Chec cu prune

de Julie in Prajituri, 16 Sep 2011 | 6452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua checuri:
  • 10 oua,
  • 20 linguri zahar,
  • 15 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 500 g prune,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingura gris,
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu prune:

Prunele se spala, se taie felii subtiri si se amesteca cu zahar, scortisoara, cardamom si gris.

Aluat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor.

Aluatul obtinut se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Tava se umple mai intai pe jumatate si se introduce la cuptor, pentru 10 minute. Se adauga prunele, se pune restul de aluat si se da tava din nou la cuptor pentru 20-25 minute.

Checul se serveste pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Banana Bread - Chec cu banane