Prajitura cu ciocolata

de LC in Prajituri, 1 Ian 2013 | 3806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g miez nuca macinat
  • 2 linguri cacao
  • Crema de ciocolata:
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • esenta rom dupa gust
  • 200 g zahar
  • Pentru ornat:
  • ciocolata razuita
  • ciocolata alba ( pe care o topim pur si simplu sau o amestecam cu 2 linguri de frisca lichida si un cubulet de unt)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare.

Se adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaoa si amestecam usor cu o spatula de lemn.

Am impartit compozitia in doua si am turnat in doua tavi  (20x30 cm zicea reteta) tapetate cu hartie de copt si am nivelat. Se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 25 minute. Cu grija desprindem blaturile dupa ce s-au racit de tot.

Pentru crema procedam astfel : punem la baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul, apa si cacaoa. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam ciocolata pe care am rupt-o in bucati si mai lasam 3 minute, amestecand continuu.

Lasam crema la racit si intr-un vas mixam untul. Dupa ce s-a racit crema adaugam putin cate putin peste unt, mixand in continuare dupa care adaugam esenta de rom.

Asezam blaturile pe un platou dupa ce s-a racit si punem crema peste. Pe unul am razuit ciocolata neagra, pe celalalt l-am ornat cu ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea