Punem cartofii la fiert impreuna cu doua lingurite de sare.
Lasam cartofii sa se raceasca.
Amestecam drojdia cu doua lingurite de zahar pana se lichefiaza. Adaugam 2 lingurite de faina sui amestecam. Lasam deoparte si presaram cateva prafuri de faina deasupra.
Cartofii raciti se decojesc...
Untul la temperatura camerei l-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit. Apoi am adaugat cele 4 oua si iaurtul, mixand in continuare pana am obtinut o crema. Adaugam grisul amestecat cu praful de copt si esente dupa gust.
Punem la cuptor intr-o tava (25x25 cm) tapetata cu...
Intindem aluatul de foietaj si il taiem in doua parti egale.
Prima foaie o ungem cu ketchup pe toata suprafata.
Salamul il taiem fasii de dimensiuni potrivite si le asezam una sub alta la distante mici pe toata suprafata aluatului.
Radem cascavalul si punem cealalta foaie deasupra nu...
Intindem aluatul de foietaj.
Taiem fasii pe lung.
Taiem cabanosii la dimensiunea dorita.
Punem carnaciorul la marginea fasiei si impaturim cam de 3 ori .
Asezam foaie de copt in tava si punem carnaciorii .
Ii ungem cu ou si presaram mac.
Ii lasam la cuptor pana se coace foietajul.
Se freaca zaharul pudra cu untul la temperatura camerei.
Se adauga ouale, bicarbonatul, zaharul vanilat, esenta si sarea.
Se incorporeaza faina amestecandu-se mereu.
Se da ciocolata prin razatoare si se adauga in compozitie alaturi de miezul de nuca.
Se tapeteaza cu hartie de copt...
Pentru inceput vom aseza nuca intr-o tava acoperita cu foaie de copt si o bagam la cuptorul preincalzit pentru 5 minute.
Dupa ce s-a racit o vom freca intre palme pentru inlaturarea cojitelor si o taiem bucatele . O dam deoparte.
Cele 300 g ciocolata amaruie ( 3 ciocolate) le vom topi la...
Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul pana devine pufos. Ciocolata se topeste si se adauga putin cate putin in crema de unt. Urmeaza ouale, unul cate unul mixand dupa fiecare in parte. Turnam apoi frisca lichida si laptele, apoi incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt....
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem rondele subtirele. Ii condimentam alaturi de carne pe care ii ungem cu un strop de ulei. Punem tigaia la foc mic si asezam carnita si cartofii. Lasam pana se rumenesc si intoarcem si pe aprtea cealalta. Servim alaturi de rosiute si ardei. Foarte rapid si...
Batem oule si le condimentam. Punem putin ulei in tigaie si asezam forma de silicon in forma de inimioara in care punem jumatate din compozitia de oua. Lasam sa se rumeaneasca usor si o intoarcem pe partea cealalta. Le asezam in farfurie, ornam cu rosioarele , maslinele, ceapa si painica si...
Fierbem pastele in apa clocotita cu sare si putin ulei.
Punem la calit cabanosii in foarte putin ulei, dupa care adaugam ardeii si ciupercile. Condimeantam dupa gust. Dupa ce s-au innabusit adaugam sosul pentru paste si jumatate din borcan cu apa si pasta de pomodoro. Lasam sa dea 2-3 clocote,...
Amestecam faina cu praful de copt. Laptele il mixam cu zaharul, ouale, esenta si margarina. Apoi turnam din faina putin cate putin amestecand energic cu telul pentru a nu ramane cocoloase. Punem la incins o tigaie si turnam cu polonicul pe centru ( se va intinde singura fix cat este...
Praful de budinca, zaharul pudra si faina se dizolva in 10 linguri de lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert. Se toarna compozitia de budinca peste si amestecam cu telul pana se ingroasa pentru a nu forma cocoloase. Asezam un strat de biscuiti ( 25 am pus eu de strat) si punem...
Pentru sirop ardem zaharul , iar dupa ce a devenit lichid il stingem cu apa. Lasam deoparte sa se raceasca.
Compozitia de iaurt o amestecam cu zaharul, ouale, esenta, zaharul vanilat.
Impartim foile in 3 parti egale ( cam 5 foi pentru fiecare strat am avut eu ). Punem foaie de copt in tava...
Am amestecat toate ingredientele: faina cu praful de copt; ouale le-am batut cu zaharul, esenta, sarea, zaharul vanilat, scortisoara, iaurtul si apoi am turnat din faina peste amestecand cu telul. Ananasul l-am scurs bine si l-am tapetat cu un servet si l-am taiat bucati( am pastrat pentru...
Punem ouale intr-un vas si le batem bine tot...adaugam uleiul, apa, zaharul, praful de copt , zaharul vanilat , esenta si batem cu telul pana se topeste zaharul. Adaugam treptat faina cernuta si framantam. Impartim aluatul in 3 parti egale.
Dam merele prin razatoare si le scurgem bine de...
Pentru foi procedam astfel: punem ouale intr-un vas si le batem bine de totl adaugam uleiul, apa zaharul, praful de copt stins in otet , zaharul vanilat, esenta si batem in continuare cu telul pana se topeste zaharul. Adaugam treptat faina cernuta ( daca vi se pare moale aluatul mai...
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare....si apoi turnam zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine pufoasa.
Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt stins in lapte, margarina mierea si laptele.
Amestecam bine si turnam compozitia de...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare.
Se adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaoa si amestecam usor cu o spatula de lemn.
Am impartit compozitia in doua si am turnat in doua...
Se macina biscuitii fin. ( eu nu am robot de bucatarie, asa ca i-am pisat frumos cu ciocanelul de snitele).
Cele 100 g de zahar pentru crema de biscuiti se caramelizeaza. Cand a devenit lichid ( dar lichid, sa nu faceti ca mine sa va grabiti ca fata la maritat...si atentie sa nu sara pe...
Spanacul l-am dat in clocot. L-am lasat sa se raceasca si l-am tocat.
Spanacul foarte bine stors ( cred ca aici am gresit ca nu am inistat cu storsul si si-a lasat foarte multa apa) l-am amestecat cu doua oua si l-am asezat in tava de la aragaz pe hartie de copt.
Deasupra am razuit...
Am pus laptele praf intr-un vas cu zaharul pudra si 150 g nuca de cocos.
Apoi am adaugat untul incalzit usor la microunde si am amestecat bine pana s-a incorporat. (putem folosi mixerul)
Am adaugat smantana si esenta.
Deoarece mi se parea molicel aluatul am urmat sfatul Laurei si am...
Pentru blat procedam astfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat. Mixam pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin ca o crema, dupa care rasturnam peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi...
Am incalzit laptele cat sa fie caldut si am dizolvat in el sarea, zaharul si drojdia si am lasat la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute.
Intr-un vas mare am pus faina si am adaugat maiaua dospita si cele 8 galbenusuri si am framantat bine pana ce aluatul a devenit omogen.
Am adaugat...
Untul la temperatura camere il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce devine o crema spumoasa.
Se adauga ouale, frisca lichida si mixam in continuare pana ce devine o crema omogena.
Se adauga aromele si se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul l-am impartit...
Dupa ce s-a decongelat aluatul de foietaj l-am intins cu sucitorul putin si am taiat fasii ( vezi poza cat de groase).
Am pus cam cate 4 bucati de muschi de-a lungul fasiei ( felia taiata in doua ) si am rulat. ( la fel am procedat si cu sunca praga si cu sunca de casa).
Unele bucati...
Batem ouale cu mixerul si adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si esenta.
Margarina o amestecam cu faina si praful de copt.
Adaugam faina si praful de copt peste spuma de oua si amestecam pana se incorporeaza si framantam pana obtinem o bila de aluat pe care o putem intindem cu...
Am preparat cremele astfel: fiecare aroma in vasul ei ( 250 ml lapte+ praful pentru crema+4 linguri zahar pudra) si am lasat-o la frigider.
O ciocolata jumatate impreuna cu 100- 150 ml frisca lichida am pus-o la topit si pe o foaie de copt am facut diverse figurine, cerculete etc. Le-am bagat...
Lasam pachetul cu aluat la dezghetat.
Pieptul de pui il calim in 3-4 linguri de ulei, la foc potrivit, pana isi va schimba culoarea. Il lasam sa se raceasca, dupa care taiem carnea cubulete si o lasam deoparte.
Calim ceapa si usturoiul in unt pana se inmoaie, dupa care adaugam ceapa verde...
Cum se prepara Crema de cacao - Reteta usoara ideala pentru prajituri si torturi
Am pus intr-un vas amidonul, zaharul, cacaua si am amestecat bine.
Apoi am turnat laptele putin cate putin amestecand cu un tel pentru a nu se face cocolase.
Adaugam si esenta de rom.
Punem la foc mic si...
Am avut 3 verze uriase romanesti pe care le-am tocat si apoi le-am frecat bine bine ( ghini ghini de tot :))) ) cu sare mare.
Am pus uleiul la incins ( in ceaun s-a petrecut procesul...) peste care am turnat carnea taiacata bucati ( pe care am condientat-o).
Dupa ce s-a rumenit indeajuns am...
Paine de casa cu cartofi
Punem cartofii la fiert impreuna cu doua lingurite de sare. Lasam cartofii sa se raceasca. Amestecam drojdia cu doua lingurite de zahar pana se lichefiaza. Adaugam 2 lingurite de faina sui amestecam. Lasam deoparte si presaram cateva prafuri de faina deasupra. Cartofii raciti se decojesc...
Prajitura cu iaurt
Untul la temperatura camerei l-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit. Apoi am adaugat cele 4 oua si iaurtul, mixand in continuare pana am obtinut o crema. Adaugam grisul amestecat cu praful de copt si esente dupa gust. Punem la cuptor intr-o tava (25x25 cm) tapetata cu...
Spirale cu salam si cascaval
Intindem aluatul de foietaj si il taiem in doua parti egale. Prima foaie o ungem cu ketchup pe toata suprafata. Salamul il taiem fasii de dimensiuni potrivite si le asezam una sub alta la distante mici pe toata suprafata aluatului. Radem cascavalul si punem cealalta foaie deasupra nu...
Carnaciori in aluat de foietaj
Intindem aluatul de foietaj. Taiem fasii pe lung. Taiem cabanosii la dimensiunea dorita. Punem carnaciorul la marginea fasiei si impaturim cam de 3 ori . Asezam foaie de copt in tava si punem carnaciorii . Ii ungem cu ou si presaram mac. Ii lasam la cuptor pana se coace foietajul.
Chocolate chip cookies/Biscuiti cu ciocolata
Se freaca zaharul pudra cu untul la temperatura camerei. Se adauga ouale, bicarbonatul, zaharul vanilat, esenta si sarea. Se incorporeaza faina amestecandu-se mereu. Se da ciocolata prin razatoare si se adauga in compozitie alaturi de miezul de nuca. Se tapeteaza cu hartie de copt...
Mascote cu crema de ciocolata si nuca
Pentru inceput vom aseza nuca intr-o tava acoperita cu foaie de copt si o bagam la cuptorul preincalzit pentru 5 minute. Dupa ce s-a racit o vom freca intre palme pentru inlaturarea cojitelor si o taiem bucatele . O dam deoparte. Cele 300 g ciocolata amaruie ( 3 ciocolate) le vom topi la...
Negresa cu ciocolata
Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul pana devine pufos. Ciocolata se topeste si se adauga putin cate putin in crema de unt. Urmeaza ouale, unul cate unul mixand dupa fiecare in parte. Turnam apoi frisca lichida si laptele, apoi incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt....
Cina rapida la Dry Cooker :))
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem rondele subtirele. Ii condimentam alaturi de carne pe care ii ungem cu un strop de ulei. Punem tigaia la foc mic si asezam carnita si cartofii. Lasam pana se rumenesc si intoarcem si pe aprtea cealalta. Servim alaturi de rosiute si ardei. Foarte rapid si...
Omletica "love"
Batem oule si le condimentam. Punem putin ulei in tigaie si asezam forma de silicon in forma de inimioara in care punem jumatate din compozitia de oua. Lasam sa se rumeaneasca usor si o intoarcem pe partea cealalta. Le asezam in farfurie, ornam cu rosioarele , maslinele, ceapa si painica si...
Penne cu sos
Fierbem pastele in apa clocotita cu sare si putin ulei. Punem la calit cabanosii in foarte putin ulei, dupa care adaugam ardeii si ciupercile. Condimeantam dupa gust. Dupa ce s-au innabusit adaugam sosul pentru paste si jumatate din borcan cu apa si pasta de pomodoro. Lasam sa dea 2-3 clocote,...
Pancakes
Amestecam faina cu praful de copt. Laptele il mixam cu zaharul, ouale, esenta si margarina. Apoi turnam din faina putin cate putin amestecand energic cu telul pentru a nu ramane cocoloase. Punem la incins o tigaie si turnam cu polonicul pe centru ( se va intinde singura fix cat este...
Prajtura rapida cu biscuiti
Praful de budinca, zaharul pudra si faina se dizolva in 10 linguri de lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert. Se toarna compozitia de budinca peste si amestecam cu telul pana se ingroasa pentru a nu forma cocoloase. Asezam un strat de biscuiti ( 25 am pus eu de strat) si punem...
Placinta ciufulita cu iaurt
Pentru sirop ardem zaharul , iar dupa ce a devenit lichid il stingem cu apa. Lasam deoparte sa se raceasca. Compozitia de iaurt o amestecam cu zaharul, ouale, esenta, zaharul vanilat. Impartim foile in 3 parti egale ( cam 5 foi pentru fiecare strat am avut eu ). Punem foaie de copt in tava...
Guguluf cu ananas si ciocolata
Am amestecat toate ingredientele: faina cu praful de copt; ouale le-am batut cu zaharul, esenta, sarea, zaharul vanilat, scortisoara, iaurtul si apoi am turnat din faina peste amestecand cu telul. Ananasul l-am scurs bine si l-am tapetat cu un servet si l-am taiat bucati( am pastrat pentru...
Placinta cu mere
Punem ouale intr-un vas si le batem bine tot...adaugam uleiul, apa, zaharul, praful de copt , zaharul vanilat , esenta si batem cu telul pana se topeste zaharul. Adaugam treptat faina cernuta si framantam. Impartim aluatul in 3 parti egale. Dam merele prin razatoare si le scurgem bine de...
Placinta cu branza dulce
Pentru foi procedam astfel: punem ouale intr-un vas si le batem bine de totl adaugam uleiul, apa zaharul, praful de copt stins in otet , zaharul vanilat, esenta si batem in continuare cu telul pana se topeste zaharul. Adaugam treptat faina cernuta ( daca vi se pare moale aluatul mai...
Tavalita roz
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare....si apoi turnam zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine pufoasa. Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt stins in lapte, margarina mierea si laptele. Amestecam bine si turnam compozitia de...
Prajitura cu ciocolata
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare. Se adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaoa si amestecam usor cu o spatula de lemn. Am impartit compozitia in doua si am turnat in doua...
Rulada de biscuiti
Se macina biscuitii fin. ( eu nu am robot de bucatarie, asa ca i-am pisat frumos cu ciocanelul de snitele). Cele 100 g de zahar pentru crema de biscuiti se caramelizeaza. Cand a devenit lichid ( dar lichid, sa nu faceti ca mine sa va grabiti ca fata la maritat...si atentie sa nu sara pe...
"Ceva" cu spanac
Spanacul l-am dat in clocot. L-am lasat sa se raceasca si l-am tocat. Spanacul foarte bine stors ( cred ca aici am gresit ca nu am inistat cu storsul si si-a lasat foarte multa apa) l-am amestecat cu doua oua si l-am asezat in tava de la aragaz pe hartie de copt. Deasupra am razuit...
Bomboane Raffaello
Am pus laptele praf intr-un vas cu zaharul pudra si 150 g nuca de cocos. Apoi am adaugat untul incalzit usor la microunde si am amestecat bine pana s-a incorporat. (putem folosi mixerul) Am adaugat smantana si esenta. Deoarece mi se parea molicel aluatul am urmat sfatul Laurei si am...
Tort cu crema de ciocolata alba
Pentru blat procedam astfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat. Mixam pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin ca o crema, dupa care rasturnam peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi...
Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs
Am incalzit laptele cat sa fie caldut si am dizolvat in el sarea, zaharul si drojdia si am lasat la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute. Intr-un vas mare am pus faina si am adaugat maiaua dospita si cele 8 galbenusuri si am framantat bine pana ce aluatul a devenit omogen. Am adaugat...
Biscuiti spiralati
Untul la temperatura camere il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce devine o crema spumoasa. Se adauga ouale, frisca lichida si mixam in continuare pana ce devine o crema omogena. Se adauga aromele si se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Aluatul l-am impartit...
Trandafiri aperitiv
Dupa ce s-a decongelat aluatul de foietaj l-am intins cu sucitorul putin si am taiat fasii ( vezi poza cat de groase). Am pus cam cate 4 bucati de muschi de-a lungul fasiei ( felia taiata in doua ) si am rulat. ( la fel am procedat si cu sunca praga si cu sunca de casa). Unele bucati...
Fursecuri asortate
Batem ouale cu mixerul si adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si esenta. Margarina o amestecam cu faina si praful de copt. Adaugam faina si praful de copt peste spuma de oua si amestecam pana se incorporeaza si framantam pana obtinem o bila de aluat pe care o putem intindem cu...
Tort in 3 culori
Am preparat cremele astfel: fiecare aroma in vasul ei ( 250 ml lapte+ praful pentru crema+4 linguri zahar pudra) si am lasat-o la frigider. O ciocolata jumatate impreuna cu 100- 150 ml frisca lichida am pus-o la topit si pe o foaie de copt am facut diverse figurine, cerculete etc. Le-am bagat...
Spic cu pui
Lasam pachetul cu aluat la dezghetat. Pieptul de pui il calim in 3-4 linguri de ulei, la foc potrivit, pana isi va schimba culoarea. Il lasam sa se raceasca, dupa care taiem carnea cubulete si o lasam deoparte. Calim ceapa si usturoiul in unt pana se inmoaie, dupa care adaugam ceapa verde...
Crema de cacao - Reteta usoara ideala pentru prajituri si torturi
Cum se prepara Crema de cacao - Reteta usoara ideala pentru prajituri si torturi Am pus intr-un vas amidonul, zaharul, cacaua si am amestecat bine. Apoi am turnat laptele putin cate putin amestecand cu un tel pentru a nu se face cocolase. Adaugam si esenta de rom. Punem la foc mic si...
Varza calita
Am avut 3 verze uriase romanesti pe care le-am tocat si apoi le-am frecat bine bine ( ghini ghini de tot :))) ) cu sare mare. Am pus uleiul la incins ( in ceaun s-a petrecut procesul...) peste care am turnat carnea taiacata bucati ( pe care am condientat-o). Dupa ce s-a rumenit indeajuns am...