Am gasit aceasta reteta acum cateva zile...si am zis ca trebuie neaparat sa o fac! Candva erau prajiturile mele preferate mascotele sau joffre....si eram curioasa sa vad daca este acelasi gust. Spre suprinderea mea...sunt copie leita celor de la cofetarie! :) Din compozitia de fata mie mi-au iesit 12 bucati...6 mai mici, 6 mai mari ( am folosit forme pentru briose din silicon).
Pentru inceput vom aseza nuca intr-o tava acoperita cu foaie de copt si o bagam la cuptorul preincalzit pentru 5 minute.
Dupa ce s-a racit o vom freca intre palme pentru inlaturarea cojitelor si o taiem bucatele . O dam deoparte.
Cele 300 g ciocolata amaruie ( 3 ciocolate) le vom topi la bain-marie. Cu o pensula vom unge fiecare forma in parte, dupa care le introducem la congelator pentru 5 minute. Le scoatem si le mai ungem cu un strat de ciocolata ( in tot acest timp ciocolata o lasam pe foc pentru a nu se intari). Dupa ce ungem cu al doilea strat introducem formele la congelator si le lasam acolo pana preparam crema.
Pentru crema vom pune ouale si cele 100 de grame de zahar la bain-marie si le vom mixa ( cu mixerul) pana obtinem o crema spumoasa de oua ( cam 6 -7 minute). Dupa ce devin spuma lasam crema la racit intr-un vas cu apa rece.
Untul la temperatura camerei il vom mixa cu zaharul pudra, cacaoua si esenta pana devine o crema pufoasa. Dupa ce s-a racit crema de oua punem cate o lingura in compozitia de ciocolata si mixam ...repetand procesul pana o incorporam pe toata. La final adaugam nuca si amestecam cu o lingura.
Scoatem formele din congelator si le umplem cu crema. Le mai lasam 5 minute in congelator pana se vor intari, dupa care le mutam in frigider.
Putem acoperi cu ciocolata topita pentru a crea baza sau sa le lasam asa. ( eu nu am mai acoperit ca nu mi.a ajuns ciocolata si pentru asta , insa nu se vede oricum )
Le scoatem din forme inainte de a le servi ( dezlipim usor marginile, dupa care scoatem mascota usor din forma).
1
cosuletele le putem umple cu inghetata, frisca sau fructe :)