunele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si amidonul. Se ung formele cu unt (eu am folosit 4). Se imparte amestecul de prune in cele patru forme uniform. Se amesteca intr-un...
Gem de gutui
Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou. Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite. Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult...
Compot de gutui pentru iarna
Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou. Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite. Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult...
Desert rulada cu mere si nuca
Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute. Se da la o parte si se lasa la racit . Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru...
Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti
Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare. Se lasa apoi sa se raceasca. Zaharul se amesteca cu scortisoara. Prunele se aleg micute,...
Salam de biscuiti betivan
Se fierbe apa cu zaharul si cacao 5 minute si se adauga si ciocolata. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului. Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare. Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se...
Desert prajitura din albusuri cu cirese
Albusurile se lasa la dezghetat. Ciresele se spala, se scot samburii si se lasa la scurs. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pantru bezele. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina...
Desert impletita cu branza si mere
Merele se curata de coaja si se taie cuburi potrivite. Se pun intr-o cratita cu zaharul si se calesc 5 minute, amestecand. Se pune scortisoara si condimentul pentru placinta si se mai caleste 5 minute, amestecand. Se pune amidonul diluat in 2 linguri de apa, se lasa 1 minut amestecand si...
Desert chec marmorat
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Se pune intr-un castron jumatate din compozitiesi se...
Desert negresa de post cu gem - 900
Faina se amesteca cu praful de copt. Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu mixerul. Se tapeteaza o tava (22 x 28 cm) cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 de...
Desert prajitura Cartof
Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului. Se maruntesc biscuitii la robot si se pun intr-un castron mai mare. Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in...
Desert rulada cu dovleac
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Camd zeama...
Desert chec cu rahat
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Rahatul se taie bucati mai mici....
Desert prajitura cu branza de vaci si visine a la Oana - 850
Visinile se pun la decongelat intr-o strecuratoare. Intr-un castron se amesteca cu mixerul ingredientele pentru prima compozitie. In alt castron se amesteca ingredientele pentru a doua compozitie. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. (22 x 32 cm) Se toarna prima compozitie in tava....
Desert fursecuri cu stafide
Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se adauga faina si zaharul vanilat si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza. Se tapeteaza o tava cu foloi de...
Desert gogosi cu iaurt
Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros. Intr-un castron se pune restul de lapte, zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale, iaurtul si se omogenizeaza. Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc...
Desert gogosi rapide
Intr-un castron, se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele fierbinte amestecat cu drojdia. Se adauga faina si se omogeniseaza cu telul. Se lasa 25-30 minute la crescut pana face basici. Se pune uleiul la incins, intr-o cratita, cam de 4-5 cm ca...