Mascote cu crema de ciocolata si nuca

de LC in Dulciuri, 13 Feb 2013 | 8550 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta acum cateva zile...si am zis ca trebuie neaparat sa o fac! Candva erau prajiturile mele preferate mascotele sau joffre....si eram curioasa sa vad daca este acelasi gust. Spre suprinderea mea...sunt copie leita celor de la cofetarie! :) Din compozitia de fata mie mi-au iesit 12 bucati...6 mai mici, 6 mai mari ( am folosit forme pentru briose din silicon).

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 300 g unt moale
  • 70 g zahar pudra
  • 100 g cacao
  • esenta de rom dupa gust
  • 100 g nuca coapta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mascote cu crema de ciocolata si nuca:

Pentru inceput vom aseza nuca intr-o tava acoperita cu foaie de copt si o bagam la cuptorul preincalzit pentru 5 minute.

Dupa ce s-a racit o vom freca intre palme pentru inlaturarea cojitelor si o taiem bucatele . O dam deoparte.

Cele 300 g ciocolata amaruie ( 3 ciocolate) le vom topi la bain-marie. Cu o pensula vom unge fiecare forma in parte, dupa care le introducem la congelator pentru 5 minute. Le scoatem si le mai ungem cu un strat de ciocolata ( in tot acest timp ciocolata o lasam pe foc pentru a nu se intari). Dupa ce ungem cu al doilea strat  introducem formele la congelator si le lasam acolo pana preparam crema.

Pentru crema vom pune ouale si cele 100 de grame de zahar la bain-marie si le vom mixa ( cu mixerul) pana obtinem o crema spumoasa de oua ( cam 6 -7 minute). Dupa ce devin spuma lasam crema la racit intr-un vas cu apa rece.

Untul la temperatura camerei il vom mixa cu zaharul pudra, cacaoua si esenta pana devine o crema pufoasa. Dupa ce s-a racit crema de oua punem cate o lingura in compozitia de ciocolata si mixam ...repetand procesul pana o incorporam pe toata. La final adaugam nuca si amestecam cu o lingura.

 Scoatem formele din congelator si le umplem cu crema. Le mai lasam 5 minute in congelator pana se vor intari, dupa care le mutam in frigider.

Putem acoperi cu ciocolata topita pentru a crea baza sau sa le lasam asa. ( eu nu am mai acoperit ca nu mi.a ajuns ciocolata si pentru asta , insa nu se vede oricum )

Le scoatem din forme inainte de a le servi  ( dezlipim usor marginile, dupa care scoatem mascota usor din forma).

TIPS-URI

1

cosuletele le putem umple cu inghetata, frisca sau fructe :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mascote cu crema de ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu