Julie

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 12.04.2010

RETETE414
PRIETENI86
Retete / Dulciuri

Fursecuri in forma de cadouri pentru Craciun

In Prajituri la 22 Dec 2012

Se amesteca untul cu zaharul pudra, esenta si galbenusul de ou, pana cand se obtine o crema omogena, care se imparte in doua parti egale. In prima parte se adauga 130 g faina si se formeaza aluatul alb, iar in cea de-a doua se adauga 115 g faina si cacaoa, obtinad aluatul maro. Se lasa la...

Turta dulce

In Prajituri la 20 Dec 2012

Aluat: Se caramelizeaza o lingura cu zahar si se toarna, cu grija, apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul format. Se adauga apoi, restul cantitatii de zahar, amestecat cu condimentele (scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele). Dupa ce zaharul se topeste,...

Button Cookies

In Prajituri la 20 Dec 2012

Se amesteca zaharul cu untul taiat bucati mai mici, sarea, scortisoara, cardamomul si galbenusul de ou. Se adauga faina si se framanta bine cu mainile, pana cand aluatul seamana cu niste firimituri mai mari. Se adauga laptele si esenta. Tot acum se pot adauga si cateva picaturi cu colorant...

Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie

In Prajituri la 20 Dec 2012

Se amesteca repede untul rece cu zaharul pudra, galbenusurile de ou si esenta, apoi se adauga faina amestecata cu migdale si praf de copt. Aluatul obtinut se modeleaza in mai multe role subtiri (cam de un deget) si lungi, care se lasa la frigider, acoperite cu folie alimentara, pentru o ora....

Spuma de dovleac cu nuci caramelizate

In Dulciuri la 16 Mar 2012

Doua cani cu piure de dovleac se obtin din aprox. 3 cani dovleac, ras mic si calit in 2-3 linguri ulei, pana cand se inmoaie si scade toata zeama. Se paseaza apoi cu blenderul, pentru a obtine un piure fin si uniform. Sos caramel: Se caramelizeaza zaharul pana devine lichid si capata o...

Prajitura cu crema de branza si mandarine

In Prajituri la 3 Feb 2012

Blat: Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final, ingredientele uscate. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace...

Prajitura cu mac si glazura de ciocolata

In Prajituri la 15 Ian 2012

Blat: Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul topit (si racit), esenta, faina amestecata cu praful de copt si ghimbirul, apoi macul. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiuni tava 26 x 17 cm. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace...

Prajitura Snickers

In Prajituri la 30 Dec 2011

Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, pana cand se obtine o bezea tare. Se adauga esenta, nucile si faina amestecata cu praf de copt si cacao. Se amesteca usor. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp se 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie...

Trufe de ciocolata cu nuci

In Prajituri la 29 Dec 2011

Se pune frisca intr-un vas, se adauga ciocolata rupta in bucati mai mici. Se aseaza vasul pe baie de aburi, amestecand continuu, pana cand se obtine o compozitie uniforma. Se da vasul deoparte si se adauga coniacul si nucile. Pasta obtinuta se lasa la frigider pana cand se incheaga putin. Se...

Tort steluta cu crema de visine si ciocolata

In Torturi la 23 Dec 2011

Blat : Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace timp de 20-25 minute, in cuptorul bine incins inainte. Se scoate din forma, se lasa sa se...

Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti

In Prajituri la 23 Dec 2011

Se mixeaza untul cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta aluatul cu degetele, pana seamana cu niste firimituri. Se adauga migdalele, tocate marunt si prajite usor; apoi bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie, esenta si...

Fursecuri de Craciun

In Prajituri la 23 Dec 2011

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o pasta cremoasa. Se adauga faina, ghimbirul, apoi esenta si laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se lasa la rece 2 ore. Se intinde apoi in foaie subtire si se decupeaza fursecurile, care se coc 15-20 minute, in...

Prajitura cu crema caramel

In Prajituri la 19 Dec 2011

Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua...

Tort Amandina

In Torturi la 2 Dec 2011

Blat: (diametru tava - 29 cm) Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se...

Prajitura cu mere si gris - de post

In Prajituri la 2 Dec 2011

Se amesteca faina, grisul, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat.  Se curata merele de coaja, se rad si se amesteca cu scortisoara. Margarina se taie in felii subtiri. Amestecul de ingrediente uscate se imparte in trei, cantitatea de mere se imparte in doua, iar margarina se imparte in...

Tort de clatite cu frisca si ciocolata

In Torturi la 23 Noi 2011

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se prajesc 13-15 clatite. Se pun 100 ml de frisca intr-un vas pe foc si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se da la frigider pentru doua ore. Se adauga apoi...

Gutui coapte

In Dulciuri la 19 Noi 2011

Gutuile se curata de puf, se spala si se taie in jumatati. Se indeparteaza casuta semintelor si se presara cu zahar vanilat amestecat cu scortisoara. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se coc in cuptor timp de 40-50 minute. Un desert zemos, aromat, parfumat, delicios! Foarte...

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 19 Noi 2011

Gutuile se spala, se curata de coaja, se rad si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana cand se obtine un sirop legat. Se adauga gutuile si se continua fierberea. Gemul se fierbe mai intai la foc mare, apoi cand incepe sa scada, se...

Mere coapte in aluat

In Prajituri la 19 Noi 2011

Aluat: Faina se amesteca cu sarea, zaharul, smantana, oul, drojdia dizolvata in lapte si untul. Se framanta aluatul si se lasa deoparte pana se pregatesc merele. Merele se curata de coaja, se golesc de casuta semintelor si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Locul ramas gol se umple...

Tarte cu struguri si crema de migdale

In Prajituri la 19 Noi 2011

Crema: Se mixeaza untul cu zaharul si pudra de migdale. Se adauga oul si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider timp de 2-3 ore, inainte de a fi folosita. Aluat: Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusurile pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se...

Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

In Prajituri la 19 Noi 2011

Reteta de preparare a papanasilor Se mixeaza branza (bine scursa de zer) cu galbenusurile. Se adauga faina, grisul, sarea, zaharul vanilat si esenta. La final se incorporeaza albusurile batute spuma impreuna cu zaharul. Se modeleaza papanasi in forma de covrigi rotunzi, care se prajesc apoi in...

Prajitura cu mere si ghimbir

In Prajituri la 19 Noi 2011

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, scortisoara si ghimbirul, apoi ingredientele uscate, amestecate inainte. La final se adauga merele, curatate de coaja, taiate in cuburi mici si trecute prin faina. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava unsa cu ulei...

Briose - mumii de Halloween

In Prajituri la 28 Oct 2011

Glazura: Se mixeaza untul cu o cana de zahar pudra, se adauga laptele, esenta si apoi restul de zahar, putin cate putin, pana cand se obtine o compozitie cu consistenta cremoasa. Briose: Untul, zaharul, ciocolata maruntita si laptele se pun intr-o tigaie pe foc si se lasa pana se...

Placinta cu iaurt

In Prajituri la 25 Oct 2011

Se bat ouale cu zaharul, se adauga iaurtul, grisul, esenta si stafidele. Se unge o tava cu unt si se aseaza jumatate din foile de placinta - unse fiecare in parte, cu unt topit. Se toarna umplutura si se acopera cu restul foilor de placinta, de asemenea unse cu unt topit. Deasupra se pune untul...

Nasturei cu ciocolata

In Prajituri la 25 Oct 2011

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se adauga faina, sarea, apa si se framanta. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30 minute. Se formeaza apoi, mici bile de aluat, care se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se...

Placinta rulata cu mere

In Prajituri la 4 Oct 2011

Aluat: Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu. Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si praful de copt. Se framanta...

Minieclere

In Prajituri la 4 Oct 2011

Blat: Intr-un vas se amesteca apa, uleiul si praful de sare. Se pune vasul pe foc si cand totul incepe sa fiarba, se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul, pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul deoparte si se adauga ouale,unul cate unul, mixand dupa fiecare....

Prajitura greceasca galatopita

In Prajituri la 20 Sep 2011

Se pune laptele la fiert impreuna cu batonul de scortisoara. Cand laptele da in clocot, se adauga untul, zaharul si grisul. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand continuu cu o lingura din lemn sau cu mixerul, la o viteza mai mica. Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se opreste focul si se lasa sa...

Chec cu prune

In Prajituri la 16 Sep 2011

Prunele se spala, se taie felii subtiri si se amesteca cu zahar, scortisoara, cardamom si gris. Aluat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor. Aluatul obtinut se pune in tava tapetata cu...

Tarta cu pere si migdale

In Prajituri la 16 Sep 2011

Umplutura: Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si smantana si se mixeaza pana se obtine un sos cremos, uniform. Blat: Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana devin o crema omogena. Se adauga faina si sarea, iar la final laptele. Aluatul obtinut se...

Afisate 1 - 30 din 194 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2012

Turta dulce

publicat la 20.12.2012

Button Cookies

 
Retete preferate
Prajitura Suzette

Voturi:67

Ochi de paun

Voturi:48

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]