Lasagna

de Luckycake in Lasagna, 24 Iun 2014 | 6073 vizualizari

 

Este atat de usor de facut, mai ales ca eu nu obisnuiesc sa fac sos bechamel, dar daca va place cu sos bechamel puteti desigur sa inlocuiti smantana.

 

INGREDIENTE

  • Sos bolognez:
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 50 ml ulei de masline
  • 600 gr carne vita cu porc
  • 100 ml vin alb
  • 2 lingurite pasta tomate
  • 5 rosii mari curatate de coaja si taiate cuburi sau o conserva rosii
  • sare, piper
  • Foi de lasagne :
  • aprox 10-12 buc, depinde de marimea vasului, al meu a fost de 20cm *30 cm
  • 125 gr mozarelle,
  • 100 gr parmezan razuit
  • 300 gr smantana min 20% grasime
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Incepem prin a face sosul: calim ceapa in ulei pana se inmoaie ,cam 5 minute, adaugam carnea tocata si o amestecam, o sfarmam cu o lingura de lemn sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam vinul si lasam sa scada, cam 5 minute.Adaugam si pasta tomate impreuna cu rosiile si lasam sa fiarba la foc mic cam 1 ora si jumatate

Daca sosul se ingroasa prea tare adaugam putina apa.La sfarsit asezonam cu sare si piper. Putem trece la asamblatul lasagnei: sosul cu carne trebuie sa il impartim in 4.Prima parte o punem pe fundul vasului, peste care punem 3-4 lingurite smantana, apoi 3-4 foi de lasagna , astfel incat sa acopere tot sosul, daca vasul e rotunjit pe margini , rup putin din colturile foilor de lasagna ca sa se aseze mai bine :).Apoi punem al 2-lea strat de carne, apoi 1/3 smantana si 1/3 din parmezan.

Continuam tot asa : foi, sos, smantana, parmezan.La final trebuie sa avem 3 straturi de foi lasagne, deasupra ultima portie de sos, smanatana, parmezan si mozarella taiata felii subtiri. O dam la cuptor pana se topeste mozarella si incepe sa se rumeneasca- aprox 20 – 25 minute.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

24.06.2014, 20:16

Arata nemaipomenit

Luckycake 1

24.06.2014, 21:29

va multumesc, noua tare ne place

reisnaor_2006 1

25.06.2014, 10:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac