Puiul il frecam bine cu sare, daca avem ata de bucatarie ii legam picioarele, daca nu , nu e o problema, punem inauntru puiului 1 catel usturoi, 1 fir rozmarin, lamaia intepata in 5-6 locuri. Cartofii ii taiem in 8 pe lungime, morcovii betisoare, ardeiul rondele, rosiile in 8 felii, le punem...
Prima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de sare. La urma turnam si untul topit cu grija intr-o margine si cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu...
Un catel de usturoi razuit calit impreuna cu 2 fileuri de ansoa in 3 linguri ulei de masline , apoi adaugam 2 rosii decojite taiate cuburi , busuioc , masline si 50 ml vin alb, asezonam cu sare si piper.
Punem pastele la fiert . Dovleceii taiati felii ( eu am avut 2 dovlecei cam 10 cm...
Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul,mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina , amestecam usor de jos in sus.Amestecul il turnam intr-o tava de 20 cm / 30 cm tapetata pe fund cu hartie de copt....
Mixam untul cu zaharul pana se albeste si devine pufos, apoi adaugam pe rand cate un ou si mixam pana se incorporeaza . Adaugam bananele zdrobite bine cu furculita, pana cand sunt ca un pireu, si romul.Mixam pana se incorporeaza, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am amestecat...
Avem nevoie de un blender unde punem ouale impreuna cu banana si le mixam, la viteza mare, pana devin o pasta. Adaugam 4 linguri de faina si amestecam cu un tel pana se incorporeaza, sa nu ramana cocoloase.
Pentru prajit avem nevoie de o tigaie neaderenta, teflonata, si o bucatica mica...
Incepem prin a face sosul: calim ceapa in ulei pana se inmoaie ,cam 5 minute, adaugam carnea tocata si o amestecam, o sfarmam cu o lingura de lemn sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam vinul si lasam sa scada, cam 5 minute.Adaugam si pasta tomate impreuna cu rosiile si lasam sa fiarba la foc mic...
Punem pe foc laptele cu 100 ml smantana, zaharul si batonul de vanilie, de la care scoatem semintele si le adaugam si acelea. Gelatina o punem la hidratat in 100ml apa. Cand zaharul s-a dizolvat si laptele a fiert la foc mic 2-3 minute le dam la o parte. Lasam sa se raceasca 2 minute apoi adaugam...
Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul,mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina , amestecam usor de jos in sus, la final punem si coacazele.Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm,...
Punem faina intr-un bol apoi in mijloc facem o adancitura si adaugam celalate ingrediente , framantam repede , deaorece este un aluat fraged nu trebuie framantat mult, ci doar atat cat sa devina omogen.Impartim aluatul in 4 parti egale .Luam o bucata de aluat si o intindem sub forma de cerc cu...
Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, minim 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita.Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o...
Spalam bine dovlecelul, mie nu imi place sa il curat de coaja, dar se poate daca doriti, apoi ii taiem pe lungime in 4 si le indepartam mijlocul cu samburii. Ii feliem subtire si ii punem la prajit in 2-3 linguri de ulei de masline pana se rumenesc putin, adaugam sare si piper si cimbrul tocat...
Curatam perele, dar lasam codita. Avem nevoi de 2 forme termorezistente cu diametrul de 10 cm. Ciocolata si untul le topim pe baie de aburi, intr-un alt bol amestecam energic ouale cu zaharul . Apoi adaugam ciocolata cu untul, amestecam si apoi incorporam amidonul. Tapetam formele cu hartie...
Prima data curatam merele de coaja, indepartam cotorul, si apoi le taiem bucatele.Intr-o tigaie punem merele impreuna cu zaharul si 2 linguri de apa si o lingura de zeama de lamaie.Lasampana se inmoaie merele , atentie sa nu se arda, daca e nevoie mai adaugam 2 linguri de apa.Cand merele...
Cartofii ii spalam bine, ii taiem in jumatate si apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba 6 minute, apoi ii scurgem de apa si ii punem pe o tava de cuptor cu hartie cerata. Asezonam cu sare si piper, apoi cu stropim cu ulei de masline. Dam la cuptorul preincalzit la 220 grade...
Taiem ceapa cubulete, punem intr-o tigaie 3 linguri ulei de masline si punem ceapa la calit. Adaugam un praf de sare si piper, apoi fulgii de chilli.Lasam la calit la foc mediu, pana se inmoaie ceapa si capata o culoare aurie.
Adaugam chorizo-ul taiat felii si il lasam pana se...
Se sfarmă biscuitii bine de tot apoi, 130 gr biscuiti se amesteca cu unt si se asează pe fundul tavii cu peretii detasabili si se apasă usor, se dau la rece.tăiem 200 gr capsuni in bucăti, 500 gr brânză pt prăjituri de la Lidl o amestecăm cu 200 gr smantana pt frisca bătută...
Prima data tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana se inmoaie, o lasam sa se raceasca.Carnea tocata o amestecam cu un ou, painea sfaramata, patrunjelul,parmezanul, si la urma cu ceapa.Asezonam cu sare si piper.Impartim carnea in 6 bucati egale din care formam burgerii. Ii prajim pe grill sau...
Punem la fiert intr-o oala incapatoare 4 litri de apa, sare, piper si carnea de vita. Lasam la fiert si apoi spumam bine. Cand carnea e fiarta pe jumatate adaugam ceapa, zarzavaturile taiate mai mari si frunzele de patrunjel. Lasam la fiert pana toate sunt fierte, o dam la o parte, scoatem osul...
Intr-o tava rotunda punem aluatul decongelat si il decupam dupa forma acesteia, il dam la frigider pana praparam umplutura.
Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul. Nuca macinata o amestecam cu galbenusurile si apoi incet incorporam si albusurile.
Punem umplutura peste...
Taiem carnea felii groase de 1 cm si o batem bine cu batatorul de carne apoi o dam prin faina, o scuturam de excesul de faina, si o punem la prajit in tigaie cam 2-3 minute pe fiecare parte.Repetam procesul pana sunt toate feliile gata .Le condimentam cu sare si piper. Usturoiul il...
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma, adaugam zeama de lamaie si coaja de lamaie, apoi mixam in continuare si adaugam zaharul putin cate putin.Cand am incorporat tot zaharul, spuma de oua trebuie sa fie lucioasa si ferma. Adaugam faina amestecand de jos in sus, in 3 etape pana cand am...
Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, cam 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita.Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o...
Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, cam 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita. Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare adaugam apoi cate o lingura de zahar pana cand devin lucioase si compacte, nu curg de daca le intorci in jos(daca aveti curaj ) cam 10 -15 minute.Faina o amestecam cu praful de copt, adaugam nucile peste albusuri , apoi si faina ....
Punem faina intr-un castron incapator, in mijloc facem o adancitura unde punem celelate ingrediente si amestecam cu o spatula.vFramantam aluatul pana devine neted (minim 10 minute), apoi il intidem in forma rotunda cu ajutorul unui sucitor, trebuie sa fie mai mare decat forma de copt. Il punem in...
Pt blat batem albusurile spuma 5 minute.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste 3-4 minute,untul topit, adaugam 1/2 din faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele , pe urma restul de faina si extractul de vanilie.Albusurile le incorporam incet, cam in 4 ture amestecand usor...
Punem la decongelat foietajul .Intre timp,punem pe foc intr-o tigaie punem fructele congelate, cand s-au decongelat adaugam zaharul, coaja de la lamaie , zeama de lamaie,si apa.Lasam la foc potrivit pana scade lichidul si rezulta un gem consistent.Il lasam la racit.
Cand foietajul s-a...
Intr-o oala mare punem 2 linguri de ulei de masline, adaugam pieptul de pui taiat cubulete si il rumenim 2-3 minute, apoi adaugam toate legumele taiate cubulete in afara de fasole si spanac. Le lasam pana se inmoaie, la foc mediu spre mic, cam 15 minute. Condimentam cu sare, piper, busuioc,...
Pui cu lamaie si rozmarin la cuptor
Puiul il frecam bine cu sare, daca avem ata de bucatarie ii legam picioarele, daca nu , nu e o problema, punem inauntru puiului 1 catel usturoi, 1 fir rozmarin, lamaia intepata in 5-6 locuri. Cartofii ii taiem in 8 pe lungime, morcovii betisoare, ardeiul rondele, rosiile in 8 felii, le punem...
Rulada de ciocolata cu mascarpone si mure
Prima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de sare. La urma turnam si untul topit cu grija intr-o margine si cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu...
Tagliatelle cu dovlecel , rosii si masline
Un catel de usturoi razuit calit impreuna cu 2 fileuri de ansoa in 3 linguri ulei de masline , apoi adaugam 2 rosii decojite taiate cuburi , busuioc , masline si 50 ml vin alb, asezonam cu sare si piper. Punem pastele la fiert . Dovleceii taiati felii ( eu am avut 2 dovlecei cam 10 cm...
Prajitura cu crema de vanilie si fructe
Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul,mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina , amestecam usor de jos in sus.Amestecul il turnam intr-o tava de 20 cm / 30 cm tapetata pe fund cu hartie de copt....
Chec cu banane si visine
Mixam untul cu zaharul pana se albeste si devine pufos, apoi adaugam pe rand cate un ou si mixam pana se incorporeaza . Adaugam bananele zdrobite bine cu furculita, pana cand sunt ca un pireu, si romul.Mixam pana se incorporeaza, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am amestecat...
Salata aromata de pepene cu banane
Taiem bucati fructele le amestecam cu zeama de lamaie si miere si apoi presaram frunzele de menta si busuioc. O servim rece , Enjoy !
Pancakes cu afine
Avem nevoie de un blender unde punem ouale impreuna cu banana si le mixam, la viteza mare, pana devin o pasta. Adaugam 4 linguri de faina si amestecam cu un tel pana se incorporeaza, sa nu ramana cocoloase. Pentru prajit avem nevoie de o tigaie neaderenta, teflonata, si o bucatica mica...
Lasagna
Incepem prin a face sosul: calim ceapa in ulei pana se inmoaie ,cam 5 minute, adaugam carnea tocata si o amestecam, o sfarmam cu o lingura de lemn sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam vinul si lasam sa scada, cam 5 minute.Adaugam si pasta tomate impreuna cu rosiile si lasam sa fiarba la foc mic...
Panna cotta cu zmeura
Punem pe foc laptele cu 100 ml smantana, zaharul si batonul de vanilie, de la care scoatem semintele si le adaugam si acelea. Gelatina o punem la hidratat in 100ml apa. Cand zaharul s-a dizolvat si laptele a fiert la foc mic 2-3 minute le dam la o parte. Lasam sa se raceasca 2 minute apoi adaugam...
Tort Cherry-ricotta
Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul,mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina , amestecam usor de jos in sus, la final punem si coacazele.Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm,...
Cornulete fragede cu gem de prune
Punem faina intr-un bol apoi in mijloc facem o adancitura si adaugam celalate ingrediente , framantam repede , deaorece este un aluat fraged nu trebuie framantat mult, ci doar atat cat sa devina omogen.Impartim aluatul in 4 parti egale .Luam o bucata de aluat si o intindem sub forma de cerc cu...
Tort Joy
Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, minim 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita.Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o...
Fritatta cu iaurt si dovlecei
Spalam bine dovlecelul, mie nu imi place sa il curat de coaja, dar se poate daca doriti, apoi ii taiem pe lungime in 4 si le indepartam mijlocul cu samburii. Ii feliem subtire si ii punem la prajit in 2-3 linguri de ulei de masline pana se rumenesc putin, adaugam sare si piper si cimbrul tocat...
Fondant de ciocolata cu pere
Curatam perele, dar lasam codita. Avem nevoi de 2 forme termorezistente cu diametrul de 10 cm. Ciocolata si untul le topim pe baie de aburi, intr-un alt bol amestecam energic ouale cu zaharul . Apoi adaugam ciocolata cu untul, amestecam si apoi incorporam amidonul. Tapetam formele cu hartie...
Desert Trifle cu capsuni
Prima data curatam merele de coaja, indepartam cotorul, si apoi le taiem bucatele.Intr-o tigaie punem merele impreuna cu zaharul si 2 linguri de apa si o lingura de zeama de lamaie.Lasampana se inmoaie merele , atentie sa nu se arda, daca e nevoie mai adaugam 2 linguri de apa.Cand merele...
Cartofi noi cu branza si marar
Cartofii ii spalam bine, ii taiem in jumatate si apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba 6 minute, apoi ii scurgem de apa si ii punem pe o tava de cuptor cu hartie cerata. Asezonam cu sare si piper, apoi cu stropim cu ulei de masline. Dam la cuptorul preincalzit la 220 grade...
Spaghete picante cu chorizo
Taiem ceapa cubulete, punem intr-o tigaie 3 linguri ulei de masline si punem ceapa la calit. Adaugam un praf de sare si piper, apoi fulgii de chilli.Lasam la calit la foc mediu, pana se inmoaie ceapa si capata o culoare aurie. Adaugam chorizo-ul taiat felii si il lasam pana se...
Cheesecake cu oreo si capsuni
Se sfarmă biscuitii bine de tot apoi, 130 gr biscuiti se amesteca cu unt si se asează pe fundul tavii cu peretii detasabili si se apasă usor, se dau la rece.tăiem 200 gr capsuni in bucăti, 500 gr brânză pt prăjituri de la Lidl o amestecăm cu 200 gr smantana pt frisca bătută...
Hamburgeri deliciosi
Prima data tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana se inmoaie, o lasam sa se raceasca.Carnea tocata o amestecam cu un ou, painea sfaramata, patrunjelul,parmezanul, si la urma cu ceapa.Asezonam cu sare si piper.Impartim carnea in 6 bucati egale din care formam burgerii. Ii prajim pe grill sau...
Supa de vita cu fidea
Punem la fiert intr-o oala incapatoare 4 litri de apa, sare, piper si carnea de vita. Lasam la fiert si apoi spumam bine. Cand carnea e fiarta pe jumatate adaugam ceapa, zarzavaturile taiate mai mari si frunzele de patrunjel. Lasam la fiert pana toate sunt fierte, o dam la o parte, scoatem osul...
Tarta cu prune si nuca
Intr-o tava rotunda punem aluatul decongelat si il decupam dupa forma acesteia, il dam la frigider pana praparam umplutura. Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul. Nuca macinata o amestecam cu galbenusurile si apoi incet incorporam si albusurile. Punem umplutura peste...
Vita in sos de rosii
Taiem carnea felii groase de 1 cm si o batem bine cu batatorul de carne apoi o dam prin faina, o scuturam de excesul de faina, si o punem la prajit in tigaie cam 2-3 minute pe fiecare parte.Repetam procesul pana sunt toate feliile gata .Le condimentam cu sare si piper. Usturoiul il...
Tort Angel Cake
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma, adaugam zeama de lamaie si coaja de lamaie, apoi mixam in continuare si adaugam zaharul putin cate putin.Cand am incorporat tot zaharul, spuma de oua trebuie sa fie lucioasa si ferma. Adaugam faina amestecand de jos in sus, in 3 etape pana cand am...
Prajitura Lamington de ciocolata
Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, cam 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita.Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o...
Cake Pops
Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, cam 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita. Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine...
Prajitura Delice cu nuca si ciocolata
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare adaugam apoi cate o lingura de zahar pana cand devin lucioase si compacte, nu curg de daca le intorci in jos(daca aveti curaj ) cam 10 -15 minute.Faina o amestecam cu praful de copt, adaugam nucile peste albusuri , apoi si faina ....
Placinta cu spanac si branza
Punem faina intr-un castron incapator, in mijloc facem o adancitura unde punem celelate ingrediente si amestecam cu o spatula.vFramantam aluatul pana devine neted (minim 10 minute), apoi il intidem in forma rotunda cu ajutorul unui sucitor, trebuie sa fie mai mare decat forma de copt. Il punem in...
Tort cu mousse de capsuni
Pt blat batem albusurile spuma 5 minute.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste 3-4 minute,untul topit, adaugam 1/2 din faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele , pe urma restul de faina si extractul de vanilie.Albusurile le incorporam incet, cam in 4 ture amestecand usor...
Foietaj cu gem proaspat
Punem la decongelat foietajul .Intre timp,punem pe foc intr-o tigaie punem fructele congelate, cand s-au decongelat adaugam zaharul, coaja de la lamaie , zeama de lamaie,si apa.Lasam la foc potrivit pana scade lichidul si rezulta un gem consistent.Il lasam la racit. Cand foietajul s-a...
Minestrone cu pui
Intr-o oala mare punem 2 linguri de ulei de masline, adaugam pieptul de pui taiat cubulete si il rumenim 2-3 minute, apoi adaugam toate legumele taiate cubulete in afara de fasole si spanac. Le lasam pana se inmoaie, la foc mediu spre mic, cam 15 minute. Condimentam cu sare, piper, busuioc,...