Panna cotta cu zmeura

de Luckycake in Prajituri, 19 Iun 2014 | 5006 vizualizari

 

Zilele de vara toride sunt aici, asa ca trebuie sa ne racorim cu un desert de vara Panna Cotta ! e foarte usor de pregatit, la indemana oricui, nu are multe ingrediente dar gustul e divin, mai ales cel cu zmeura proaspat culeasa ;) Eu tocmai ce merg sa imi iau din frigider o portie, dar va las reteta :)

 

INGREDIENTE

  • 300 ml smantana pt frisca,
  • 200 ml lapte,
  • 4 linguri zahar,
  • 1/2 baton vanilie,
  • 1 plic gelatina.
  • 150 gr zmeura prospata
  • Pentru sosul de zmeura:
  • 150 gr zmeura impreuna cu
  • 3 lingurite zahar si
  • 1 lingurita zeama lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu zmeura:

Punem pe foc laptele cu 100 ml smantana, zaharul si batonul de vanilie, de la care scoatem semintele si le adaugam si acelea. Gelatina o punem la hidratat in 100ml apa. Cand zaharul s-a dizolvat si laptele a fiert la foc mic 2-3 minute le dam la o parte. Lasam sa se raceasca 2 minute apoi adaugam gelatina, amestecam pana se dizolva. Lasam deoparte pana batem frisca pe care apoi o adaugam peste lapte. Amestecam cu grija pana se omogenizeaza. Turnam amestecul in forme sau cescute, punem zmeura in amestec si dam la rece cateva ore(4,5).

Sos zmeura: le punem la foc toate ingredientele 4-5 minute pana zmeura se sfarma si scade putin zeama. O turnam intr-o strecuratoare deasa si cu o lingura o pasam pana iese toata pulpa, semintele le aruncam. Panna cotta o rasturnam pe o farfurie si apoi turnam sos peste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Rocsi 1

19.06.2014, 21:11

Cred ca rezultatul este delicios!

Luckycake 1

19.06.2014, 22:55

este un desert foarte usor si racoros

reisnaor_2006 1

01.09.2014, 12:12

nu am mancat dar cred ca este foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata