Inghetata caramel cu topping de ciocolata

de JulyCris in Dulciuri, 10 Iun 2014 | 3465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 300 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida(hulala am folosit eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata caramel cu topping de ciocolata:

Intr-o craticioara mixam galbenusurile bine cu zaharul(150 gr) pana ce compozitia devine cremoasa si zaharul s-a topit in totalitate. Adaugam laptele(200 ml) in fir subtire,mixand in continuare.Punem compozitia  pe foc mic,amestecand continuu pana incepe sa se ingroasa. Atentie! Nu trebuie sa lasam prea mult compozitia pe foc pt ca se poate taia. Nu o lasati mai mult de 7-8 minute.

Intr-o alta craticioara punem cele 150 gr zahar ramase la caramelizat.Cand a devenit auriu,adaugam restul de lapte(100 ml) si lasam la foc mic pana se topeste zaharul in totalitate,iar siropul se ingroasa putin(4-5 minute).

Racim compozitia de oua si siropul caramel. Adaugam siropul caramel peste compozitia de oua si omogenizam bine. Batem frisca bine si o amestecam cu compozitia de oua si caramel.Punem in caserole si bagam la rece(cel putin 3-4 ore inainte de servire). Ornam cu topping de ciocolata sau...dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata caramel cu topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

JulyCris 1

11.06.2014, 09:13

Dau si ție,Rocsi. :-)

JulyCris 1

11.06.2014, 09:14

Mariana

robert_b 1

13.07.2014, 20:21

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de capsuni