O prajiturica de post delicioasa pt cei care doresc ceva dulce in acest post al Craciunului,dar nu numai! Se face repede,e ieftina si dispare rapid. Reteta preluata de pe site-ul Dulciuri fel de fel.
Intr-un castron,amestecam faina,zaharul,praful de copt,cacaoa,un praf de sare. Adaugam apoi uleiul si apa minerala si omogenizam. La final,adaugam dulceata. Punem compozitia intr-o tava(35/24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca in tava.
Glazura-punem cacaoa intr-o craticioara,adaugam zaharul,omogenizam,apoi adaugam apa si uleiul sau margarina. Fierbem pana ajunge la consistenta dorita. Oprim focul si adaugam esenta de rom. Cand glazura este calduta,o punem peste prajitura si lasam sa se raceasca f bine. Deasupra ornam cu nuca de cocos.
N.B. Eu am folosit nuca de cocos si la blat in loc de nuca macinata. Un deliciu!