Eu am avut in congelator ciuperci de padure, culese asta vara si trebuiau facute.
Ciupercile si mazarea se lasa la dezghetat.
Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l, se pune uleiul, ceapa,...
Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare.
Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic.
Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs.
Se pune intr-o cratita si se toarna deasupra zeama de varza si se completeaza cu apa, daca este nevoie....
Carnea este de la o scarita din care am scos oasele si a ramas carnea dintre ele.
Cartofii se curata si se taie in bucati potrivite. Ceapa se curata si se toaca marunt.
In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l se pune uleiul, ceapa, cartofii. Se presara cu vegeta, piper,...
Pachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta.
Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat.
Foile se intind pe blatul de lucru, una langa alta si se taie in 9 patrate identice fiecare.
Pe jumatate din...
Oasele cu carne (oase de la cotlete) si cele afumate de la scarita se spala.
Legumele se curata, se spala si se taie dupa dorinta.
Intr-o oala, se pune uleiul, legumele, ardeiul si se calesc 3-4 minute. Se adauga apa si se fierb 10 minute.
Se adauga oasele si se mai fierbe 20 de...
Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 minute sa se absoarba lichidul.
Ceapa se curata, se toaca marunt, se caleste 2-3 minute in lingurita de unt si se lasa la racit.
Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine 5-6 minute.
Se formeaza bilute cat mai mici si se prajesc in...
Se dizolva drajdia in putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar si 2 linguri de faina.
Se lasa 10-15 minute la crescut.
Se pune intr-un castron faina, sarea, drojdia crescuta, smantana, laptele caldut si se amesteca bine.
Se framanta pana la omogenizarea ingredientelor (5-7 minute).
Se...
Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite.
Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute.
Intr-o farfurie, se pune faina.
In alta...
Ceapa se curata si se taie julien.
Ouale se bat cu laptele, mustarul, piperul si un praf sare.
Se pune uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa 1-2 minute.
Se pun jumarile si se amesteca de 2-3 ori.
Se toarna ouale si se prajeste 5-6 minute.
Se intoarce pe partea cealalta si se mai...
Orezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute.
Dupa, se pune in vasul slow cooker Crock-Pot.
Se pune zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.
Se toarna laptele si se amesteca.
Se pune capacul si se seteaza pe "high" pentru 3 ore.
Se amesteca si se pune...
Foile de placinta se lasa la decongelat.
Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.
Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit....
Carnea se taie bucati potrivite.
Carnatii se taie la 3 cm si cei grosi felii de 1 cm.
Costita se taie cuburi mai mari.
Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc.
Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute.
Se presara...
Se taie slanina si fleica in bucati mai mari (4x4 cm).
Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac.
Se lasa la foc mic 10-15 minute.
Se inlatura capacul, se mareste focul la mediu si se lasa la facut cam 1 ora.
Se...
Fasolea se alege, se spala si se pune in apa rece de seara pana dimineata.
Dimineata, se pune la fiert in alta apa, 10 minute dupa ce clocoteste.
Se scurge de apa in care a fiert, intr-o strecuratoare.
In vasul slow cooker Crock-Pot 3,5 L, punem uleiul si ceapa curatata si tocata marunt....
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.
Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.
Se tapeteaza o forma de...
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Morcovii se curata si se taie rondele.
Albitura se curata si se taie cuburi.
Ardeiul se curata si se taie patratele.
Rosiile se spala si se toaca cubulete.
Fasolea rosie se scurge din conserva si se trece pe sub un jet de apa rece.
Fasolea...
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.
Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.
Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in...
Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite.
Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute.
Intr-o farfurie se pune faina.
In alta...
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Se fierbe laptele cu zaharul si cacao 3-4 minute.
Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.
Se amesteca pana la topirea untului.
Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare.
Se rup deasupra si...
Aluatul se lasa la dezghetat (cam 40 minute).
Ciupercile se pun in sita la scurs.
Costita se taie cubulete.
Carnatii se taie felii.
Cascavalul se rade.
Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata.
Se intinde pulpa de rosii si...
Aluatul se lasa la dezghetat.
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.
Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.
Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.
Nu se pune apa.
Se amesteca din cand in...
Aluatul se lasa la dezghetat.
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.
Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.
Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.
Nu se pune apa.
Se amesteca din cand in...
Aluatul se lasa la dezghetat.
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.
Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.
Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.
Nu se pune apa.
Se amesteca din cand in...
Aluatul se lasa la decongelat, de preferat in frigider.
Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.
Se taie in 24 bucati. (au fost cam mici si m-am chinuit cu ele)
Se pune o lingurita de nutella sau gem pe fiecare bucata.
Se unge pe margini...
Pulpitele se curata, se spala si se usuca.
In vasul slow cooker Crock-Pot punem uleiul si ciocanelele.
Se pun toate condimentele, afara de unt, si amestecam bine sa fie toate pulpitele unse bine.
Se pune deasupra si untul taiat cubulete.
Se pune capacul, se seteaza pe pozitia...
Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.
Biscuitii se maruntesc.
Stafidele se hidrateaza in apa calduta.
Rahatul se taie patratele potrivite.
Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.
Se pun la fiert laptele cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.
Se...
Pieptul de pui se curata, se spala, se pune la fiert in apa cu sare si cand este facut se taie cuburi mici.
Porumbul se fierbe in apa, se scurge si se lasa la racit.
Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie se pune uleiul si se calesc ciupercile pana raman...
Bagheta se taie in 4-5 bucati si se scoate miezul cu un cutit sibtire si lung.
De preferat ca marimea bucatilor taiate sa fie cat latimea feliilor de cascaval.
Se taie sunca in batoane de lungimea bucatilor de bagheta si sectiune de 1x2 cm.
Se infasoara fiecare bucata de sunca intr-o...
Orezul se spala in 2-3 ape si se lasa in apa rece 30 minute.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Prunele daca sunt din piata se spala cu apa calduta si se scot samburii daca au.
Eu am avut prune uscate fara samburi de la LIDL.
In vasul slow cooker Crock-Pot se pune uleiul, ceapa,...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat su se mixeaza pana devine tare si lucioasa.
Se pune uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste albusuri si se omogenizeaza cu o spatula de jos in sus....
Orez cu ciuperci si mazare la slow cooker Crock-Pot 3,5 L
Eu am avut in congelator ciuperci de padure, culese asta vara si trebuiau facute. Ciupercile si mazarea se lasa la dezghetat. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l, se pune uleiul, ceapa,...
Slanina fiarta cu boia si usturoi
Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare. Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic. Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Se pune intr-o cratita si se toarna deasupra zeama de varza si se completeaza cu apa, daca este nevoie....
Mancare de cartofi la slow cooker Crock-Pot
Carnea este de la o scarita din care am scos oasele si a ramas carnea dintre ele. Cartofii se curata si se taie in bucati potrivite. Ceapa se curata si se toaca marunt. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l se pune uleiul, ceapa, cartofii. Se presara cu vegeta, piper,...
Aperitiv merdenele din aluat de foietaj
Pachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat. Foile se intind pe blatul de lucru, una langa alta si se taie in 9 patrate identice fiecare. Pe jumatate din...
Ciorba de oase cu zeama de varza
Oasele cu carne (oase de la cotlete) si cele afumate de la scarita se spala. Legumele se curata, se spala si se taie dupa dorinta. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele, ardeiul si se calesc 3-4 minute. Se adauga apa si se fierb 10 minute. Se adauga oasele si se mai fierbe 20 de...
Chiftelute suedeze
Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 minute sa se absoarba lichidul. Ceapa se curata, se toaca marunt, se caleste 2-3 minute in lingurita de unt si se lasa la racit. Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine 5-6 minute. Se formeaza bilute cat mai mici si se prajesc in...
Langosi unguresti
Se dizolva drajdia in putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se lasa 10-15 minute la crescut. Se pune intr-un castron faina, sarea, drojdia crescuta, smantana, laptele caldut si se amesteca bine. Se framanta pana la omogenizarea ingredientelor (5-7 minute). Se...
Snitele din carne de porc
Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute. Intr-o farfurie, se pune faina. In alta...
Omleta cu jumari
Ceapa se curata si se taie julien. Ouale se bat cu laptele, mustarul, piperul si un praf sare. Se pune uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa 1-2 minute. Se pun jumarile si se amesteca de 2-3 ori. Se toarna ouale si se prajeste 5-6 minute. Se intoarce pe partea cealalta si se mai...
Orez cu lapte la slow cooker Crock-Pot 3,5 L
Orezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute. Dupa, se pune in vasul slow cooker Crock-Pot. Se pune zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se toarna laptele si se amesteca. Se pune capacul si se seteaza pe "high" pentru 3 ore. Se amesteca si se pune...
Trigoane cu mere
Foile de placinta se lasa la decongelat. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere. Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit....
Tochitura a la Motan
Carnea se taie bucati potrivite. Carnatii se taie la 3 cm si cei grosi felii de 1 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc. Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute. Se presara...
Jumari traditionale
Se taie slanina si fleica in bucati mai mari (4x4 cm). Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la foc mic 10-15 minute. Se inlatura capacul, se mareste focul la mediu si se lasa la facut cam 1 ora. Se...
Fasole scazuta la slow cooker Crock-Pot 3,5 L
Fasolea se alege, se spala si se pune in apa rece de seara pana dimineata. Dimineata, se pune la fiert in alta apa, 10 minute dupa ce clocoteste. Se scurge de apa in care a fiert, intr-o strecuratoare. In vasul slow cooker Crock-Pot 3,5 L, punem uleiul si ceapa curatata si tocata marunt....
Chec alb cu lamaie
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Se tapeteaza o forma de...
Ciorba de fasole verde si fasole boabe
Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovii se curata si se taie rondele. Albitura se curata si se taie cuburi. Ardeiul se curata si se taie patratele. Rosiile se spala si se toaca cubulete. Fasolea rosie se scurge din conserva si se trece pe sub un jet de apa rece. Fasolea...
Tort neornat
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in...
Snitele de porc crocante
Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute. Intr-o farfurie se pune faina. In alta...
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii Se fierbe laptele cu zaharul si cacao 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului. Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare. Se rup deasupra si...
Pizza de seara
Aluatul se lasa la dezghetat (cam 40 minute). Ciupercile se pun in sita la scurs. Costita se taie cubulete. Carnatii se taie felii. Cascavalul se rade. Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si...
Rulouri cu dovleac
Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa. Se amesteca din cand in...
Pateuri cu dovleac
Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa. Se amesteca din cand in...
Impletita cu dovleac
Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa. Se amesteca din cand in...
Pernute cu ciocolata si gem
Aluatul se lasa la decongelat, de preferat in frigider. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 24 bucati. (au fost cam mici si m-am chinuit cu ele) Se pune o lingurita de nutella sau gem pe fiecare bucata. Se unge pe margini...
Ciocanele dulci-picante la slow cooker Crock-Pot 3,5 L
Pulpitele se curata, se spala si se usuca. In vasul slow cooker Crock-Pot punem uleiul si ciocanelele. Se pun toate condimentele, afara de unt, si amestecam bine sa fie toate pulpitele unse bine. Se pune deasupra si untul taiat cubulete. Se pune capacul, se seteaza pe pozitia...
Tort de biscuiti
Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama. Se pun la fiert laptele cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute. Se...
Salata de pui cu ciuperci
Pieptul de pui se curata, se spala, se pune la fiert in apa cu sare si cand este facut se taie cuburi mici. Porumbul se fierbe in apa, se scurge si se lasa la racit. Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune uleiul si se calesc ciupercile pana raman...
Bagheta umpluta
Bagheta se taie in 4-5 bucati si se scoate miezul cu un cutit sibtire si lung. De preferat ca marimea bucatilor taiate sa fie cat latimea feliilor de cascaval. Se taie sunca in batoane de lungimea bucatilor de bagheta si sectiune de 1x2 cm. Se infasoara fiecare bucata de sunca intr-o...
Orez cu prune uscate la slow cooker Crock-Pot 3,5 L
Orezul se spala in 2-3 ape si se lasa in apa rece 30 minute. Ceapa se curata si se toaca marunt. Prunele daca sunt din piata se spala cu apa calduta si se scot samburii daca au. Eu am avut prune uscate fara samburi de la LIDL. In vasul slow cooker Crock-Pot se pune uleiul, ceapa,...
Prajitura din albusuri cu cacao si stafide
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat su se mixeaza pana devine tare si lucioasa. Se pune uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste albusuri si se omogenizeaza cu o spatula de jos in sus....