JulyCris

1

Bucataras
incepator

Slatina

Bucataras din 13.01.2014

RETETE129
PRIETENI75
Retete / Dulciuri

Friganele cu finetti si banane

In Dulciuri la 9 Noi 2015

Sper sa fiu destul de explicita,daca nu voi atasa si poze cu fiecare pas in parte si sigur veti intelege. Mai aveti si link-ul la clip si va puteti uita. :) Feliile de paine le decupam de coaja.Cu ajutorul unui sucitor,le intindem putin. Procedam ca atunci cand intindem aluatul pt gogosi.Punem...

Placinta cu iaurt-Greceasca

In Dulciuri la 9 Noi 2015

Foile dezghetate le taiem bucati mici. Ouale le mixam impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt.Adaugam iaurtul si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem esenta de vanilie si turnam compozitia intr-un vas termorezistent. Eu am pus compozitia intr-un vas cam mic...

Mere coapte caramelizate cu inghetata

In Dulciuri la 31 Oct 2015

Merele se spala,se decojesc si se scot samburii cu grija.Se dau pe jumatate si se taie in forma de evantai,avand grija sa nu taiem marul pana la capat,sa ramana intreg.Topim untul(cele 2 linguri) si adaugam zaharul brun si scortisoara.Amestecam.Asezam merele intr-un vas termorezistent si cu...

Prajitura Rudy

In Prajituri la 31 Oct 2015

Cernem faina si o amestecam cu praful de copt,cacaoa si praful de sare.Adaugam untul rece taiat cubulete,zaharul si galbenusul de ou si framantam un aluat care nu se lipeste de maini.Impartim aluatul in doua parti egale,il invelim in folie alimentara si-l dam la congelator pt 15 minute. Cat...

Tort Egiptean

In Torturi la 23 Oct 2015

Foi Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.Amestecam faina cu nuca si o adaugam treptat in bezea.Impartim compozitia in trei(3).Coacem 3 foi subtiri intr-o tava 24 cm diametru,tapetata cu hartie de copt la foc...

Inghetata cu iaurt,mango si banane

In Dulciuri la 23 Oct 2015

Curatam mango si-l taiem cubulete.Bananele le curatam de coaja si le taiem rondele. Punem fructele intr-o caserola si le bagam in congelator pana se congeleaza bine. Scoatem fructele din congelator si le bagam in robotul de bucatarie. Le blenduim bine pana devin fine. Adaugam iaurtul,esenta si...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 23 Oct 2015

Tiramisu reţetă originală Frecam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Punem vasul la bain marie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase.Lasam crema de oua la racit.Intre timp,batem frisca cu pliculetul de intaritor pana se intareste. Doua linguri de ness le frecam cu o...

Piersici umplute cu crema de branza

In Dulciuri la 8 Dec 2014

Scoatem piersicile din compot si le punem intr-o sita la scurs. Intre timp ne ocupam de crema. Amestecam branza dulce cu iaurtul si zaharul si amestecam energic pana obtinem o crema omogena. Adaugam esenta de vanilie. Umplem fiecare jumatate de piersica cu aceasta compozitie. Eu am pus ca...

Cozonac de post

In Dulciuri la 8 Dec 2014

Aluat- Se pune sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut.Drojdia se freaca cu o lingura de zahar. Faina cernuta se pune intr-un bol cu un praf de sare. Adaugam peste sucul caldut,drojdia,coaja rasa de lamaie si portocala,zaharul si amestecam. Se toarna putin cate putin peste faina si incepem...

Negresa de post

In Dulciuri la 16 Noi 2014

Intr-un castron,amestecam faina,zaharul,praful de copt,cacaoa,un praf de sare. Adaugam apoi uleiul si apa minerala si omogenizam. La final,adaugam dulceata. Punem compozitia intr-o tava(35/24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Lasam sa se...

Galuste cu prune

In Dulciuri la 1 Oct 2014

Cartofii ii spalam si-i curatam,apoi ii punem la fiert in apa cu un praf de sare si coaja de lamaie. Prunele le spalam,le taiem pe jumatate,scoatem samburii si presaram peste ele zahar si scortisoara. Cartofii fierti se scurg de apa,ii zdrobim ca la piure,apoi adaugam untul,faina,sarea si...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 1 Oct 2014

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol punem branza de vaci bine scursa si ouale si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam apoi pe rand restul ingredientelor. Praful de copt si bicarbonatul se sting intr-o lingura cu zeama de lamaie. Aluatul este destul de moale si lipicios,asa ca...

Prajitura Krantz

In Prajituri la 1 Oct 2014

Foi Intr-un bol batem albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Punem nuca macinata si amestecam usor cu o paleta sau o lingura pana incorporam complet. Adaugam faina lingura cu lingura si incorporam de sus in jos. Impartim...

Budinca de pepene rosu

In Dulciuri la 17 Sep 2014

Taiem pepenele cubulete si-l curatam de samburi.Punem in blender,il mixam cateva secunde,apoi trecem printr-o sita si separam pulpa de suc.Intr-o craticioara,punem amidonul,zaharul si cateva linguri de suc,amestecam bine pana se dizolva amidonul,apoi punem si restul de suc. Punem craticioara pe...

Bezele cu nuca

In Dulciuri la 17 Sep 2014

Intr-un bol perfect curat si uscat,batem albusurile cu un praf de sare.Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Cand au devenit spuma adaugam cate doua linguri cu zahar si mixam pana se topeste zaharul. Continuam pana la terminarea zaharului.Adaugam esenta de vanilie si mixam pana la...

Placinta cu prune

In Prajituri la 31 Iul 2014

Se freaca ouale zu zaharul,se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza bine. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura, dar sa fie mai gros ca cel de clatite. Se tapeteaza tava (25/35 cm)...

Budinca de caramel

In Dulciuri la 21 Iul 2014

Punem zaharul intr-o craticioara si-l caramelizam. Cand culoarea a devenit aurie punem peste zahar laptele fierbinte si lasam in continuare pe foc pana se topeste tot zaharul. Intr-un castronel punem amidonul si-l "desfacem" cu cateva linguri cu lapte rece. Adaugam peste laptele...

Placinta cu cirese

In Prajituri la 14 Iul 2014

Aluat Se freaca ouale zu zaharul,se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza bine. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura,dar sa fie mai gros ca cel de clatite. Se tapeteaza tava cu...

Desert rapid cu iaurt si fructe

In Dulciuri la 14 Iul 2014

Intr-un bol amestecam iaurtul cu smanatna si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine. Daca doriti mai dulce, puteti adauga putin zahar sau indulcitor. In cupe sau in castronele,asezam fructele. Cu o lingura punem peste fructe din compozitia de iaurt. Deasupra ornam cu fructe,o lingura...

Cosulete cu budinca si crema de ciocoolata

In Prajituri la 14 Iul 2014

Tarta Mixam untul cu zaharul pana devine cremos.Adaugam oul,il incorporam,apoi adaugam apa,faina si coaja rasa de lamaie.Omogenizam compozitia,framantam putin aluatul,apoi il punem in folie alimentara si dam la frigider pt cel putin 30 de minute. Scoateam aluatul si-l punem pe blatul de lucru...

Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie(Reteta nr 100)

In Prajituri la 10 Iun 2014

Blat Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Dupa ce au devenit ferme,adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand zaharul se dizolva complet. Faina o amestecam cu nucile si praful de copt si adaugam peste bezea amestecand incet cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza totul....

Inghetata caramel cu topping de ciocolata

In Dulciuri la 10 Iun 2014

Intr-o craticioara mixam galbenusurile bine cu zaharul(150 gr) pana ce compozitia devine cremoasa si zaharul s-a topit in totalitate. Adaugam laptele(200 ml) in fir subtire,mixand in continuare.Punem compozitia  pe foc mic,amestecand continuu pana incepe sa se ingroasa. Atentie! Nu trebuie...

Chec delicios cu capsune a la JulyCris

In Dulciuri la 10 Iun 2014

Albusurile le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat bine pana s-a topit de tot.Am adaugat iaurtul si am mixat ca sa se omogenizeze bine compozitia. Am adaugat si uleiul,am omogenizat,apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat usor,de sus in...

Tarta cu capsune

In Prajituri la 2 Iun 2014

Spalam capsunele si le indepartam coditele. Le taiem in patru. Le punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul si le punem pe foc. La mine au lasat destul suc, am scos cam 150 de ml. Lasam sa fiarba cam 15 minute. Amestecam amidonul cu putin sirop lasat de capsune si adaugam peste. Mestecam...

Clafoutis cu cirese

In Dulciuri la 30 Mai 2014

Ungem o forma cu unt din abundenta. Daca forma este de silicon,sarim peste aceasta etapa. Ciresele spalate si curatate de samburi se aseaza in forma. Intr-un vas,punem laptele,ouale,zaharul si esenta de vanilie si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam faina si amestecam usor. Aluatul...

Gogosi

In Dulciuri la 23 Mai 2014

Amestecam laptele caldut cu drojdia si 2-3 linguri faina. Lasam la dospit. Ouale le batem cu zaharul pana se topeste complet.(Sincer eu n-am avut rabdarea asta :) )Amestecam ouale cu drojdia dospita,adaugam faina si framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.Lasam la...

Prajitura...fara nume :)

In Prajituri la 20 Mai 2014

Blat Separam ouale. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit,adaugam zaharul,lingura cu lingura,mixam in continuare pana se topeste zaharul Adaugam apoi galbenusurile si mixam in continuare. Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa,o adaugam in spuma de oua si...

Bomboane Raffaello

In Dulciuri la 20 Mai 2014

Nuca de cocos se amesteca cu laptele condensat si se lasa 15 minute ca sa-si traga nuca de cocos,laptele. Se fac bilute in mana iar in mijlocul fiecarei bombonici se pune cate un sambure de migdala. Se "aranjeaza" bine biluta si se da prin nuca de cocos. Se procedeaza la fel pana...

Chec pufos

In Dulciuri la 17 Mai 2014

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt.Adaugam oul,zaharul,laptele caldut,uleiul si esenta de vanilie.Mixam bine pana la omogenizare. Impartim compozitia in doua. In cea de-a doua adaugam cacaoa si esenta de rom.Taeptam o tava de chec cu ulei si faina si punem o lingura din compozitia...

Tarta cu budinca de vanilie,capsuni si dulceata de afine

In Dulciuri la 17 Mai 2014

Aluatul Se framanta un aluat din toate ingredientele de mai sus. Se intinde in forma de tarta,se inteapa cu furculita si se da la cuptorul preincalzit pt 20-25 de minute. Intre timp,preparam budinca dupa indicatiile de pe ambalaj. Cand biscuitul de tarta s-a racit,punem budinca(si ea...

Afisate 1 - 30 din 63 retete    

Postari recente

publicat la 09.11.2015

Friganele cu finetti si banane

publicat la 09.11.2015

Placinta cu iaurt-Greceasca

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]