Placinta cu prune

de JulyCris in Prajituri, 31 Iul 2014 | 4048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri lapte
  • 18 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de portocale
  • 12 prune mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune:

Se freaca ouale zu zaharul,se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza bine. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura, dar sa fie mai gros ca cel de clatite. Se tapeteaza tava (25/35 cm) cu unt sau ulei si faina sau cu hartie de copt si se toarna aluatul. Deasupra se pun prunele care in prealabil au fost spalate, date pe din doua si cu samburii scosi.

Prunele se aseaza cu jumatatea taiata in sus. Se da la cuptorul preincalzit pt aproximativ 25-30 de minute la foc iute primele 5 minute, apoi la foc domol. Cand se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii, e gata!

Asteptam sa se raceasca (daca mai aveti rabdare) si pudram cu zahar farin. Portionam si….o terminam. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune