Mere coapte caramelizate cu inghetata

de JulyCris in Dulciuri, 31 Oct 2015 | 5550 vizualizari

 

Ce va pot spune despre aceste desert? Intr-un cuvant…e DELICIOS! Si daca nu ma credeti pe cuvant,incercati si va veti convinge. Merele coapte in combinatie cu caramelul si inghetata,va va face sa mai cereti o portie….tripla!!! Asa am facut si noi,iar urmatoarea portie n-a mai fost doar din doua mere de persoana. O sa vedeti poza la final :) Imbunatatita :D Mai jos,va voi lasa ingredientele pt doua portii.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 4 mere
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/2 lingura scortisoara +
  • 20 gr unt(un patratel 2/2 cm)
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri rase faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte caramelizate cu inghetata:

Merele se spala,se decojesc si se scot samburii cu grija.Se dau pe jumatate si se taie in forma de evantai,avand grija sa nu taiem marul pana la capat,sa ramana intreg.Topim untul(cele 2 linguri) si adaugam zaharul brun si scortisoara.Amestecam.Asezam merele intr-un vas termorezistent si cu autorul unei pensule de silicon,ungem bine merele.

Dam la cuptorul preincalzit 15-20 de minute la 180 grade.

Intre timp,amestecam cu ajutorul unei furculite,untul rece(cele 20 grame),taiat bucatele cu zaharul si faina pana obtinem o compozitie nisipoasa.Scoatem merele din cuptor si presaram peste ele toata compozitia de unt,zahar si faina.

Mai dam la cuptor pt inca 10-15 minute.Compozitia de unt,zahar si faina va deveni crocanta.

Scoatem vasul din cuptor,punem merele in farfurie,iar deasupra punem cate 1-2 cupe cu inghetata de vanilie.Servim imediat!!!

Va spun inca odata ca trebuie sa gustati ca sa va dati seama de bunatate e in farfurie. Urmatoarea portie pe care am facut-o a fost tripla(n-am glumit deloc) pe care am imbunatatit-o si cu niste crema de ciocolata…. Mmmmm….yummyyyy!!!

Ce spuneti? V-am convins? :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte caramelizate cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de Craciun cu scortisoara si pudra de migdale