Fursecuri de Craciun

de Julie in Prajituri, 23 Dec 2011 | 7319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 lingurita ghimbir ras,
  • esenta de vanilie,
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina.
  • Glazura:
  • 100 g unt,
  • 4 linguri lapte,
  • esenta de vanilie,
  • 2-3 cani cu zahar pudra,
  • colorant alimentar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de Craciun:

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o pasta cremoasa. Se adauga faina, ghimbirul, apoi esenta si laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se lasa la rece 2 ore. Se intinde apoi in foaie subtire si se decupeaza fursecurile, care se coc 15-20 minute, in cuptorul incins inainte.

Glazura:

Se mixeaza untul cu o cana de zahar pudra, se adauga laptele, colorantul preferat, esenta si apoi restul de zahar, putin cate putin, pana cand se obtine o compozitie cu consistenta cremoasa. Fursecurile racite, se decoreaza cu glazura, dupa imaginatie si gust.
Daca in aluatul de baza adaugam 2 linguri cacao si un praf de scortisoara, putem obtine mici fursecuri in forma de omuleti haiosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise